Resato duurzaamste bedrijf van Drenthe

0

Resato International uit Assen is uitgeroepen tot Hét Duurzaamste Bedrijf van Drenthe 2020. Resato is producent en leverancier van slimme hogedruk oplossingen, waaronder waterstraalsnijsystemen  met als doel de productiviteit van haar klanten wereldwijd te verhogen.

Bijdrage aan energietransitie

CEO Rob Castien is blij met de prijs. “Het is fantastisch dat we gewonnen hebben, want de concurrentie was zwaar. We hebben op een aantal pijlers ingezet. We zijn bezig met waterstof en maken vulstations voor heel Nederland. Zo dragen we ons steentje bij aan de energietransitie. Ons gebouw is duurzaam en heeft bijna geen gas op de teller, doordat we een warmte-koude opslag hebben onder het gebouw. Het is hier heerlijk koel in de zomer en lekker warm in de winter, wat vooral onze medewerkers zeer waarderen. En ook dat vinden wij belangrijk, het welzijn van onze medewerkers. We investeren in fruit, in sporten en in hulp bij het stoppen met roken. Inmiddels hebben we twintig medewerkers van het roken afgekregen, daar zijn we erg trots op. Daarnaast zoeken we samenwerking met mensen en bedrijven in Noord-Nederland en hebben we een groen wagenpark.”

Duurzaamheid zit in het DNA

Mark Tuit, juryvoorzitter van Hét Duurzaam Drenthe Event, noemt Resato de terechte winnaar. “Duurzaamheid zit bij Resato in het DNA. De inzending van Resato over de waterstofvulpunten was al heel goed, maar zij doen veel meer dan dat.” Tuit vertelt dat het bedrijfspand van Resato in Assen compleet duurzaam is, dat zij aandacht hebben voor de vitaliteit van hun medewerkers en vooral inkopen in Noord-Nederland. Voor de jury van Hét Duurzaam Drenthe Event was er dan ook geen twijfel wie deze laatste editie van de prijs zou moeten winnen. Mark Tuit: “Alles bij elkaar opgeteld konden wij als jury niet om Resato heen. Resato is een ambassadeur voor duurzaamheid in Drenthe. En daarom de terechte winnaar van dit laatste event.”