RoboJob bereikt mijlpaal in Duitsland

Deze maand zal RoboJob een installatie in Duitsland afronden die een mooie mijlpaal betekent voor het bedrijf. De eerste CNC-automatisering is in 2013 in dat land geplaatst en binnenkort wordt de 300e installatie afgerond.

Sinds 2007 bouwt RoboJob aan laagdrempelige, compacte CNC-automatisering die haar klanten toelaat om meer efficiëntie, flexibiliteit en rendement te halen uit het CNC-machinepark. Sinds 2010 verkoopt de CNC-specialist deze systemen in België en Nederland. “De eerste robot die we in Duitsland installeerden, was bij een klant in de Moezel”, vertelt CEO Helmut De Roovere. “We plaatsten er een Turn-Assist Essential aan een DMG-machine. Datzelfde jaar volgden er nog enkele installaties bij verschillende klanten in Nordrhein-Westfalen, in Saarland en in Baden-Württemberg. En nu, 6 jaar later overschrijden we de kaap van 300 installaties in Duitsland. In die 6 jaar tijd is Duitsland uitgegroeid tot onze belangrijkste, grootste markt. Ondanks de moeilijkheden in de automobielindustrie blijven we het erg goed doen in Duitsland. De Duitse maakindustrie ziet in dat CNC-automatisering erg belangrijk blijft, zeker in tijden waarin seriegroottes kunnen terugvallen en je dus snel moet kunnen omschakelen van het éne product naar het volgende. Dankzij onze korte insteltijden en flexibele oplossingen is dat perfect mogelijk met onze robots. Het is net in deze tijden dat je meer rendement moet kunnen halen uit je machine.”

RoboJob heeft niet enkel machines geautomatiseerd van merken zoals Mazak, DMG of Okuma, maar ook heel wat andere merken: “Behalve de grote Duitse, Japanse en Koreaanse merken zie je dat we ook installaties hebben uitgevoerd aan andere, minder bekende machines”, vervolgt De Roovere. “Zo hebben we in Duitsland onze robots geplaatst aan meer dan 30 verschillende machinemerken. Het is net die ervaring die ons onderscheidt van andere aanbieders. Onze klanten kunnen niet enkel vertrouwen op de stabiliteit en het gebruiksgemak van onze producten, maar ook op onze ervaring met honderden installaties bij tal van machinemerken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Open huis Okuma in Europees hoofdkwartier

30-10 “Energiebesparing, efficiënt gebruik van grondstoffen en een gebrek aan gespecialiseerde werknemers vormen voor onze…

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Verspanen

Nieuwe CNC-besturing Okuma heeft uitgebreide functies voor cyberbeveiliging

03-10 Met drie wereldpremières, verschillende Europese premières, opvallende automatiseringsoplossingen en de nieuwe CNC-machinebesturing OSP-P500, was…

Automatisering

RoboJob presenteert veertien RoboJob-systemen op EMO Hannover

28-08 Na vier jaar keert de EMO-beurs eindelijk weer terug naar Hannover, en daar wil…

Verspanen

Okuma pakt uit bij dubbel jubileum

21-08 De Japanse fabrikant van CNC-bewerkingsmachines viert dit jaar twee jubilea – de 125e verjaardag…

Automatisering

Data brengt elke productie op nieuw digitaal niveau

19-07 Data wordt gezien als ‘de nieuwe energie’ voor productie- en bedrijfsprocessen. Maar om succesvol…

Verspanen

DMG Mori richt complete technologie stad op

17-07 Met ‘DMG Mori City – the Home of Technology’ pakt de machinebouwer van 18…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?