RoboJob blikt tevreden terug op MTMS

RoboJob blikt tevreden terug op de MTMS-Machineering in Brussel. De Belgische specialist in CNC-automatisering mocht tal van bestaande klanten ontvangen op haar stand en legde daarnaast heel wat nieuwe contacten met geïnteresseerde bedrijven.

Op deze editie van de MTMS pakte RoboJob uit met haar Turn-Assist 250 en met de Mill-Assist Essential. Maar de beursstand was niet het enige podium van RoboJob. Directeur Helmut De Roovere nam ook deel aan ‘The Big Machineering Debate’. Tijdens dit debat werd ingezoomd op de uitdagingen waar Belgische machinebouwers vandaag mee worden geconfronteerd: Industrie 4.0, Big Data, IoT,  maar ook de moeilijke zoektocht naar nieuw talent. De Roovere: “Net zoals onze klanten bekijken we al deze uitdagingen op een pragmatische en praktische manier.  Dat betekent niet enkel dat we aan co-creatie doen, door samen met onze klanten te bouwen aan nieuwe producten en oplossingen.  Ook moeten we soms erg creatief te werk gaan om jonge ingenieurs en andere technische talenten warm te maken voor onze industrie.”

De Roovere legde vooral de focus op de kansen in de machinebouw: door de man aan de CNC-machine nauwer te laten samenwerken in de ontwerpfase van nieuwe producten kunnen er immers heel wat proces- en productverbeteringen tot stand komen.  En ook de winstgevendheid van alle betrokken producenten en klanten kan daarmee verbeteren.
Ook inzake Industrie 4.0 ziet De Roovere tal van kansen: door in te zetten op CNC-automatisering wordt immers de druk op de werkvloer verminderd, en toch verhoogt de flexibiliteit en winstgevendheid van de klant.  Twee belangrijke doelstellingen om competitief te blijven in een moderne Supply Chain.

RoboJob zelf zet actief in op loopbaanbegeleiding, opleidingen en een goede woon-werkbalans, opdat ingenieurs en ander technische opgeleide talenten makkelijk hun weg vinden naar het bedrijf.  Er staan immers diverse vacatures open bij RoboJob, en het blijkt geen sinecure om daarvoor de juiste mensen te vinden.  En laat dat nu net de sleutel tot het succes van de Belgische CNC-specialist zijn: “Door een goede mix tot stand te brengen van ervaring en jong talent, slagen we er niet enkel in om onze klanten een hoge kwaliteit en dienstverlening aan te bieden.  We bieden daarnaast ook een aangename, uitdagende werkomgeving met aandacht voor de mens achter de werknemer.”

RoboJob neemt dit jaar deel aan diverse beurzen en evenementen. Hét hoogtepunt op de beursagenda wordt de EMO in Hannover. Daar belooft RoboJob stevig uit te pakken met verschillende innovaties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob installeert dertigste Tower

06-04 Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor.…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Automatisering

Samenwerking RoboJob-Okuma schot in de roos

21-09 Nog voor de eerste editie van de Automation Team Day heeft plaatsgevonden, is de…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Automatisering

RoboJob biedt leasingformules nu ook in de Benelux

01-07 Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland, kunnen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X