RoboJob installeert dertigste Tower

RoboJob heeft onlangs de dertigste installatie van een Tower afgerond. Deze kan behalve voor productbelading ook worden ingezet om pallets te beladen en opspanmiddelen uit te wisselen.  Daarmee wordt autonome productie mogelijk.

Bij Platteau Subcontracting heeft RoboJob een Tower aan een Mazak Integrex J-200 S geïnstalleerd. De robot wisselt hier automatisch de individuele klauwen van SMW Autoblok uit.

Op de EMO Hannover in 2017 stelde RoboJob haar Tower voor het eerst voor. Waar het bedrijf tot dan toe steeds gefocust had op het bouwen van oplossingen voor productbelading, ging dit nieuwe product een stap verder. “Met de Tower zijn we toch een heel nieuwe weg ingeslagen”, herinnert CEO Helmut De Roovere zich. “Met deze automatisering kan je zowel producten beladen als pallets uitwisselen. Het grote voordeel daarbij is dat de oplossing in de hoogte gebouwd wordt, en je dus over meer dan 10 vierkante meter opslagruimte beschikt. En dat terwijl de Tower op de vloer slechts 1,4 vierkante meter in beslag neemt.”

Bijkomende features

Sinds 2017 zijn diverse bijkomende features gelanceerd, waardoor er onder andere ook opspanmiddelen kunnen worden uitgewisseld.  “Het gaat niet enkel over werkstukken en pallets uitwisselen, maar ook opspanmiddelen zoals Hainbuch spanbussystemen, ‘chuck faces’ van Kitagawa of zelfs de individuele klauwen van Schunk of SMW Autoblok. Daarmee verhogen we de autonomie van de machine aanzienlijk, en wordt het perfect mogelijk om aan de autonome productie van high mix, low volume te doen.”

Onlangs heeft RoboJob een Tower aan een Mazak Integrex J-200 S geïnstalleerd. Daarmee rondde het bedrijf de dertigste installatie van een Tower af op eigen bodem, bij Platteau Subcontracting in Poperinge (B). Bij deze installatie wisselt de robot automatisch de individuele klauwen van SMW Autoblok. Pieter Cappoen, directeur van Platteau Subcontracting is alvast in de wolken: “Met de Tower zetten we weer een belangrijke stap in de progressie van ons bedrijf. We streven er immers naar om de autonomie van ons machinepark te verhogen.

De sleutel van het succes zit hem voor ons in de Tower mét servogrijpers en klauwwissel in combinatie met een bewerkingscentrum met voldoende gereedschappen. In ons geval is dat een Mazak Integrex J-200 S.  Die combinatie laat ons toe om een programma één keer aan te maken, de Tower vol te zetten met ruwe onderdelen, en dan letterlijk op Start te duwen. De rest werkt vanzelf: de robot bouwt de machine en zichzelf volledig om. Hij wisselt de klauwen van de klauwplaat en kan met zijn verschillende grijpkoppen stukken door elkaar afwerken van diameter 10 tot diameter 200.”

De Tower kan behalve voor productbelading ook worden ingezet om pallets te beladen en opspanmiddelen uit te wisselen.

De Tower kan behalve voor productbelading ook worden ingezet om pallets te beladen en opspanmiddelen uit te wisselen.

De andere 29 installaties van de RoboJob Tower staan verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Liechtenstein, Italië, Zwitserland en Israël.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Tower van RoboJob gaat wereldwijd

11-05 Al meer dan een jaar heeft de globale economie het hard te verduren. Het…

Automatisering

RoboJob in de wolken met nieuwe nominatie voor Trends Gazellen

03-02 De Trends Gazellen bekronen elk jaar de snelst groeiende ondernemingen, telkens op basis van…

Automatisering

RoboJob lanceert laagdrempelig automatiseringsconcept

13-01 CNC-automatiseerder RoboJob lanceert de Pallet-Load Series. Dit is een nieuw, laagdrempelig automatiseringsconcept, dat bestaat…

Automatisering

Nominatie RoboJob voor Technology Fast 50

04-11 CNC-automatiseerder RoboJob is genomineerd voor de Technology Fast 50. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt…

Automatisering

Samenwerking RoboJob-Okuma schot in de roos

21-09 Nog voor de eerste editie van de Automation Team Day heeft plaatsgevonden, is de…

Automatisering

RoboJob organiseert eerste Automation Team Day

02-09 De Belgische CNC-automatiseerder RoboJob organiseert op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen…

Automatisering

RoboJob biedt leasingformules nu ook in de Benelux

01-07 Dankzij nieuwe overeenkomsten die RoboJob heeft afgesloten met leasingmaatschappijen in België en Nederland, kunnen…

Automatisering

RoboJob verwacht nog stevige piek in aantal bestellingen

24-06 Na enkele vreemde, bijna onwezenlijke maanden draait RoboJob al weer op volle toeren. De…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X