RoboJob toont innovaties en laat klanten vertellen

Tijdens de Automation Team Day Benelux op donderdag 1 juni in de showroom van RoboJob in Heist-op-den-Berg (B) worden niet alleen innovaties in CNC-automatisering getoond, maar zullen enkele klanten ook vertellen over hun ervaringen hiermee.

De ‘doe-het-zelf’ cobot-oplossing Coby CNC was vorig jaar de grote verrassing tijdens de Automation Team Day. Ook nu is Coby CNC weer van de partij. “Coby is volgens roboJob van een eerste concept uitgegroeid tot een volwaardige oplossing.

Pierre Stubbe van Stubbe Draai- en Freeswerken en Pieter Cappoen van Platteau Subcontracting zullen tijdens het event elk hun eigen verhaal brengen. “Dit maakt het verhaal van CNC-automatisering heel wat meer concreet, en toont het vanuit het standpunt van onze klanten”, verduidelijkt CEO Helmut De Roovere van RoboJob.

Schunk en Spantech

Eerder maakte de Belgische CNC-automatiseerder al bekend dat de Automation Team Day samen met Schunk en Spantech Opspansystemen (verdeler van HWR Spanntechnik) zal worden georganiseerd. En dat is natuurlijk niet toevallig: met beide partners ontwikkelde RoboJob enkele opvallende nieuwigheden die het ook zal tonen tijdens het event.

Bekken van opspanning uitwisselen

Op de Tower zal RoboJob behalve het Schunk Rapido ook het nieuwe Schunk KSP-BWA-wisselsysteem tonen: met het Rapido snelwisselsysteem wisselt de robot de individuele spanklauwen van de draaimachine uit. Bij het nieuwe KSP-BWA-systeem werkt dat precies hetzelfde, maar dan voor de bekken van een opspanning in een freesmachine. Ook daar wisselt de robot de individuele bekken uit. “Op die manier zorgen we ervoor dat de robot niet de ganse opspanning moet uitwisselen”, vertelt De Roovere. “Dat is niet enkel een lichter gewicht voor de robot, maar ook een lagere investering voor de klant. De basis blijft immers dezelfde, en het zijn enkel de bekken die moeten worden uitgewisseld. De klant hoeft dus niet verschillende opspanningen aan te kopen.”

Klemmen beladen en ontladen

Op de Mill-Assist presenteert RoboJob de toepassing die het samen met HWR Spanntechnik ontwikkelde: daarmee is het mogelijk om behalve werkstukken ook HWR-klemmen te beladen en ontladen op de automatiseringsoplossing voor freesmachines.

Ook Coby CNC is weer van de partij. De ‘doe-het-zelf’ cobot-oplossing was vorig jaar nog de grote verrassing tijdens de Automation Team Day: RoboJob stelde de nieuwe cobot toen voor het eerst voor.  “Ondertussen zijn we al een jaar verder, en is Coby van een eerste concept uitgegroeid tot een volwaardige oplossing”, aldus De Roovere. “We hebben de eerste vijf systemen bij evenveel klanten laten plaatsen, en ondertussen hebben we hun feedback ook kunnen gebruiken om dit product verder te perfectioneren. In september nemen we Coby dan ook mee naar de EMO-beurs in Hannover.”

De Automation Team Day vindt op donderdag 1 juni plaats in het hoofdkantoor van RoboJob in Heist-op-den-Berg. Iedereen is welkom, maar registratie is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een sessie in de voormiddag, de namiddag of in de avond.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob verdrievoudigt productiecapaciteit in nieuw hoofdkantoor

29-04 Het nieuwe gebouw is een belangrijke stap voor de verdere groei van RoboJob, dat…

Automatisering

RoboJob ontvangt (Robo)Jobzoekers op Experience Day

15-04 Het evenement biedt bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met de Belgische CNC-automatiseerder,…

TechnishowNieuws

RoboJob en De Ridder automatiseren samen op TechniShow

05-02 Opmerkelijk is de samenwerking met De Ridder Precisiemachines, de distributeur van het merk Emco…

TechnishowNieuws

RoboJob keert terug naar de TechniShow

11-12 De wereld stond in 2020 voor ongekende uitdagingen, wat leidde tot de annulering van…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Automatisering

RoboJob presenteert veertien RoboJob-systemen op EMO Hannover

28-08 Na vier jaar keert de EMO-beurs eindelijk weer terug naar Hannover, en daar wil…

Automatisering

Nooit eerder zoveel evenementen voor RoboJob

10-07 “Het lijkt wel een trend,” blikt Marketing Manager Steven Craenen terug op een druk…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV