RoboJob toont innovaties en laat klanten vertellen

Tijdens de Automation Team Day Benelux op donderdag 1 juni in de showroom van RoboJob in Heist-op-den-Berg (B) worden niet alleen innovaties in CNC-automatisering getoond, maar zullen enkele klanten ook vertellen over hun ervaringen hiermee.

De ‘doe-het-zelf’ cobot-oplossing Coby CNC was vorig jaar de grote verrassing tijdens de Automation Team Day. Ook nu is Coby CNC weer van de partij. “Coby is volgens roboJob van een eerste concept uitgegroeid tot een volwaardige oplossing.

Pierre Stubbe van Stubbe Draai- en Freeswerken en Pieter Cappoen van Platteau Subcontracting zullen tijdens het event elk hun eigen verhaal brengen. “Dit maakt het verhaal van CNC-automatisering heel wat meer concreet, en toont het vanuit het standpunt van onze klanten”, verduidelijkt CEO Helmut De Roovere van RoboJob.

Schunk en Spantech

Eerder maakte de Belgische CNC-automatiseerder al bekend dat de Automation Team Day samen met Schunk en Spantech Opspansystemen (verdeler van HWR Spanntechnik) zal worden georganiseerd. En dat is natuurlijk niet toevallig: met beide partners ontwikkelde RoboJob enkele opvallende nieuwigheden die het ook zal tonen tijdens het event.

Bekken van opspanning uitwisselen

Op de Tower zal RoboJob behalve het Schunk Rapido ook het nieuwe Schunk KSP-BWA-wisselsysteem tonen: met het Rapido snelwisselsysteem wisselt de robot de individuele spanklauwen van de draaimachine uit. Bij het nieuwe KSP-BWA-systeem werkt dat precies hetzelfde, maar dan voor de bekken van een opspanning in een freesmachine. Ook daar wisselt de robot de individuele bekken uit. “Op die manier zorgen we ervoor dat de robot niet de ganse opspanning moet uitwisselen”, vertelt De Roovere. “Dat is niet enkel een lichter gewicht voor de robot, maar ook een lagere investering voor de klant. De basis blijft immers dezelfde, en het zijn enkel de bekken die moeten worden uitgewisseld. De klant hoeft dus niet verschillende opspanningen aan te kopen.”

Klemmen beladen en ontladen

Op de Mill-Assist presenteert RoboJob de toepassing die het samen met HWR Spanntechnik ontwikkelde: daarmee is het mogelijk om behalve werkstukken ook HWR-klemmen te beladen en ontladen op de automatiseringsoplossing voor freesmachines.

Ook Coby CNC is weer van de partij. De ‘doe-het-zelf’ cobot-oplossing was vorig jaar nog de grote verrassing tijdens de Automation Team Day: RoboJob stelde de nieuwe cobot toen voor het eerst voor.  “Ondertussen zijn we al een jaar verder, en is Coby van een eerste concept uitgegroeid tot een volwaardige oplossing”, aldus De Roovere. “We hebben de eerste vijf systemen bij evenveel klanten laten plaatsen, en ondertussen hebben we hun feedback ook kunnen gebruiken om dit product verder te perfectioneren. In september nemen we Coby dan ook mee naar de EMO-beurs in Hannover.”

De Automation Team Day vindt op donderdag 1 juni plaats in het hoofdkantoor van RoboJob in Heist-op-den-Berg. Iedereen is welkom, maar registratie is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een sessie in de voormiddag, de namiddag of in de avond.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Automatisering

RoboJob zet de deuren open voor (Robo)Jobzoekers

04-04 Al voor de derde keer in 5 jaar tijd organiseert RoboJob haar ‘RoboJob Experience…

Automatisering

Thuismatch voor Coby CNC van RoboJob

13-03 Op Machineering staan innovatieve oplossingen centraal, dus pakt RoboJob graag uit met de laatste…

Automatisering

RoboJob profiteert van golf van reshoring

18-01 Het is al een hele tijd duidelijk dat er een golf van reshoring op…

Verspanen

Open House Mazak rijk aan machines, automatisering en digitalisering

30-11 “Ondanks dat we een aantal nieuwe machinemodellen presenteren, zijn de grootste ontwikkelingen tegenwoordig te…

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

MetavakNieuws

Gebruiksvriendelijk automatiseren met Coby

19-09 Het systeem maakt gebruik van een cobot, waardoor het automatiseren toegankelijk wordt voor iedereen.…

Automatisering

Coby CNC, doe-het-zelf automatisering met cobot

06-09 Coby maakt het mogelijk om zonder externe technici of opleidingen helemaal zelf aan de…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021