RoboJob versterkt samenwerking met Emco

0

CNC-automatiseerder RoboJob intensiveert de samenwerking met de Oostenrijkse producent van CNC-gestuurde draai- en freesmachines Emco. Emco gaat een aantal pakketten samenstellen waarbij haar machines worden aangeboden met de meest geschikte automatisering van RoboJob.

Het zijn vreemde tijden voor de maakindustrie, ook bij RoboJob. De Belgische CNC-automatiseerder blijft echter niet bij de pakken zitten en staat haar klanten bij waar het kan. Ook partners worden niet aan hun lot overgelaten. Dat blijkt uit een nieuwe samenwerking met Emco, dat productievestigingen heeft in Oostenrijk, Duitsland en Italië. Op de EMO-beurs in september 2019 toonde Emco al een Turn-Assist 200i van RoboJob aan een Emco HP45.

Pakket uit één hand

“Nu gaan we nog een stap verder”, vertelt Business Development Manager Jelle De Roovere.  “Concreet zal Emco een aantal pakketten samenstellen waarbij haar CNC-machines worden aangeboden met de meest geschikte automatisering van RoboJob.  De klanten van Emco kunnen dat pakket dan uit één hand aankopen, bij Emco, uiteraard tegen een aantrekkelijke prijs. We zullen de installateurs van Emco ook een grondige opleiding geven, zodat zij ook onze robots kunnen installeren en onderhouden. Daarnaast hebben RoboJob en Emco veel tijd geïnvesteerd in het afstemmen en stroomlijnen van de interface tussen de CNC-machine en de RoboJob.  Dit verhaal is volledig gestandaardiseerd, wat leidt tot installatietijden van slechts 2 tot 3 dagen.”

Demonstreren

Het is de bedoeling dat er de komende maanden verschillende events worden georganiseerd waarbij de pakketten ook fysiek gedemonstreerd zullen worden. Emco zal haar klanten uitnodigen op verschillende Demodagen.