Robotlassen van kleinere series

0

Olmia Robotics, een cobot system integrator die cobotsystemen en toebehoren levert aan de hele maakindustrie, heeft samen met haar kennispartner op het gebied van lassen, Laspartners Multiweld, een aantal standaard cobot-lascellen ontwikkeld. Deze zullen op Welding Week worden gepresenteerd.

Met zeven vestigingen in Nederland en België is Laspartners Multiweld een toeleverancier van lastechnische producten voor de maakindustrie. Het bedrijf verkoopt en verhuurt lastechnische producten en aanverwante producten zoals markeermachines en PBM’s. Samen met Olmia Robotics uit Tiel heeft Laspartners Multiweld een cobot-lascel ontwikkeld. Deze cellen zijn mobiel, flexibel inzetbaar en snel te implementeren.

Dat zijn volgens Olmia Robotics voordelen bovenop het robotlassen. “Het is al bekend dat robotlassen kostenbesparend is, constante kwaliteit levert, gereduceerde productie-downtime geeft, een verhoogde nauwkeurigheid en minder verspild materiaal. Het grote voordeel van cobotlassen daarbovenop is de snelle inleertijd, die ook geldt voor operators die nooit eerder met robots gewerkt hebben. Hierdoor is het robotlassen van kleinere series een haalbare oplossing geworden.”

Olmia Robotics, hal 4, stand F180