Ruinard enorm geholpen met overbruggingsmachine

Dymato, leverancier van metaalbewerkingsmachines, heeft een overbruggingsservice in het leven geroepen. Een onderdeel hiervan is een overbruggingsmachine, die wordt aangeboden als een klant een nieuwe machine koopt. Bij hem wordt dan, geheel kosteloos, een tijdelijke machine geïnstalleerd totdat de nieuwe komt. Machinefabriek A. Ruinard in Ridderkerk maakt momenteel gebruik van deze service.

Ronald Ruinard heeft voor zijn bedrijf bij Dymato een Hyundai-Wia CNC-draaimachine KL7000LY gekocht. Omdat deze machine vanuit Korea moet worden verscheept, kan hij pas in maart worden geleverd. Maar zo lang kon Ruinard er niet op wachten. Want hij had een groot project gescoord bij een klant in de baggerindustrie en dat liep tot en met april. Hij kon deze order aannemen omdat Dymato hem tijdelijk een Hyundai-Wia L700MA kon leveren. Deze is in januari geïnstalleerd. “Dat was voor mij een doorslaggevend argument om voor een machine van Dymato te kiezen”, aldus Ruinard.

Alles draait om snelheid
Volgens Rudi Beijnen van Dymato voorziet de machineleverancier uit Veenendaal met deze service in een behoefte. “We denken dat we dit veel vaker zullen gaan doen.” Dat heeft alles te maken met de actuele marktsituatie waarmee klanten van Dymato te maken hebben. Bij hun opdrachtgevers draait alles tegenwoordig om snelheid. Als ze een order plaatsen willen ze die zo snel mogelijk geleverd hebben. Lukt dat niet, dan zoeken ze een andere toeleverancier. Wachten op de komst van een nieuwe machine kan dan niet.

Dymato kan klanten een tijdelijke machine bezorgen omdat Hyundai-Wia in de haven van Hamburg beschikt over een groot magazijn, waar veel machines op voorraad staan. Hier is eigenlijk altijd wel een machine voorhanden, die bruikbaar is als tijdelijk alternatief voor een machine die is verkocht. Rudi Beijnen: “Door het beschikbaar stellen van een overbruggingsmachine kan de klant alvast opdrachten aannemen en productie draaien. En zo al vast geld verdienen.”

Hoger volume verspanen
Zo is het ook gegaan bij Ruinard. Het al 105 jaar oude metaalbewerkingsbedrijf is medio vorig jaar verhuisd van Barendrecht naar een nieuw bedrijfspand in Ridderkerk. Hier beschikt  Machinefabriek A. Ruinard over diverse CNC draaibanken met C-as, CNC freesbanken met een vierde as en een groot aantal conventionele machines. Hierop worden uiteenlopende producten gemaakt, zoals trekstangen, geharde wielen, lagerbussen en twistlockbouten voor klanten in de bagger-, container-, olie- en gas- en scheepvaartindustrie.

Ronald Ruinard had na de nieuwbouw en de verhuizing nog wat ruimte voor een investering in de Hyundai-Wia KL7000LY draaibank. “Daarmee kunnen we een veel hoger volume verspanen en dus sneller produceren. Dat is belangrijk om te kunnen concurreren met de collega’s. Deze machine geeft ons ook meer mogelijkheden. We kunnen er nieuwe markten mee aanboren. Hij zat al 3 jaar in mijn hoofd, maar het is natuurlijk wel een flinke investering en toch ook wel een sprong in het diepe. We hebben er wel wat vulling voor, maar niet gelijk een bezetting van 100 procent. Ook daarom wilde ik per se die eerste order binnenhalen met 4 maanden volle bezetting.”

Voordelen Y-as
Toch kijkt uit Ruinard uit naar de komst van de nieuwe machine, die een draailengte van 3,2 meter en draaidiameter van 920 mm heeft.  Maar het is vooral de Y-as die er op zit, die duidelijk voordelen biedt ten opzichte van de tijdelijke machine. Want hierdoor zijn ook freesbewerkingen mogelijk. Zo kunnen veel grote producten straks in één keer op de nieuwe draaibank worden bewerkt en hoeven ze niet meer naar de freesbank.

Dymato neemt straks in maart de tijdelijke draaibank terug en moet hem dan zien te verkopen. “Maar dat is onze zorg”, zegt Rudi Beijnen. “Het helpen van de klant is het belangrijkste.”  Ruinard is een bekende klant, die al vijf machines van Dymato heeft staan. De overbruggingsservice is echter ook voor nieuwe klanten beschikbaar. En hij geldt zowel voor relatief eenvoudige kleine machines als voor de wat zeldzamere grote machines.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Dymato presenteert baanbrekende technologieën

08-11 Röders heeft al zijn expertise samengebracht in het nieuwe RPT600 DSH vijfassige bewerkingscentrum, dat…

Verspanen

Dymato klaargestoomd voor ‘Next Generation’

03-10 Werner Meijer heeft als interim directeur in verschillende sectoren gewerkt, waaronder de logistiek. Hij…

Verspanen

Ontdek Röders HSC tijdens de Manufacturing Technology Conference

16-06 Ingenieurs en ontwikkelaars van OEM’s hebben niet altijd voldoende kennis over productietechnologie en de…

Verspanen

Werner Meijer nieuwe directeur Dymato

14-06 Ingrid en Theo Coffeng hebben Dymato in de afgelopen jaren uitgebouwd tot een succesvolle…

Verspanen

MFH gaat voor groot, stabiel en flexibel verspanen

06-04 Machinefabriek MFH is een toeleverancier in de breedste zin van het woord. Niet alleen…

Verspanen

Dagelijkse leiding Dymato in handen van nieuw management team

30-03 Theo en Ingrid hebben Dymato uitgebouwd tot een succesvolle vertegenwoordiger van de machinefabrikanten Hyundai…

Verspanen

Dymato toont oplossingen voor verspanings-uitdagingen

14-03 Zeven technologieleveranciers voor de maakindustrie presenteren zich deze week (14-17 maart) gezamenlijk onder de…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?