SafanDarley introduceert compacte hybride krachtpatser

0

SafanDarley voegt aan haar gamma hybride kantpersen een nieuw model toe met een werklengte van 2.050 mm. Dit model is verkrijgbaar met een perskracht van 110 ton en 170 ton. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikke plaatdelen.

In vergelijking met de traditionele beschikbare hydraulische kantpersen geeft dit een behoorlijke toename van de perscapaciteit per beschikbare buiglengte. Dit opent volgens SafanDarley een breed scala aan mogelijkheden voor dit machineconcept. Over een buiglengte van ongeveer 2 meter kan deze kantpers namelijk een maximale perscapaciteit van 110 ton respectievelijk 170 ton genereren. Een ideale oplossing voor bedrijven met beperkte ruimte. Daarnaast hoeven kleinere dikke plaatdelen niet meer op in verhouding te lange kantpersen geproduceerd te worden. Dit komt ten goede aan de efficiency en inzetbaarheid van het machinepark.

Geen continue aandrijving
De H-Brake Hybrid kenmerkt zich door een hybride concept: een samenspel van hydrauliek en elektronica. Een servomotor met directe aansturing zorgt voor de efficiëntie en snelheid, de hydrauliek zorgt voor de kracht en duurzaamheid. De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld bij bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door zijn hoog-dynamische Y-as regeling, met daal- en retoursnelheden van 230 mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30 procent korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen. Door dit aandrijfconcept is de machine  energiezuinig en geluidsarm.

Zuidberg staalservice
Bij Zuidberg Staalservice in Ens zijn onlangs de eerste twee kantbanken in een 110 tons uitvoering van dit nieuwe machineconcept geïnstalleerd. Eind 2017 is het machinepark van Zuidberg Staalservice eveneens uitgebreid met een H-Brake 320T, E-Brake 130T Ultra en twee E-Brake 35T ergonomic kantpersen. Middels deze uitbreiding van het machinepark kan Zuidberg Staalservice zijn processen verder optimaliseren en diverse en hoogwaardige producten produceren.