SafanDarley viert zilveren jubileum E-Brake

Het is alweer 25 jaar geleden dat SafanDarley de eerste elektrische kantbank op de markt bracht. Een belangrijke mijlpaal die de uitvinder van de E-Brake niet zomaar voorbij laat gaan. Speciaal voor het jubileumjaar wordt tijdens de Technishow de E-Brake 25 jaar editie gepresenteerd. Dit is een E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank.

Deze speciale editie is uitgevoerd met een aantal mooie opties, tegen een zeer scherpe prijs met een korte levertijd. De 25 jaar editie wordt geleverd met EC20 besturing en is uitgerust met een ergonomisch pakket. Tevens is de machine voorzien van Z-assen en een hydraulische bovenklemming. Ook krijgt elke jubileum kantbank een speciale geklonken plaat met nummer en striping in de kleuren van de beginjaren van de E-Brake: oranje-beige en blauw-grijs. “Met deze machine wordt het nog aantrekkelijker om duurzaam te produceren”, aldus SafanDarley.

De Nederlandse machinefabrikant, met vestigingen in Lochem en Eijsden, presenteert tijdens de Technishow de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma van elektrische, hybride en hydraulische kantbanken. Al deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie, iets waaraan de E-Brake al 25 jaar een positieve bijdrage levert.

E-Brake Mini Cell

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de compacte E-Brake Mini Cell ontwikkeld. Deze bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1250 mm en wordt tijdens de beurs getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend offline simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

 E-Brake Ultra serie met I-Mate

Tijdens de Technishow toont SafanDarley de high-end E-Brake 130T Ultra serie. De E-Brake Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. De E-Brake 130T Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp, genaamd I-Mate. De I-Mate is de ideale CNC- gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als E-bend L Hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties.

De E-Brake 130T Ultra op de TechniShow is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp I-Mate.

De E-Brake 130T Ultra op de TechniShow is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp I-Mate.

H-Brake Hybrid+ 230T Ultra

Ook laat SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagt en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Deze machine is een voorbeeld van duurzaam produceren in de Smart Industrie.

Autopol offline software

Naast de machines, demonstreert SafanDarley ook de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen. De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces.

Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven.
SafanDarley  staat op de TechniShow in hal 7, stand B010.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV