SafanDarley viert zilveren jubileum E-Brake

Het is alweer 25 jaar geleden dat SafanDarley de eerste elektrische kantbank op de markt bracht. Een belangrijke mijlpaal die de uitvinder van de E-Brake niet zomaar voorbij laat gaan. Speciaal voor het jubileumjaar wordt tijdens de Technishow de E-Brake 25 jaar editie gepresenteerd. Dit is een E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank.

Deze speciale editie is uitgevoerd met een aantal mooie opties, tegen een zeer scherpe prijs met een korte levertijd. De 25 jaar editie wordt geleverd met EC20 besturing en is uitgerust met een ergonomisch pakket. Tevens is de machine voorzien van Z-assen en een hydraulische bovenklemming. Ook krijgt elke jubileum kantbank een speciale geklonken plaat met nummer en striping in de kleuren van de beginjaren van de E-Brake: oranje-beige en blauw-grijs. “Met deze machine wordt het nog aantrekkelijker om duurzaam te produceren”, aldus SafanDarley.

De Nederlandse machinefabrikant, met vestigingen in Lochem en Eijsden, presenteert tijdens de Technishow de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma van elektrische, hybride en hydraulische kantbanken. Al deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie, iets waaraan de E-Brake al 25 jaar een positieve bijdrage levert.

E-Brake Mini Cell

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de compacte E-Brake Mini Cell ontwikkeld. Deze bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1250 mm en wordt tijdens de beurs getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend offline simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

 E-Brake Ultra serie met I-Mate

Tijdens de Technishow toont SafanDarley de high-end E-Brake 130T Ultra serie. De E-Brake Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. De E-Brake 130T Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp, genaamd I-Mate. De I-Mate is de ideale CNC- gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als E-bend L Hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties.

De E-Brake 130T Ultra op de TechniShow is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp I-Mate.

De E-Brake 130T Ultra op de TechniShow is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp I-Mate.

H-Brake Hybrid+ 230T Ultra

Ook laat SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagt en wordt de CO2 uitstoot verminderd. Deze machine is een voorbeeld van duurzaam produceren in de Smart Industrie.

Autopol offline software

Naast de machines, demonstreert SafanDarley ook de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en 3D CAD-bestanden te ontvouwen. De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces.

Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven.
SafanDarley  staat op de TechniShow in hal 7, stand B010.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Belang maakindustrie neemt fors toe

30-08 De maakindustrie draagt jaarlijks voor 18% bij aan de Nederlandse economie en toont de…

TechnishowNieuws

Autonome slijprobot gaat op voor tweede Award

24-08 Mocht Teqram een Innovation Award winnen, dan betekent dat de tweede prijs binnen een…

TechnishowNieuws

Metaalbewerken is geen rocketscience

24-08 Partsupply is een bedrijf dat zich bezig houdt met de fabricage van maakdelen voor…

TechnishowNieuws

Prodec live in actie op ESEF

24-08 Tijdens ESEF Maakindustrie zijn de superieur verspanende eigenschappen van Prodec live te zien op…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X