‘Samenwerking met SafanDarley levert resultaat op’

Zetprofiel in Heteren is specialist in zetwerk. De onderneming werkt tot volle tevredenheid met twee kantbanken en drie scharen van SafanDarley. “We hebben onze ideeën ingebracht bij SafanDarley en samen zijn we tot een nieuwe werkwijze gekomen”, zegt directeur Rijk van Kooten.

De onderneming is gevestigd in twee fraaie hallen op een zichtlocatie langs de A50. “Het bedrijf bestaat 12 jaar”, vertelt Rijk van Kooten, die met Patrick Klaassen de directie vormt van Zetprofiel Heteren. “Patrick heeft het bedrijf opgebouwd. Ik ben later ingestapt. We wilden na een aantal jaren een stap zetten en met langer materiaal gaan werken. Bij de oude locatie hadden we niet voldoende ruimte om te groeien. Toen hebben we besloten een nieuw pand te bouwen. Hier hebben we inmiddels 25 personeelsleden.”

Vraag

De vraag naar zetwerk groeide. “We werkten eerst met vlakke platen. Nu kopen we alles in op rollen. Bij de slitstraat worden ze afgewikkeld en op maat geknipt. We hebben wel honderd kleuren op voorraad liggen zodat we snel kunnen schakelen voor onze klanten. We hebben een routing gemaakt door het bedrijf, van de voorraad materiaal naar het afwikkelen, op maat knippen en zetten door het bedrijf heen. Producten die klaar zijn, gaan naar de andere hal”, zegt Van Kooten.

De klanten van Zetprofiel zijn montagebedrijven die voornamelijk bedrijfshallen bouwen. “Dat begon met boerenschuren. Nu leveren we veel aan de utiliteitsbouw, dak- en gevelbeplating en koel- en vrieshuizen. We zijn leverancier voor bijvoorbeeld bevestigingen met vele bewerkingen voor zonnepanelen op bedrijfspanden en meer exclusieve hallen”, stelt Van Kooten. “We kunnen snel schakelen. Als iemand ’s middags om 3 uur belt, kan hij de bestelling ’s avonds al binnen hebben. Met die service hebben we veel klanten gewonnen.”

Goede service

Mede daardoor groeide het aantal bestellingen snel. “Ik werkte vroeger bij een bedrijf dat een schaar had van SafanDarley. Het complete plaatje klopte: kwaliteit, goede service, korte lijnen. We hadden hier een schaar van een ander merk waar we onderdelen voor nodig hadden. Daar moesten we twee dagen op wachten. Toen besloten we meteen: die gaat eruit. We hebben een schaar van SafanDarley gekocht. Sindsdien krijgen we kwaliteit en een goede service. Die leveren wij ook en die verwachten we ook van onze leveranciers.”

Nu  heeft Zetprofiel twee kantbanken, een H-Brake 175T en E-Brake 130T en twee scharen: M-Shear 410-4, M-Shear 410-6 en recent kwam daar een M-Shear 610-4 bij met speciale opties. De machine heeft een op maat gemaakte opstelling. “We gebruiken twee scharen die haaks op elkaar staan. De kleine schaar aan de kopse kant wordt gebruikt om lange platen op lengte te knippen. Met de grote schaar worden er vervolgens strippen geknipt. De te knippen platen zijn zo lang dat er op de kleine schaar geen haaksgeleider gemaakt kan worden om de plaat haaks te kunnen knippen. Daarom is de grote M-Shear voorzien van ‘pop-up’-nokken die worden bediend vanaf het voetpedaal”, legt Van Kooten uit.

De klanten van Zetprofiel zijn montagebedrijven die voornamelijk bedrijfshallen bouwen.

De klanten van Zetprofiel zijn montagebedrijven die voornamelijk bedrijfshallen bouwen.

Efficiënt

Deze nokken worden omhoog gestuurd, en dan gebruikt als haaksgeleider voor de kleine schaar. “Zo kan het product haaks geknipt worden. Vervolgens worden de nokken door een druk op de knop naar beneden gestuurd, waardoor het te knippen product met de grote schaar in strippen geknipt kan worden”, vertelt Van Kooten. “Ook heeft de M-Shear rollen aan de voorzijde op de oplegarmen zodat de plaat zonder beschadigingen vanaf de zijkant door één man op de machine getrokken kan worden. Zo werken we heel efficiënt dankzij de nauwe samenwerking met SafanDarley.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

SafanDarley presenteert compleet programma met oplossingen

22-10 De Nederlandse machinebouwer presenteert in Stuttgart een compleet programma met oplossingen op het gebied…

Plaatbewerking

SafanDarley en Dumaco ontwikkelen volautomatisch knipcentrum

18-10 Dumaco in Kampen telt 85 medewerkers en richt zich vooral op het bewerken van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Automatisering

Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

23-08 Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Automatisering

SafanDarley lanceert vernieuwde app

17-12 De vernieuwde SafanDarley app is live. De nieuwe app heeft een moderne uitstraling, werkt…

Plaatbewerking

Anopanel zweert al 25 jaar bij E-Brakes

02-12 Toen SafanDarley 25 jaar geleden de eerste elektrische kantbank op de markt bracht, kocht…

Plaatbewerking

Schaar 2.0 van SafanDarley is eigenlijk een kleine pers

06-07 SafanDarley heeft een bijzondere schaar ontwikkeld en geproduceerd voor een nieuwe productielijn bij de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X