Samenwerking tussen Hexagon en Ontdekfabriek

0

Hexagon Manufacturing Intelligence kondigt een tweejarige samenwerking aan met de Ontdekfabriek in Eindhoven. Door deze samenwerking helpt Hexagon Manufacturing Intelligence mee om ieder kind zijn of haar passie voor onderzoeken, ontwerpen, techniek en innovatie te laten ontdekken.

De Ontdekfabriek laat kinderen en jongeren hun affiniteit met techniek, design en innovatie ontdekken. Samen met technici fabriceren en exposeren zij hun eigen innovaties. De ontdekfabriek is gevestigd op Strijp S in Eindhoven. In 2019 vierde de Techniek fabriek hoor 10 jarig bestaan. De sponsorovereenkomst past in het beleid van Hexagon Manufacturing Intelligence waarbij continue verbeteringen van bestaande technieken, werkwijzen en producten centraal staan.

Hexagon is van mening dat hoogwaardige technologische (door)ontwikkelingen nooit zomaar ontstaan en dat deze voortkomen uit de inzet van gepassioneerde techneuten zich hier dag en nacht vol overgave voor inzetten. “Techniek speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijkse leven en de basis van al deze technieken ligt nog altijd bij de menselijke handen en het menselijke brein die dat ontwikkelt”, aldus Ankie Janssen van Hexagon Manufacturing Intelligence. “En juist hiervoor is het van cruciaal belang dat we de aandacht blijven houden voor het enthousiasmeren van de jeugd voor techniek. Want hoe basaal het ook klinkt de jeugd heeft de toekomst en zonder de instroom van nieuwe generaties met een nieuwe visies en ideeën zal de techniek stil komen te staan.”