Sandvik Coromant introduceert CoroPlus Tool Supply

Sandvik Coromant heeft haar CoroPlus programma van digitale oplossingen uitgebreid met de   CoroPlus Tool Supply service. Gebruikers van deze nieuwe oplossing kunnen gereedschapsvoorraadmanagement combineren met gereedschapslogistiek, waarbij operators worden geholpen bij het kiezen en terugbrengen van gereedschappen, het beheren van de bevoorrading en de voorraad met behoud van dezelfde interface.

Gebruikers van de CoroPlus Tool Supply service kunnen gereedschapsvoorraadmanagement combineren met gereedschapslogistiek.

Het volgen van snijgereedschappen kan een moeilijk en tijdrovend proces zijn, vooral in  machinewerkplaatsen waar meerdere versies van hetzelfde gereedschap nodig zijn. Om te helpen de controle te behouden over de gereedschapsvoorraad, combineert CoroPlus Tool Supply de hardware-, software- en service-oplossingen tot een gebruiksvriendelijk bevoorradings- en voorraadmanagementsysteem  voor gereedschappen.

Gereedschappen opslaan en volgen

De Tool Supply bestaat uit software, hardware en ondersteunende service-elementen. Door gebruik te maken van de CoroPlus Tool Supply hardware, kunnen fabrikanten gemakkelijk gereedschappen opslaan en deze volgen. Opslagopties kunnen op maat worden gemaakt op basis van de eisen van de faciliteit, met oplossingen voor gereedschapsuitgave die variëren van vrij toegankelijke voorraad, tot laden en deksels tot volle gereedschapskasten. Bij elke hardware-optie kunnen gereedschappen veilig worden opgeborgen, zonder het risico op verlies of beschadiging.

Data verzamelen

Behalve het fysiek opslaan van gereedschappen, kunnen fabrikanten ook een schat aan data verzamelen en beheren met behulp van de CoroPlus Tool Supply cloud-based interface, welke gebruikt kan worden met of zonder een verdeelautomaat. Door gereedschapsgebruik op de werkvloer wordt data toegevoerd aan de administratie- en managementzijde van het systeem, zodat ingenieurs, inkoop- en managementteams worden geholpen om het gereedschapsgebruik, kosten, inkoop en voorraad te volgen.

Door verbinding te maken met gereedschapsdatabases van meerdere leveranciers, kan CoroPlus Tool Supply de juiste informatie, waaronder ISO parameters, stuklijsten (BOM), reserve-onderdelen, productafbeeldingen en CAD bestandstypen op één enkele plek opslaan.

Controle op voorraad

Voor machineoperators betekent dit een beter inzicht in de beschikbaarheid van gereedschappen, gemakkelijke toegang tot technische gegevens en de mogelijkheid het juiste gereedschap te vinden voor de taak. Dit is echter niet het enige voordeel van het systeem. De interface kan verschillende gebieden van voorraadbeheer verenigen om het aanvullen te stroomlijnen.

Door gebruik te maken van CoroPlus Tool Supply kunnen inkooporders voor nieuwe gereedschappen direct vanuit de werkvloer worden geïnitieerd, waardoor administratiekosten worden gereduceerd. Omdat de voorraad automatisch kan worden aangevuld, hebben bedrijfsmanagers een betere controle over hun voorraad en direct inzicht in de status van hun gereedschappen.

Productiviteitsvoordelen

Markus Eriksson, Business Development Manager voor digitaal bewerken bij Sandvik Coromant: “Hoewel snijkosten niet de grootste kostenpost zijn voor de productie, lopen de totale kosten voor de gereedschapsvoorraad snel op wanneer grote aantallen gereedschappen niet correct worden gehanteerd. De CoroPlus Tool Supply interface elimineert het hele gedoe van het zoeken en nabestellen van gereedschappen en levert meetbare productiviteitsvoordelen op.”

Het integreren van CoroPlus Tool Supply heeft niet alleen voordelen voor diegenen die bewerkingsmachines bedienen. “Omdat gebruikers van de gereedschapsmanagementsoftware en -hardware automatisch orders kunnen initiëren voor nieuwe gereedschappen vanaf de werkvloer, worden administratieteams minder belast met het nabestellen van nieuwe onderdelen”, legt Eriksson uit.

“Ergens anders zullen bewerkingsteams zien dat het algehele gereedschapsverbruik afneemt, omdat de exacte status van elk gereedschap direct kan worden ontdekt — er bestaat geen risico dat gereedschappen worden weggegooid omdat men er van uit gaat dat hun levensduur is verstreken.

Er zijn aanvullende diensten beschikbaar naast het voorzien in gereedschappen, zoals klantspecifieke training, ERP interfacing en interactieve systeemoptimalisatie-ondersteuning. Via deze diensten helpt Sandvik Coromant klanten hun rapportage op maat te maken, hun specifieke productgegevensbehoeften te evalueren en voorraadniveaus te bepalen om het beste uit CoroPlus Tool Supply te halen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

De juiste manier om te diversifiëren

25-08 McKinsey voorspelt dat fabrikanten permanente verschuivingen in klantenmarkten kunnen verwachten en dat veerkracht nodig…

Verspanen

Sandvik Coromant opent nieuwe productiviteits- en innovatiecentra

08-07 Momenteel zijn er 17 Sandvik Coromant applicatiecentra verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika en…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

Hogere standtijd met precisiekoelmiddel

28-04 Precisiekoelmiddel is gunstig voor het bewerken van ISO S, M en P werkstukmaterialen en…

Verspanen

Sandvik Coromant verbetert T200 en T300 tapgereedschappen

02-03 Het CoroTap programma, onderdeel van Sandvik Coromant’s aanbod van volhardmetalen ronde gereedschappen, biedt materiaalspecifieke…

Verspanen

Kies digitaal, kies de juiste boor

21-12 Hoe kunnen fabrikanten winstgevend en volgens hun eigen voorwaarden digitaliseren? James Thorpe, wereldwijde productmanager…

Automatisering

Sandvik Coromant en Autodesk Fusion 360 kondigen samenwerking aan

30-11 Sandvik Coromant heeft een nieuw samenwerkingsverband aangekondigd met Autodesk. De aankondiging markeert een langdurige…

Verspanen

Beter werken met aluminium

14-07 De automotive industrie heeft te maken met een gewichtsdilemma. In 2017 bijvoorbeeld, wogen lichte…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X