Sandvik Coromant op de digitale toer

0

Sandvik Coromant gebruikt de EMO voor het presenteren van nieuwe digitale oplossingen voor bewerkingsprocessen en efficiënte verbonden productie.

Natuurlijk zal hardware in de vorm van de nieuwste snijgereedschap- en tooling innovaties ook worden belicht. Er wordt onder meer een gemakkelijk te gebruiken oplossing voor het doelmatige en betrouwbaar boren worden geïntroduceerd. Dit gereedschap produceert consistente gatdiameters, bij lagere geluidsniveaus dan bij producten van de bestaande generatie. De nieuwe generatie lichtgewicht CoroMill 390 frees, geproduceerd middels additieve productie, gecombineerd met Silent Tools adapters, reduceert dankzij haar lichtgewicht constructie, trillingen bij het frezen met lange uitsteeklengte en verhoogt zo de stabiliteit en productiviteit.

De digitale oplossingen van het bedrijf het mogelijk het ontwerp, de planning en het verspanen onderling met elkaar te verbinden, alsmede een effectieve procesanalyse en verbeteringen. Diverse CoroPlus digitale bewerkingsoplossingen van Sandvik Coromant bieden verschillende manieren om productie-intelligentie te integreren in een werkplaats, hetgeen resulteert in geoptimaliseerde processen en op feiten gebaseerde verbeteringsbeslissingen. De Coromant Capto DTH Plus bijvoorbeeld, die klaar is voor de markt, is een oplossing waarmee voorspellend onderhoud van Coromant Capto aangedreven gereedschapshouder mogelijk wordt, zal worden getoond.

Eén van de hoogtepunten op de stand is de geüpgradete CoroPlus ToolPath software voor PrimeTurning, het recent geïntroduceerde draaiconcept (draaien in alle richtingen) van Sandvik Coromant. CoroPlus ToolPath software is ontworpen om fabrikanten te ondersteunen die PrimeTurning technologie gebruiken voor het versnellen van hun bewerkingen en planningsprocessen. Daarnaast biedt de software nu de optie voor het importeren van CAD-modellen en het maken van 3D-simulaties met botsingsdetectie. Overeenkomstig deze holistische aanpak, zal Sandvik Coromant ook een nieuwe oplossing presenteren die met sensoren uitgeruste gereedschappen mogelijk maakt, zoals de Silent Tools Plus oplossing, voor het direct versturen van data naar de machine. Op deze manier kunnen bewerkingsprocessen realtime worden bewaakt en bestuurd.

Sandvik Coromant, hal 5, stand B06