Schunk lanceert Plug & Work grijpersystemen voor Doosan en Techman cobots

Na de lancering van het Plug & Work-portfolio voor Universal Robots, breidt Schunk het idee om eenvoudig cobots uit te rusten uit op lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot.

Schunk ziet dat het belang van Doosan Robotics en Techman Robot de laatste tijd aanzienlijk is toegenomen en dat ze steeds meer de aandacht trekken van gebruikers over de hele wereld. Met de introductie van het Plug & Work-portfolio speelt de grijperspecialist in op deze ontwikkeling door onder andere bewezen industriële componenten uit het standaardprogramma aan de verschillende cobots aan te passen.

Porfolio op maat

Het op maat gemaakte Plug & Work portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen. Terwijl de pneumatische grijpers in de eerste plaats bestemd zijn voor conventionele automatiseringstoepassingen, waar robuustheid primair vereist is, maken de elektrische grijpers, die flexibel kunnen worden aangepast voor kracht of slag, veelzijdige en gevarieerde toepassingen mogelijk; de grijpers van de Schunk Co-act-serie zijn gecertificeerd voor direct gezamenlijk gebruik.

Schunk levert nu ook Plug & Work-portfolio's voor de cobots van Techman Robot, die de instap in lichtgewicht robotica vereenvoudigen.

Schunk levert nu ook Plug & Work-portfolio’s voor de cobots van Techman Robot, die de instap in lichtgewicht robotica vereenvoudigen.

Alle componenten zijn voorbereid voor directe mechanische en elektrische aansluiting en kunnen in enkele eenvoudige stappen worden geïnstalleerd en in bedrijf worden gesteld. Plug-ins vereenvoudigen het programmeren, zodat met name beginners profiteren van een snelle en ongecompliceerde start in de procesautomatisering.

Breed scala aan componenten

Het segment pneumatisch gestuurde actuatoren omvat modulaire systemen van de beproefde, meertandsgeleide parallelgrijper PGN-plus-P, de centrische grijper PZN-plus, de universele grijper JGP, evenals de grijpers met lange slag, KGG en PSH. Microventielen voor besturing van de pneumatische modules zijn al in de Plug & Work-adapters geïntegreerd. Bovendien omvat de selectie van componenten elektrische grijpers voor kleine componenten EGP, elektrische grijpers type Co-act EGP-C, evenals de veelzijdige Schunk EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm: vrijwel de ideale grijper voor het starten van cobot-ondersteunde automatisering.

Het Plug & Work-portfolio omvat ook het Schunk SHS handmatige wisselsysteem, dat een geïntegreerde luchtdoorvoer, elektrische doorvoer en een optionele vergrendelingsdetectie heeft.  Het maakt het flexibele gebruik van cobots mogelijk, aangezien er geen complexe voorbereidingsprocessen nodig zijn. Zowel de grijpers als ook andere actuatoren kunnen in slechts een paar eenvoudige stappen worden gewijzigd.

Bedrijvengids