SKF vernietigt 15 ton vervalste lagers

0

SKF heeft 15 ton vervalste lagers met een marktwaarde van zo’n 1.000.000 euro vernietigd in Griekenland. De actie vormde de afronding van een langjarige juridische strijd, die in 2009 begon met een inval in een magazijn in Pireaus.

Die inval had plaats bij een dealer waarmee SKF geen zakelijke relatie had. Niettemin werden er in zijn magazijn 17.000 valse lagers aangetroffen. Sindsdien is de lagerproducent verwikkeld in een juridisch proces. Onlangs zijn de lagers door Griekse rechtssysteem officieel vals verklaard. Hierdoor konden ze eindelijk worden vernietigd. Dat gebeurde bij een metaalrecycle faciliteit in Griekenland door ze te samen te persen in een schrootpers. Zo weet SKF zeker dat ze nooit meer op markt zullen komen.

Valse lagers
Het is vaak lastig om valse lagers te onderscheiden van authentieke SKF lagers.

Volgens SKF is een groot aantal bedrijven in de scheepvaart en andere industriële sectoren benadeeld door de nep lagers, die waren verkocht door de niet-geautoriseerde Griekse partner. In plaats van het kwaliteitsproduct dat ze dachten te kopen, kregen ze lagers van een dubieuze kwaliteit.

“We zijn blij dat deze zaak nu is afgesloten. We zullen blijven vechten tegen het probleem van valse producten en importeurs in Griekenland. Dit is van vitaal belang voor het beschermen van onze klanten en hun business en ons merk”, zegt Rania Patsiopoulos, directeur van SKF Griekenland.

SKF blijft waarschuwen voor valse lagers. Het is vaak lastig om deze te onderscheiden van authentieke SKF lagers. Klanten die vermoeden dat ze mogelijk valse lagers hebben gekocht, kunnen gebruik maken van de SKF Authenticate app voor mobiele telefoons en daarmee foto’s van verdachte producten rechtstreeks naar SKF sturen voor verificatie. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store of Google Play.

www.stopfakebearings.com