Slijpen en polijsten in één machine

0
753

In samenwerking met een Nederlands polijstbedrijf heeft Boere een gecombineerde slijp- en polijstmachine gebouwd en geleverd. De fijne slijpbewerking én het uiteindelijke polijsten vinden nu plaats in één machine. Tevens voerde Boere voor deze klant diverse testen uit om de juiste oplossing te bieden.

Boere Machinefabriek levert maatwerk en als het gaat om een type materiaal dat voor Boere onbekend is of als niet duidelijk is wat de klant als uiteindelijk resultaat wenst, worden in het testcentrum in Waddinxveen altijd meerdere testen en demonstraties samen met de klant uitgevoerd om tot de juiste machine-uitvoering te komen. Deze testen of demonstaties zijn belangrijk en luisteren nauwkeuring aangezien veel klanten een hoge kwaliteit alsmede een decoratieve finish wensen. Zo zijn er onlangs bijvoorbeeld nog testen voor de bewerking van koper in het testcentrum uitgevoerd.

Boere levert steeds meer machines voor de metaalbewerking. Dit jaar wordt bijvoorbeeld een  machine geleverd voor het opruwen of opborstelen van platen voor een goede aanhechting van de poedercoating. Een andere klant krijgt een machine voor het licht slijpen van aluminium platen, waarna er wordt geborsteld met borstels in verschillende korrelgroften om alle kantjes te breken en te zorgen voor een goede aanhechting in het verdere productieproces. Voor de productie van RVS wasbakken heeft Boere recentelijk een machine geleverd, waarmee de bovenzijde van de vlakke RVS platen eerst wordt geslepen en daarna gefinished met borstels. Met als resultaat een perfect decoratief oppervlak.

Alle typen machines worden in Nederland ontwikkeld, getest en gebouwd. Tijdens de Technishow kunnen bezoekers op stand 07.A079 van Boere Machinefabriek de breedbandslijpmachines én de resultaten van de diverse bewerkingen met deze machines zien.