Smart camera voor vision-inspecties

0

Omron lanceert de FHV7-serie Smart Camera met lichtbron en beeldverwerkingsfunctionaliteit voor geavanceerde vision-inspecties. Dankzij ‘s werelds eerste meerkleurige lichtbron en een 12 megapixel hoge resolutie camera, is er slechts één FHV7-serie Smart Camera nodig om met de hoogste precisie vision-inspecties uit te voeren in productielijnen met een grote productvariatie.

Steeds vaker worden verschillende producten op één productlijn geproduceerd. Dit heeft tot gevolg dat er kwaliteitsinspecties moeten worden uitgevoerd voor producten met verschillende kleuren en afmetingen. Om dergelijke geavanceerde kwaliteitsinspecties uit te kunnen voeren in een flexibele productieomgeving, is het van cruciaal belang de uitvaltijd voor overschakeling op andere producten tot een minimum te beperken.

Daarom heeft Omron zich toegelegd op het gebied van hoogwaardige slimme camera’s waarmee het mogelijk wordt om geavanceerde vision-inspecties eenvoudig te integreren in productieprocessen. De FHV7-serie is voorzien van een meerkleurige lichtbron en een autofocuslens, waardoor de camera flexibel kan reageren op veranderingen in de kleur en afmeting van de objecten die worden geïnspecteerd. Hierdoor zijn er geen speciale vaardigheden meer vereist voor de installatie en aanpassing van de camera voor verschillende producten en inspectiecriteria, zelfs bij een flexibele productielijn waar veel verschillende soorten producten worden geproduceerd in verschillende hoeveelheden.3