Snelklembare klemringen met klemhendel

Ruland breidde onlangs haar reeks van snelklembare klemringen met klemhendels uit, hierdoor bevat deze nu ook gatmaten van 80 mm.

De reeks snelklembare klemringen met klemhendels van Ruland bevat nu ook gatmaten van 80 mm.

De klemringen stellen de gebruiker in staat deze te installeren, te verwijderen, of te verzetten, zonder het gebruik van gereedschap. Er hoeft simpelweg alleen gebruik gemaakt te worden van een hendel om de klemring aan de as te bevestigen of los te maken.

Gereedschapsloze klemming

De snelklembare klemring met klemhendel is een combinatie van Rulands standaard klemring met een speciaal ontworpen hendel die in de plaats komt van de klemring hardware. Het fungeert dus als een snel aan te passen en gereedschapsloze klemring, waardoor deze ideaal is voor het gebruik in machinale verpakkings-, druk-, en andere toepassingen waarin frequent veranderingen van instellingen benodigd zijn.

Eenvoudig grijpen

De stalen hendel is voorzien van een verzinkte afwerking met reliëf. Dit stelt de gebruiker in staat de hendel eenvoudig te grijpen, ongeacht of hij/zij smeervet of andere substanties aan zijn/haar handen heeft. De tap is vervaardigd van roestvrij staal voor een verbeterde corrosiebestendigheid in combinatie met de verzinkte hendel. Rulands klemringen hebben een strikt gecontroleerde haaksheid van het boringsvlak voor een goede uitlijning van de samengestelde componenten.

De uitbreiding van snelklembare klemringen omvat boringen van 42 mm tot 80 mm. Deze worden aangeboden in hoogwaardig 2024 aluminium met een geanodiseerde afwerking voor lichte corrosiebestendigheid, 1215 loodvrij staal voor hoge sterkte en levensduur, en 303 en 316 roestvrij staal voor een verhoogde corrosiebestendigheid.

Spruit Aandrijftechniek is de distributiepartner in Nederland.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021