Spectaculaire levering lasersnijder bij ERBA plaatbewerking

0

Metaalbewerkingsbedrijf ERBA in Veenendaal kreeg eind maart als eerste in de Benelux de hypermoderne Amada Ensis AJ lasersnijmachine geleverd. Dat gebeurde ronduit spectaculair: de machine werd met een kraan door het dak getild en op de eerste verdieping bij ERBA plaatbewerking neergezet.

Omdat de 15 ton wegende plaatlaser op de eerste verdieping moest komen te staan, was er veel voorbereiding nodig om de levering in goede banen te leiden. Het dak werd gelift en de laser werd zo’n 50 meter over het gebouw getild met een grote kraanwagen.

Innovatieve groeier

Erwin van Soest, eigenaar van ERBA legt uit: “We innoveren veel, want ons bedrijf groeit hard. Vorig jaar hebben we ons dienstenpakket al uitgebreid. Toen zijn er twee hightech 3D buislasersnijders geleverd. Daarmee laseren we buizen en profielen. Om aan de vraag voor plaatlaserwerk te kunnen blijven voldoen, hebben wij onlangs een nieuwe plaatlaser besteld. Met dit nieuwste model kunnen we drie tot vier keer zo snel snijden, met de helft van het energieverbruik van de huidige laser. Daarmee geven we, naast de achthonderd zonnepanelen die al op ons dak liggen, nog meer invulling aan het verduurzamen van ons bedrijf. Het is niet de eerste keer dat we op deze manier een laser geleverd krijgen. Maar toch blijft het iedere keer weer spannend.”

Omdat de plaatlaser op de eerste verdieping bij ERBA moest komen te staan, was er veel voorbereiding nodig. Het dak werd gelift en de laser werd zo’n 50 meter over het gebouw getild met een grote kraanwagen. (Foto: Bureau Sterk Staal)
Omdat de plaatlaser op de eerste verdieping bij ERBA moest komen te staan, was er veel voorbereiding nodig. Het dak werd gelift en de laser werd zo’n 50 meter over het gebouw getild met een grote kraanwagen. (Foto: Bureau Sterk Staal)

Op zoek naar enthousiast personeel

De levering van de plaatlaser is onderdeel van het groeitraject dat ERBA heeft ingezet. Op dit moment wordt het pand verbouwd om meer productieruimte en kantoren te creëren. Van Soest: “ERBA zit midden in een professionaliseringsslag. We groeien en daar horen meer ruimte en meer medewerkers bij. Wij willen iedereen zo goed mogelijk faciliteren. Daarom blijven we investeren in de nieuwste technieken. Zo houden we ons bedrijf ook interessant voor onze huidige medewerkers. En hopelijk ook voor onze nieuwe, want we zijn altijd op zoek naar enthousiast personeel. We professionaliseren niet alleen intern maar ook extern. Daarom hebben wij een nieuwe huisstijl ontwikkeld en zullen we binnenkort onze nieuwe website lanceren. We laten zien wat we kunnen, zonder onze no nonsens mentaliteit te verliezen. De klant staat altijd voorop en we doen er alles aan om hem optimaal te blijven bedienen.”