Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

Yamazaki Mazak presenteert op de Tube (20-24 juni in Düsseldorf) haar nieuwe lasersnijmachine die speciaal is ontworpen voor het snel snijden van buizen met een kleine diameter.

De FT-150 Fiber snijdt ronde, vierkante en rechthoekige buizen met diameters tot 152,4 mm, afmetingen die meestal worden gebruikt in de bouw-, meubel- en architectuurindustrie en ook voor carrosserieframes van voertuigen.

Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW resonator, die kan worden gespecificeerd afhankelijk van de lengte van het werkstukmateriaal dat wordt bewerkt, van 6.500 mm tot 8.000 mm.

Diameters tot 152,4 mm

De machine, die op Tube voor het eerst wordt tentoongesteld in Europa, is in staat om ronde, vierkante en rechthoekige buizen te snijden met diameters tot 152,4 mm, afmetingen die meestal worden gebruikt in de bouw-, meubel- en architectuurindustrie en ook voor carrosserieframes van voertuigen. De machine kan een breed scala aan materialen snijden, waaronder zacht staal, roestvrij staal, koper, messing en aluminium.

De FT-150 Fiber is ontworpen voor maximale productiviteit en kan meerdere processen uitvoeren, waaronder snijden, tappen en thermisch boren. Het vermindert de procestijd die nodig is voor pijpwerkstukken en elimineert de noodzaak voor processen zoals ponsen/persen, ontbramen en het tappen van gaten.

Nauwkeurig afschuinen

De FT-150 Fiber heeft ook een aantal functies om nauwkeurig en hoogwaardig te snijden. Deze omvatten ondersteuningseenheden voor lang werkstukmateriaal om verzakking tijdens het snijden te voorkomen en een kantelbare laserkop die nauwkeurig afschuinen mogelijk maakt, samen met een interne spatbescherming die verbranding op het interne werkstukoppervlak voorkomt. Er zijn ook opties voor een roterende gereedschapsspil voor het tappen van gaten en thermisch boren.

De FT-150 Fiber is ook uitgerust met een aantal automatische functies, waaronder auto-profiler kalibratie en nozzle reiniging om de productiviteit verder te verhogen. De veiligheid van de operator had een hoge prioriteit tijdens het ontwerp van de FT-150 Fiber, waaronder het gebruik van een volledig gesloten afdekking die het snijgebied en de interne laad- en losruimte bedekt.

Voor vlolumefabrikanten

Gaetano Lo Guzzo, Director Laser Business Europe, zei: “De nieuwe FT-150 Fiber verbetert onze fiberlasersnijmogelijkheden verder met een machine die speciaal is ontworpen voor het snijden van buizen met een hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid. De uitzonderlijke productiviteit die wordt geleverd door de combinatie van de fiberresonator, ultrasnelle feedrates, de mogelijkheid om meerdere verschillende processen te bewerken en de automatisering van de bundellader, maakt de FT-150 Fiber ideaal voor volumefabrikanten die een stapsgewijze verandering willen aanbrengen in hun laserverwerkingsmogelijkheden.”

Mazak is op Tube 2022 te vinden in hal 5, stand C17.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productieve, flexibele combinatie

30-10 Met zijn combinatie van productiviteit en flexibiliteit is dit systeem een oplossing voor een…

Plaatbewerking

Mazak voert vermogen lasernijmachine op naar 20 kW

27-10 De nieuwste Optiplex 3015 NEO is uitgerust met een nieuwe fiberlaserresonator van 20 kW.…

Verspanen

Grootschalige investeringen leiden bij Mazak tot efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid

14-06 Mazak organiseerde medio april een event voor de internationale vakpers om het laatste nieuws…

Plaatbewerking

Adlas steeds completer door gerichte investeringen

24-04 Officieel is Adlas gecertificeerd volgens de norm EN1090-1 met productnorm EN1090-2 tot en met…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Verspanen

Mazak reduceert CO2-uitstoot via machinegebruiker

11-04 “Het klimaatakkoord geeft op dit moment nog geen exacte richtlijnen specifiek voor de werktuigmachine…

Plaatbewerking

Nauta reduceert snijtijden met 22kW Bodor laser

03-02 Het leven is keuzes maken en dat geldt ook voor zakelijke beslissingen. Zo stond…

Plaatbewerking

Snijsnelheid én snijkwaliteit op topniveau

14-12 Toen de industrie overschakelde van CO2-lasers naar fiberlasers voor hogere snijsnelheden en lagere bedrijfskosten,…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?