Mazak showt buislaser voor kleine diameters op Tube

Yamazaki Mazak presenteert op de Tube (20-24 juni in Düsseldorf) haar nieuwe lasersnijmachine die speciaal is ontworpen voor het snel snijden van buizen met een kleine diameter.

De FT-150 Fiber snijdt ronde, vierkante en rechthoekige buizen met diameters tot 152,4 mm, afmetingen die meestal worden gebruikt in de bouw-, meubel- en architectuurindustrie en ook voor carrosserieframes van voertuigen.

Deze FT-150 Fiber is verkrijgbaar in vier verschillende opties, elk met een 3 kW resonator, die kan worden gespecificeerd afhankelijk van de lengte van het werkstukmateriaal dat wordt bewerkt, van 6.500 mm tot 8.000 mm.

Diameters tot 152,4 mm

De machine, die op Tube voor het eerst wordt tentoongesteld in Europa, is in staat om ronde, vierkante en rechthoekige buizen te snijden met diameters tot 152,4 mm, afmetingen die meestal worden gebruikt in de bouw-, meubel- en architectuurindustrie en ook voor carrosserieframes van voertuigen. De machine kan een breed scala aan materialen snijden, waaronder zacht staal, roestvrij staal, koper, messing en aluminium.

De FT-150 Fiber is ontworpen voor maximale productiviteit en kan meerdere processen uitvoeren, waaronder snijden, tappen en thermisch boren. Het vermindert de procestijd die nodig is voor pijpwerkstukken en elimineert de noodzaak voor processen zoals ponsen/persen, ontbramen en het tappen van gaten.

Nauwkeurig afschuinen

De FT-150 Fiber heeft ook een aantal functies om nauwkeurig en hoogwaardig te snijden. Deze omvatten ondersteuningseenheden voor lang werkstukmateriaal om verzakking tijdens het snijden te voorkomen en een kantelbare laserkop die nauwkeurig afschuinen mogelijk maakt, samen met een interne spatbescherming die verbranding op het interne werkstukoppervlak voorkomt. Er zijn ook opties voor een roterende gereedschapsspil voor het tappen van gaten en thermisch boren.

De FT-150 Fiber is ook uitgerust met een aantal automatische functies, waaronder auto-profiler kalibratie en nozzle reiniging om de productiviteit verder te verhogen. De veiligheid van de operator had een hoge prioriteit tijdens het ontwerp van de FT-150 Fiber, waaronder het gebruik van een volledig gesloten afdekking die het snijgebied en de interne laad- en losruimte bedekt.

Voor vlolumefabrikanten

Gaetano Lo Guzzo, Director Laser Business Europe, zei: “De nieuwe FT-150 Fiber verbetert onze fiberlasersnijmogelijkheden verder met een machine die speciaal is ontworpen voor het snijden van buizen met een hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid. De uitzonderlijke productiviteit die wordt geleverd door de combinatie van de fiberresonator, ultrasnelle feedrates, de mogelijkheid om meerdere verschillende processen te bewerken en de automatisering van de bundellader, maakt de FT-150 Fiber ideaal voor volumefabrikanten die een stapsgewijze verandering willen aanbrengen in hun laserverwerkingsmogelijkheden.”

Mazak is op Tube 2022 te vinden in hal 5, stand C17.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Maak kennis met Mazak Smooth Ai op METAVAK

25-09 “Hoewel we op onze achterwand de CV5-500, VCE-600, VCN-700 en de FT-150 buiserlasersnijmachine presenteren,…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Mazak introduceert krachtige en scherp geprijsde VCE-600

31-08 De nieuwe, betaalbare VCE-600 is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Energietransitie bepaalt investeringsklimaat op Tube & wire

27-06 1822 exposanten uit meer dan 50 landen presenteerden van 20 tot 24 juni in…

Verspanen

Mazak steekt alle energie in Open House in Leuven

20-06 Mazak richt zich volledig op het eigen Open House in Leuven, waar de specialist…

Toeleveren

E-mobiliteit vraagt om beter draad en kabel

08-06 Want de leveranciers van kabel, draad en leidingen moeten er rekening mee houden dat…

Plaatbewerking

Buislaser bij Schouten & Visschers snijdt, boort en tapt in één procesgang

07-06 “De integratie van lasersnij-, boor- en tapbewerkingen op één machine levert ons een forse…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X