Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

Designer van Hexagon wordt als CAD oplossing standaard meegeleverd met onder andere ieder Edgecam en WorkNC systeem. Klanten met een actief onderhoud op één van deze CAM-systemen hebben Designer zelfs kosteloos tot hun beschikking.

Designer van Hexagon is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een ideaal systeem naast de huidige CAD oplossing van een gebruiker, wanneer een CAD voor CAM systeem nodig is.

Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een ideaal systeem naast de huidige CAD oplossing van een gebruiker, wanneer een CAD voor CAM systeem nodig is. “Designer is de verbinding tussen CAD (3D tekenen) en CAM (Productie), en is ideaal om je spanmiddelen te tekenen, 3D-modellen eenvoudig aan te passen of repareren of natuurlijk gewoon te tekenen. Hiermee is Designer de ideale oplossing om van 3D naar productie te gaan.”

Tekenen met ‘Direct modeling’

Direct modeling betekent dat er aanpassingen gedaan kunnen worden direct op een model. Dit betekent dat er getekend kan worden vrij van de beperkingen van de tekenhistorie. In plaats van te tekenen door een lange reeks stappen parametrisch op te geven, kan je met Direct modeling de geometrie en vlakken direct verplaatsen. Uittrekken, weghalen en aanpassen om zo precies te krijgen wat gewenst is. Deze wijzigingen kunnen volledig vrij zijn of juist gestuurd door de exacte waardes die nodig zijn ten opzichte van geometrie die er al is.
Hierdoor is het inzicht hoe een model van origine getekend is niet meer nodig. Direct modeling geeft alle vrijheid om de modellen aan te passen en de gemaakte modellen zijn te importeren en te exporteren in één van de vele bestandsformaten die Designer ondersteunt.

Modellen herstellen en repareren

Kleine gaten en openingen in 3D modellen kunnen automatisch gerepareerd worden, dat bespaart veel kostbare tijd die verloren kan gaan met het handmatig oplappen met kleine vlakjes. Als er kleine vlakken ontbreken kan Designer automatisch passende geometrie berekenen. Hierdoor is het makkelijk om oppervlakken dicht te maken met de uitgebreide reparatietools. Dit maakt het reparatieproces een stuk sneller. Het repareren van solids die in eerste instantie goed lijken kan veel tijd schelen in het productieproces. Dit alles maakt het eenvoudig om met complexe 3D modellen te werken.

Onderdrukken onnodige geometrie

Het komt vaak voor dat er modellen binnenkomen waar meer geometrie in getekend is dan makkelijk is om mee te werken. Een model vereenvoudigen levert dan een eenvoudigere en snellere productie op. Dit kan met Designer eenvoudig aangepakt worden omdat modellen altijd direct aangepast kunnen worden, zonder vast te zitten aan de originele tekenstructuur. Direct modeling maakt dit snel en eenvoudig en is daarom extreem krachtig.
Het is ook mogelijk om ‘hulp’ solids te creëren voor de verschillende stappen in het productieproces. Dit maakt het bewerken soms makkelijker.

Veel verschillende CAD formaten

Designer van Hexagon importeert data uit een grote hoeveelheid extensies en pakketten, zoals Parasolid, IGES, STEP, ACIS, DXF, DWG, STL en VDA-bestanden. Ook de standaard extensies van de volgende pakketten worden ondersteund: Catia V4 & V5; Pro/ENGINEER & PTC Creo; Autodesk Inventor; Siemens NX (.JT .PRT); SolidWorks en Solid Edge.

Deze grote reeks aan importmogelijkheden verzekert gebruikers dat er gewerkt kan worden met de data van vrijwel elke leverancier. Zeer grote bestanden kunnen eenvoudig geopend en geoptimaliseerd worden en bestanden die werken met complexe ontwerpen zullen voordeel hebben van de eenvoud waarmee de CAD-data gemanipuleerd of aangevuld kan worden. Daarnaast kan PMI data ingelezen worden, een belangrijk item van een CAD systeem.

ATS EdgeIT
Stand B104

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Style presenteert drie machines op METAVAK

04-10 “METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?