Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

Designer van Hexagon wordt als CAD oplossing standaard meegeleverd met onder andere ieder Edgecam en WorkNC systeem. Klanten met een actief onderhoud op één van deze CAM-systemen hebben Designer zelfs kosteloos tot hun beschikking.

Designer van Hexagon is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een ideaal systeem naast de huidige CAD oplossing van een gebruiker, wanneer een CAD voor CAM systeem nodig is.

Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een ideaal systeem naast de huidige CAD oplossing van een gebruiker, wanneer een CAD voor CAM systeem nodig is. “Designer is de verbinding tussen CAD (3D tekenen) en CAM (Productie), en is ideaal om je spanmiddelen te tekenen, 3D-modellen eenvoudig aan te passen of repareren of natuurlijk gewoon te tekenen. Hiermee is Designer de ideale oplossing om van 3D naar productie te gaan.”

Tekenen met ‘Direct modeling’

Direct modeling betekent dat er aanpassingen gedaan kunnen worden direct op een model. Dit betekent dat er getekend kan worden vrij van de beperkingen van de tekenhistorie. In plaats van te tekenen door een lange reeks stappen parametrisch op te geven, kan je met Direct modeling de geometrie en vlakken direct verplaatsen. Uittrekken, weghalen en aanpassen om zo precies te krijgen wat gewenst is. Deze wijzigingen kunnen volledig vrij zijn of juist gestuurd door de exacte waardes die nodig zijn ten opzichte van geometrie die er al is.
Hierdoor is het inzicht hoe een model van origine getekend is niet meer nodig. Direct modeling geeft alle vrijheid om de modellen aan te passen en de gemaakte modellen zijn te importeren en te exporteren in één van de vele bestandsformaten die Designer ondersteunt.

Modellen herstellen en repareren

Kleine gaten en openingen in 3D modellen kunnen automatisch gerepareerd worden, dat bespaart veel kostbare tijd die verloren kan gaan met het handmatig oplappen met kleine vlakjes. Als er kleine vlakken ontbreken kan Designer automatisch passende geometrie berekenen. Hierdoor is het makkelijk om oppervlakken dicht te maken met de uitgebreide reparatietools. Dit maakt het reparatieproces een stuk sneller. Het repareren van solids die in eerste instantie goed lijken kan veel tijd schelen in het productieproces. Dit alles maakt het eenvoudig om met complexe 3D modellen te werken.

Onderdrukken onnodige geometrie

Het komt vaak voor dat er modellen binnenkomen waar meer geometrie in getekend is dan makkelijk is om mee te werken. Een model vereenvoudigen levert dan een eenvoudigere en snellere productie op. Dit kan met Designer eenvoudig aangepakt worden omdat modellen altijd direct aangepast kunnen worden, zonder vast te zitten aan de originele tekenstructuur. Direct modeling maakt dit snel en eenvoudig en is daarom extreem krachtig.
Het is ook mogelijk om ‘hulp’ solids te creëren voor de verschillende stappen in het productieproces. Dit maakt het bewerken soms makkelijker.

Veel verschillende CAD formaten

Designer van Hexagon importeert data uit een grote hoeveelheid extensies en pakketten, zoals Parasolid, IGES, STEP, ACIS, DXF, DWG, STL en VDA-bestanden. Ook de standaard extensies van de volgende pakketten worden ondersteund: Catia V4 & V5; Pro/ENGINEER & PTC Creo; Autodesk Inventor; Siemens NX (.JT .PRT); SolidWorks en Solid Edge.

Deze grote reeks aan importmogelijkheden verzekert gebruikers dat er gewerkt kan worden met de data van vrijwel elke leverancier. Zeer grote bestanden kunnen eenvoudig geopend en geoptimaliseerd worden en bestanden die werken met complexe ontwerpen zullen voordeel hebben van de eenvoud waarmee de CAD-data gemanipuleerd of aangevuld kan worden. Daarnaast kan PMI data ingelezen worden, een belangrijk item van een CAD systeem.

ATS EdgeIT
Stand B104

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Werken met waardevolle CAD informatie

08-11 Glovius software is hiervoor een uitermate geschikt hulpmiddel. Deze software is een product van…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen