Sterke 18 Volt accu-slagmoersleutel

De nieuwe 18 Volt accu-slagmoersleutel SSW 18 LTX 800 BL van Metabo met ½“-spindel heeft een enorme kracht en is geschikt voor uiteenlopende schroefwerkzaamheden.

De nieuwe accu-slagmoersleutel heeft een borstelloze motor, die voor optimale efficiëntie bij alle toepassingen zorgt. De allrounder wordt overal ingezet, waar metrische bouten en moeren zijn.

Hij heeft een koppel tot 800 Nm bij het vastdraaien en tot wel 1.200 Nm bij het losdraaien van bouten.

Los- en vastdraaien in een handomdraai

De nieuwe accu-slagmoersleutel heeft een borstelloze motor, die voor optimale efficiëntie bij alle toepassingen zorgt. “De machine wordt overal gebruikt, waar metrische bouten en moeren zijn – in de industrie, bij onderhoudswerkzaamheden van bedrijfswagens tot in de houtbouw“, vertelt Felix Kaiser, productmanager bij Metabo.

Als de APS-modus (Automatic Power Shift) wordt geactiveerd, vermindert het toerental, zodra de bout of moer los komt – en beperkt zo het risico dat ze eruit vallen en de gebruiker verwonden of iets beschadigen. De APS-modus werkt ook bij het vastdraaien van bouten of moeren: hierbij stopt de machine automatisch, zodra de slagmoersleutel in de slagmodus schakelt. Zo kunnen bouten niet te vast worden aangedraaid.

Veelzijdig toepasbaar

Voor maximale flexibiliteit zorgen de twaalf toerental- en koppelstanden. Afhankelijk van de betreffende taak kiezen gebruikers de passende instelling. De accu-slagschroevendraaier is onderdeel van het 18 Volt systeem van Metabo en is een uitbreiding van het fabrikanten overkoepelend accu-systeem CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment ca. 300 machines van 30 verschillende fabrikanten naar believen met één accu compatibel en willekeurig met elkaar gecombineerd worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Werkplaatstechniek

Compacte slagmoersleutel

07-09 Speciaal voor schroefwerkzaamheden in kleine ruimten of op slecht toegankelijke locaties heeft Atlas Copco…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen