Steun Makino gaat verder dan machine

0

Makino legt tijdens de EMO de focus op twee hoofdthema’s: digitale productietechnologieën in lijn met Industrie 4.0 en elektrische voertuigen. Bezoekers krijgen antwoord op de vraag hoe Makino hun productieprocessen voorbereidt op de toekomst.

De ondersteuning die Makino biedt bij de digitale productieprocessen van zijn klanten gaat veel verder dan de machine zelf. Athena bijvoorbeeld, is een grote stap voorwaarts in M2M-communicatie, omdat het de voice user interface technologie introduceert in de machine-industrie. Athena is ontworpen om elk type machine te besturen en functioneert ook goed in werkplaatsen zonder internet. Athena rapporteert, bestuurt, begeleidt en berekent en biedt zo ondersteuning bij geavanceerde productieprocessen. Andere digitale productieoplossingen van Makino zijn onder andere Digital Twin, een productiesimulatie- en planningstool, en MAS-A5, waarmee onderdelenbewerking en pallethandling in Makino celsystemen dynamisch worden gepland, het gebruik van de spindel wordt gemaximaliseerd en productieorders worden afgestemd op onderdelen en processen.

Eén high-end oplossing die wordt getoond, betreft een Erowa lineaire robot die elektroden en onderdelen invoert in twee Makino bewerkingscentra (D200Z en F5) en een erosiemachine (EDAF3). Deze productiecel is geschikt voor de productie van EV connectoren. De Makino i-assist robot die op de stand wordt gedemonstreerd, beschikt nu over een groot aantal geavanceerde functies voor onderdelenproductie. De robot vindt bijvoorbeeld zelf zijn weg naar de machine die hij moet voeden, vermijdt daarbij obstakels, pakt onderdelen op, zelfs als ze niet de juiste positie hebben, en laadt gereedschappen in een andere, vooraf ingestelde machine. Een ander speerpunt van Makino is een gloednieuw flexibel productiesysteem, bekend als PZ1. De PZ1 productiecel met een Makino a51nx en een a500Z bewerkingscentrum, belooft toegevoegde waarde te leveren aan klanten in de vorm van kostenbesparingen, productieoptimalisatie en preventief onderhoud.

Makino, EMO Hannover
Hal 12, stand B36