STODT opent tweede opleidingscentrum in Best

STODT Toekomsttechniek, aanbieder van technische opleidingen voor de maakindustrie, heeft in het Noord-Brabantse Best een volwaardig tweede opleidingscentrum opgezet. Vanaf september worden hier speciaal voor bedrijven in Zuid-Nederland diverse opleidingen op het gebied van CNC-verspanen (draaien en frezen) aangeboden.

Het opleidingscentrum in Best is uitgerust met vier hoogwaardige CNC-machines. Naast opleidingen tot CNC-verspaner verzorgt STODT op deze nieuwe locatie cursussen voor bedrijven en andere groepen. Tot het aanbod behoort ook de ‘Sprint-BBL’. Bij deze variant van de BBL3-opleiding wordt de reguliere opleidingsduur van drie jaar gereduceerd tot slechts één jaar.

Professionals afleveren
Met een compleet geoutilleerd opleidingscentrum in Hengelo biedt STODT al jaren technische opleidingen aan, vooral gericht op de Oost-Nederlandse maakindustrie. De afgelopen tijd kwam er ook vanuit het zuiden steeds meer vraag. Volgens STODT-directeur Jeroen Rouwhof is dat logisch: “Het zuiden − met name Eindhoven en omgeving − lijkt als industriële hightech regio veel op Twente. Het ligt dus voor de hand dat daar een vergelijkbare vraag ontstaat. Zeker nu de maakindustrie kampt met een nijpend tekort aan goed opgeleide mensen en er steeds meer behoefte is om mensen versneld op de arbeidsmarkt te kunnen brengen. Het gevraagde opleidingsniveau ligt ook steeds hoger: inmiddels zijn niveau 3 en 4 en zelfs MBO-plus al heel gewoon. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het al dan niet versneld afleveren van dit soort professionals. Daar zitten zelfs regelmatig nationaal kampioenen bij.”

Stap naar groei
Rouwhof ziet het openen van een tweede opleidingscentrum ook als een mooie stap in de ontwikkeling van STODT. “Ons doel is te blijven groeien en steeds meer bedrijven van vakbekwaam personeel te voorzien. Naast CNC, ons specialisme, zullen we in Best op termijn ook scholing aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld productieautomatisering, robots en mechatronica. Precies zoals we dat in Hengelo al doen. Voor onze mogelijke klanten in het zuiden is het voordeel dat zij niet meer de reis naar Hengelo hoeven te maken om een STODT-opleiding te volgen. Dat lijkt goed nieuws, ook voor de HRM-afdelingen bij de bedrijven in die regio.”

Tientallen gediplomeerde technici voor Industrie 4.0
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in juli mochten 34 deelnemers aan een BBL (BeroepsBegeleidende Leerweg) bij STODT Toekomsttechniek een diploma Verspaning (CNC draaier of CNC frezer) in ontvangst nemen. Ook werden 11 certificaten uitgereikt voor de HBO-module Mechatronica die STODT dit jaar voor de tweede keer aanbood.

De bijeenkomst voltrok zich in een gezellige sfeer met een hapje en een drankje. Veel van de trotse gediplomeerden hadden collega’s en familie meegenomen. Alom klonken positieve reacties. Studenten gaven aan dat ze veel hadden geleerd en dat ze de opleiding in algemene zin een mooie ervaring hadden gevonden. Ook was er lof voor de goede begeleiding, de praktijkgerichte aanpak en het gestructureerde lesprogramma. “Dat is niet alleen prettig voor ons, maar ook voor de bedrijven waarmee we de opleidingen aanbieden”, aldus Elise Wagelaar, opleidingsadviseur bij STODT. “Wat mij ook opvalt, is dat er onder de studenten veel ambitie leeft. Een aantal dat nu niveau 3 heeft behaald, stroomt door naar niveau 4, en van niveau 4 willen er meerdere de HBO-module Verspaning gaan doen. Er zijn er drie die zelfs doorgaan naar de HBO Werktuigbouwkunde bij Saxion.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Belang van opleidingen verspanen en meten blijft groeien

06-03 STODT presenteert zowel de opleidingen verspanen als meten op de TechniShow, waar Smit nog…

Toeleveren

Wisseling van de wacht bij Variass

10-01 Al zijn kennis en ervaring blijft beschikbaar, want hij zal een actieve rol gaan…

Personeel en Opleiding

Ruim baan voor verspanend talent in Drenthe

20-11 Na grondig vooronderzoek en vele gesprekken is besloten samen te werken met STODT, technische…

Personeel en Opleiding

Twentse bedrijfsopleider groeit als kool in hightech Brabant

06-11 De vestiging in Best is in 2017 geopend. STODT had destijds al diverse klanten…

Personeel en Opleiding

Huisshow STODT

04-09 Dit event is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen in de…

Personeel en Opleiding

STODT staat bij Mogema bovenaan ‘hitlist’

14-03 Bert Smit van STODT was naar de Veluwe afgereisd om de bijbehorende oorkonde te…

Personeel en Opleiding

STODT leidt Oekraïense vakman in 10 dagen op tot CNC-verspaner

01-02 Donghua produceert kettingoplossingen en tandwielen voor mechanische aandrijfsystemen. Het bedrijf heeft net als veel…

Personeel en Opleiding

Maatwerk opleidingen voor elke verspaner

07-11 Deze opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV