Stoxon importeur van Pinacho draaimachines

0
855

Na 15 jaar is Pinacho weer terug op het oude en vertrouwde adres bij Stoxon, de voortzetting van Stokfleth. Het Spaanse Pinacho bouwt al meer dan 50 jaar draaimachines in grote aantallen.

Alle onderdelen worden in eigen huis, in een goed uitgeruste machinefabriek, geproduceerd. Tevens heeft Pinacho een eigen gieterij. Hier kunnen solide machinebedden met een lengte tot 7 meter worden gegoten en bewerkt.

Pinacho heeft de laatste jaren alle ontwerpen van de machines aangepast naar de huidige vraag van de klanten in de hele wereld om een degelijke machine voor een betaalbare prijs. Zo zijn alle conventionele machines, type SC, standaard uitgerust met een krachtige frequentiegeregelde hoofdmotor waardoor de spindeltoerentallen variabel zijn te regelen op een centraal meelopend bedieningspaneel. Deze conventionele machines zijn ook vanuit de fabriek tegen een concurrerende prijs standaard met een eigen ingebouwde digitale aflezing te leveren. Deze range SC machines is leverbaar vanaf een draaidiameter van 400 mm tot 650 mm en een draailengte van 750 mm tot 3000 mm en een doorlaat van 42 tot 155 mm.

Met de conventionele machines als uitgangspunt zijn dezelfde machines leverbaar als handige teach in draaimachines met Siemens of Fagor besturing. Deze SE range is leverbaar in dezelfde afmetingen als de SC (conventionele) machines met veel opties waardoor het mogelijk is om voor de wensen van de klanten een goed machinepakket en de juiste draaimachine samen te stellen.

Daarnaast heeft Pinacho een complete range CNC draaimachines ontwikkeld die leverbaar zijn met krachtige Siemens, Fagor of Fanuc besturingen. Deze ST range is standard uitgevoerd met een acht positie gereedschapsrevolver en uiteraard zijn aangedreven gereedschappen ook mogelijk. De machine ST range loopt vanaf een compacte machine met een draaidiameter van 360×750/42mm tot een imposante draaimachine met een draaidiameter van 1010×5000/310 mm met een gewicht van 10.000 kg.

Stoxon, Standnummer 8 F097