Style presenteert drie machines op METAVAK

Style CNC Machines uit Bunschoten presenteert op METAVAK drie CNC-machines: de 510 draaibank, de BT1500 freesbank en het MC750 bewerkingscentrum.

Style presenteert op METAVAK drie machines: de 510 CNC-draaibank, de BT 1500 CNC-freesbank en het MC750 bewerkingscentrum.

“METAVAK biedt een uitgelezen kans om onze machines aan een breed publiek voor te stellen”, zegt Marlon van Dijk van Style. “Het is daarnaast een goede relatiebeurs, want zowel nieuwe als bestaande klanten weten ons daar te vinden. En omdat er altijd veel vakmensen komen kijken, laten we dit jaar drie machines zien.”

510 CNC-draaibank

De Style 510 CNC-draaibank is geschikt voor de productie van maatwerk, kleine series en revisiewerk. De machine is volledig gesloten waardoor spanen en koelvloeistof binnen de machine blijven. Ondanks de afgesloten werkruimte heeft de operator goed zicht op het werkstuk dankzij het grote venster. De openslaande deuren maken de werkruimte goed toegankelijk. De naam van de ‘510’ draaibank is afgeleid van de draaidiameter over het bed die 510 mm bedraagt. De draaidiameter over het support is 300 mm. De afstand tussen de centers is standaard 1.350 mm, maar kan optioneel ook worden geleverd met een afstand van 1.850 mm. De doorlaat door de spil bedraagt 80 mm of 102 mm.

BT 1500 CNC-freesbank

Op het gebied van frezen presenteert Style de BT 1500 CNC-freesbank. Deze is ontwikkeld voor de productie van maatwerk en kleine series. De eenvoudige STYLE besturing in combinatie met het 19” touchscreen zorgt voor uitgebreide mogelijkheden en een efficiënte programmering. Elke bewerking is gemakkelijk in te voeren met een paar muisklikken. De Style BT 1500 heeft een bereik van 1.500 mm x 650 mm x 600 mm (XxYxZ) en de tafel kan worden belast met werkstukken met een massa tot maar liefst 1.000 kg.

De BT1500 is één van de modellen in de BT serie. Tijdens de EMO heeft Style de nieuwe BT 1500 semi-enclosed freesbank gepresenteerd. Dit is de BT 1500 freesbank maar dan met half gesloten plaatwerk. Deze ontwikkeling heeft Style op de markt gebracht om de BT-serie voor een bredere doelgroep interessant te maken. Dankzij het semi-gesloten plaatwerk blijven de spanen en de koeling binnen de machine. Hierdoor blijft de omgeving schoner en is de werkruimte veiliger omdat er geen spanen uit de machine kunnen vliegen. Ondanks het gesloten karakter van de machine is deze toch eenvoudig te beladen door het open ontwerp. De deuren kunnen over de hele breedte van het bed geopend worden. Door het unieke gebruik van het glas heeft de gebruiker altijd goed zicht op het bed en het product.

Nauwkeurig bewerkingscentrum

Tot slot presenteert Style het MC750 bewerkingscentrum op METAVAK. Dit is een gesloten, compacte freesmachine met een bereik van 760 mm x 440 mm x 460 mm (XxYxZ). De machine is verder voorzien van klasse C3 voorgespannen kogelomloopspindels die thermische uitzetting voorkomen en zo een hoge nauwkleurigheid garanderen. De eenvoudige besturing biedt beginnende verspaners de toegankelijkheid om al met een paar uur training aan de slag te kunnen. Ervaren operators kunnen dankzij de besturing snel complexe producten te maken. De MC750 is uitgerust met een 7,5 kW spil met een maximaal toerentaal van 10.000 min-1.

Style CNC Machines
Stand C101

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

METAVAK trekt ruim 5.650 bezoekers

16-10 “We hebben weer een succesvolle editie van METAVAK achter de rug”, zegt Jessica Eijkelenboom…

Automatisering

Coby van RoboJob biedt antwoord op cobot-automatiseringsbehoefte

08-10 “We merken dat Nederland al best volwassen is op het gebied van automatisering, en…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Compacte fiberlaser voor werkplaats met beperkte ruimte

04-10 Nardo Machines en Services presenteert op METAVAK haar eigen merk Benchmark Fiberlaser lasersnijmachines. Dit…

Verspanen

Haimer voorinstelapparaat reduceert insteltijden bij SAB

04-10 Naast filters en filtratiesystemen ontwikkelt en bouwt SAB Georg Schünemann kleppen en kranen in…

Verspanen

JEVA haalt alles uit complexe bewerkingscentra met EDGECAM

04-10 De visie van Gerco en Wilco van Amerongen was duidelijk toen de twee broers…

Verbinden

Scala aan onderwerpen op Lastechnisch Kennisevent

04-10 Het event is opgedeeld in drie grote blokken: recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en…

Automatisering

Live demo PROfirst CADCAM, Calculatie, Planning & Shopfloor V2024

04-10 De reactie van veel bedrijven als ze PROfirst voor het eerst zien, is dat…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?