T7-serie Hedelius telt al drie versies

De Duitse fabrikant van werktuigmachines Hedelius boekt succes met de Tiltenta 7, een draaispindel-bewerkingscentrum met geïntegreerde NC-ronddraaitafel. Sinds de introductie van het eerste model op het open huis afgelopen voorjaar, zijn er al twee modellen bij gekomen.

De T7 uit de Tiltenta-serie is een veelzijdig bewerkingscentrum met beweegbare kolom, waarbij een traploos zwenkbare hoofdspindel en geïntegreerde NC-ronddraaitafel zijn gecombineerd. De T7 werd voor de eerste keer in april op de Hedelius opendeurdag voorgesteld. “Wij wilden een bewerkingscentrum ontwikkelen dat complexe verspaningen uitvoert, dat zowel voor 5-assige bewerkingen als voor de bewerking van stukken in de lengterichting geschikt is en de productiviteit duidelijk verhoogt“, aldus Dennis Hempelmann, directeur bij de Noord-Duitse machinebouwer.

Complete 5-zijdige bewerking
Zo ontstond het universele bewerkingscentrum T7: zijn grote werkoppervlakken zijn bijzonder geschikt voor de kopse bewerking van lange werkstukken. Als alternatief kan de werkplaats door een scheidingswand worden opgedeeld, zodat middelgrote of grotere partijen zo in pendelbedrijf rendabel kunnen worden verwerkt. De machine beschikt standaard over een geïntegreerde NC-ronddraaitafel met een opspanvlak van 750 mm diameter en een stoorcirkel van 1100 mm. Op die manier wordt ook een precieze en volledige 5-assige bewerking mogelijk. Dankzij ijlgangsnelheden van 40 m/min en korte span-tot-span-tijden worden de neventijden doeltreffend verminderd. De verticale afschermlamellen vergemakkelijken het reinigen van de werkplek, wat vooral bij het bewerken van aluminium merkbaar is.

Dankzij de Celox-motorspindels is een maximaal freesrendement tot 550 cbm/min bij St 60 mogelijk, ook een volborer met een diameter van 40 mm kan de T-serie zonder moeite aan. De robuuste zwenkaandrijving met een zwenkprecisie van minder dan vijf hoekseconden zorgt in combinatie met de standaard glaslinialen van Heidenhain voor een maximale nauwkeurigheid op en rond het werkstuk.

De nieuwe serie is krachtig en veelzijdig. De interesse in de Tiltenta-bewerkingscentra is vooral in de machine- en de werktuigbouw groot. Hedelius heeft inmiddels dan ook al drie Tiltenta-bewerkingscentra in het assortiment: de extreem compacte T7 1600 (Single), de T7 2600 met een verplaatsing op de X-as van 2600 mm en de T7 4200 met een verplaatsing op de X-as van 4200 mm. Meer uitvoeringen zullen volgen, aldus Hempelmann.

Hedelius wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas Machines.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

247TailorSteel start productie in Oud Gastel

28-03 De officiële opening is pas op 14 juni, maar CEO Carl Berlo kijkt er…

Plaatbewerking

Specialist in ‘metalen met gaten’ versterkt productie

27-03 Holwerda heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in het laten…

Plaatbewerking

Trumpf smart factories voor drie VDL-bedrijven

27-03 Hiermee is de samenwerking tussen beide concerns, die al meer dan 40 jaar bestaat,…

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Verspanen

Koelsmeermiddel voor ASML Grade 2

27-03 De Bechem Avantin 400 serie is vrij van boorzuur en formaldehyde en mengbaar met…

Verspanen

Clean Event: krijg grip op industriële reinheid

27-03 Het evenement verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

Toeleveren

VDL Groep groeit stevig door

27-03 Ondanks onzekere geopolitieke omstandigheden en externe uitdagingen als gevolg van tekorten (medewerkers en materialen)…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen