Taiwan presenteert haar beste handgereedschappen en bevestigingsmiddelen in een digitaal paviljoen

0

De Taiwanese industrie heeft een digitaal paviljoen geopend voor apparaten (vooral handgereedschappen) en bevestigingsmiddelen. Hierin presenteren 28 bedrijven hun producten. Bezoekers uit de hele wereld kunnen deze producten ieder moment 360 graden bekijken, informatie vergaren en contact leggen met de producenten.

Het paviljoen is medio mei gepresenteerd tijdens een digitale persconferentie. Taiwan is een relatief klein land met een kleine bevolking (ongeveer 24 miljoen mensen) en een enorme maakindustrie, die het voor het grootste deel moet hebben van de export. Taiwanese bedrijven en hun vertegenwoordigende organisaties zijn dan ook altijd present op de grote internationale vakbeurzen over de hele wereld.

Ook worden er in Taiwan zelf vakbeurzen op allerlei vakgebieden georganiseerd. Maar die evenementen zitten er op dit moment even niet in, vanwege het coronavirus. Het niet doorgaan van de Eisenwarenmesse in Keulen was bijvoorbeeld een bittere pil voor de Taiwanese producenten van handgereedschappen. Maar nu hebben ze een alternatief in de vorm van een digitaal paviljoen, waarmee ze contact met de wereld kunnen houden.

Coronavirus in Taiwan

De maakindustrie in Taiwan is van groot belang voor de welvaart van het land. De prestaties en het innovatieve vermogen van de industriële bedrijven zijn ook één van de redenen waarom het coronavirus niet hard heeft toegeslagen op het eiland. Een grote uitbraak was wel voorspeld (onder andere door de Amerikaanse Johns Hopkins universiteit) omdat Taiwan dicht bij China ligt, daar veel investeert en een groot handelsvolume met de grote buurman heeft. Maar op het moment van de persconferentie (12 mei) waren er al 29 dagen geen lokale infecties en slechts 440 bevestigde gevallen (in Singapore 54 keer zoveel, in Japan 36 keer zo veel en in Korea 25 keer zo veel).

Taiwan kent geen lockdowns in steden. Winkels en scholen zijn open gebleven en de sport gaat door. Dat komt deels door adequaat optreden van de overheid, die direct na de uitbraak in China is gestart met preventiemaatregelen, monitoring, grenscontroles en het checken van de medische voorraden, en de burgers die zich bewust zijn van het belang van afstand houden. Maar ook de industrie levert een bijdrage met tracking en tracing technologie die veelvuldig wordt gebruikt, en de grootschalige productie van mondkapjes. “Onze industrie is dus heel belangrijk bij het vrijhouden van Taiwan van het coronavirus”, aldus Simon Wang, executive vice president van Taitra, Tawains grootste organisatie voor handelsbevordering.

Sterke internationale positie

Ondanks de hevige internationale concurrentie heeft de Taiwanese apparatenindustrie een sterke mondiale positie. De Taiwanezen schrijven dit zelf onder meer toe aan hun innovatieve denken en het feit dat ze beschikken over complete toeleverketens. In 2019 exporteerde de handgereedschappenindustrie voor meer dan 3,79 miljard dollar aan producten. Daarmee stond Taiwan in de top drie van de wereldwijde ranking. Voor sommige gereedschappen is het land zelfs de nummer 1. Ook gaat er elk jaar voor 4,8 miljard dollar aan bevestigingsmiddelen de wereld over. Daarmee is Taiwan de derde exporteur ter wereld.

Industrie transformeert

De industrie in het land transformeert momenteel van traditionele OEM’ers naar smart productie en milieuvriendelijke producten en productieprocessen. Tevens worden daarbij digitale marketing en online vergaderstrategieën toegepast om de businesskansen uit te breiden en Taiwans industriële imago en de leidende positie van haar apparatenindustrie te bevestigen. Taiwan heeft daarbij het geluk dat het een ICT powerhouse is, waardoor relaties met partners online voortdurend kunnen worden versterkt. De virtuele presentatie van het paviljoen en het paviljoen zelf vormen een goed voorbeeld en platform dat demonstreert hoe Taiwan het gat overbrugt met de fysieke wereld en de wereld verbindt middels de nieuwste technieken.

Virtuele tour in paviljoen

Voor de apparaten en bevestigingsmiddelen is een industrieel paviljoen in loft-stijl gecreëerd, dat gebruik maakt van augmented reality om de beste producten uit Taiwan te presenteren aan de wereld. Deze producten zijn onderscheiden met een Taiwan Excellence award. 50 bedrijven in de apparaten- en bevestigingsmiddelenindustrie  hebben zo’n award. 28 van die bedrijven presenteren zich met in totaal 49 producten in het paviljoen, dat heel toegankelijk is voor het maken van een virtuele tour. Onderaan het beeldscherm kan men klikken op vier zones: handgereedschappen, bevestigingsmiddelen, ladders en sanitair. Alle producten in het paviljoen kunnen 360 graden worden gedraaid en zo goed worden bekeken. Er is informatie beschikbaar en men kan contact leggen met de producenten. Ook is er een centrale informatiedesk waar bezoekers vragen en contactgegevens kunnen achterlaten. Taiwan Excellence verleent dan assistentie om contact te leggen met de juiste organisatie.

Onderaan het beeldscherm kan men klikken op vier zones om snel bij de producten te geraken die men zoekt.
Onderaan het beeldscherm kan men klikken op vier zones om snel bij de producten te geraken die men zoekt.

Het virtuele paviljoen kan worden betreden via de website van Taiwan Excellence.

Ook een Smart Machinery

Naast het Hardware and Fastener Industry paviljoen is er ook al een Healthcare paviljoen. Daarnaast is Taiwan Excellence in rap tempo bezig om ook andere paviljoens van de grond te tillen.

Zo wordt gewerkt aan een paviljoen over de transport- en autopreparatie-industrie. Op 2 juni wordt het Smart Machinery paviljoen gelanceerd, met diverse fabrikanten van werktuigmachines. In ieder geval de volgende fabrikanten zullen zich hier presenteren als een Taiwan Excellence bedrijf: Hiwin Technologies, FGG (Fair Friend Enterprise Group), Solomon Technology, Manford Machinery, Chin Fong Machine Industrial, Grintmate Precision Industry, Tongtai Machine & Tool en AWEA Mechatronic.

Ook deze virtuele paviljoens zijn toegankelijk via de website van Taiwan Excellence.