Tecair in handen van Zweedse Dacke Industri

Tecair in Drachten is overgenomen door het Zweedse Dacke Industri. Tecair ontwerpt, produceert en levert pneumatische systemen en componenten aan klanten in verschillende industriële sectoren internationaal.

Marco Markus, CEO Tecair, en Mika Virtanen van Air Technology & Electromechanics, de divisie van Dacke Industri, waaronder Tecair nu valt.

Deze overname sluit aan bij de ambitie van de Zweden om te groeien en te ontwikkelen met bedrijven die zich richten op hun eigen producten en op maat gemaakte componenten en systemen. Met Tecair versterkt Dacke Industri de divisie Air Technology and Electromechanics met aantrekkelijke technologiegebieden waar het haar markten verder kan uitbreiden. Dacke Industri heeft op 8 december de overname van 70% van de aandelen in Tecair afgerond. De huidige eigenaar behoudt 30% van de aandelen.

In eigen huis

Tecair heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen, produceren en leveren van pneumatische componenten en systemen wereldwijd. Omdat al het ontwerp en de productie in eigen huis worden gedaan, kan Tecair volledig voldoen aan de eisen van haar klanten op het gebied van kwaliteit, prijs, levertijd en materialen. Ze bieden oplossingen voor verschillende soorten industrieën, zoals spoorwegen en transport, de voedingsindustrie, de chemische industrie en meer. Tecair heeft zijn hoofdkantoor in Drachten (15 medewerkers) en een jaaromzet van ongeveer 4 miljoen euro.

Goede toekomst

“Het succesvol runnen van het Tecair-bedrijf in de afgelopen 25 jaar en het bereiken van de leeftijd van 60 deed me nadenken over de toekomst van mezelf en het bedrijf”, zegt Marco Markus, CEO van Tecair. “Ik ben erg blij dat Tecair een nieuwe eigenaar heeft gevonden in Dacke Industri. Hun aanpak en manier van kijken naar het bedrijf zal continuïteit en een welvarende toekomst brengen. Deze deal geeft klanten, leveranciers en medewerkers een goede en interessante toekomst. Ik ben verheugd om de Tecair-activiteiten met Dacke Industri in de komende jaren voort te zetten en te laten groeien.”

Dacke Industri is een langetermijneigenaar die investeert in innovatieve technologiebedrijven binnen geselecteerde niches met ontwikkelingspotentieel. Deze bedrijven hebben hun eigen producten of systemen met een sterke technische focus, ontwikkelings- en ontwerpexpertise en kwaliteitsuitvoering. Dacke Industri heeft momenteel 19 dochterondernemingen, met bijna 1900 werknemers wereldwijd.

 

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV