Tech Demoweek brengt alle facetten van productietechnologie samen

‘Techniek Opent Deuren’ is de nieuwe slogan van Tech Demoweek, die van 14 t/m 17 maart wordt gehouden bij zeven bedrijven in Veenendaal en Ede.  Vorige week was het officiële kick off event dat in de vorm van een ronde tafel event werd uitgezonden. Dit gesprek, onder leiding van Tim Wentink van MetaalNieuws, kunt u hier zien.

Medio februari vond tijdens een rondetafelgesprek de officiële kickoff plaats van Tech Demoweek. Het rondetafelgesprek werd mede mogelijk gemaakt door MetaalNieuws.

De nieuwe slogan én de vernieuwde naam geven in één oogopslag weer dat dit event in de breedste zin van het woord om techniek draait. De zeven deelnemende bedrijven presenteren van 14 t/m 17 maart vrijwel alle facetten binnen de (verspanende) maakindustrie.

Het woord ‘Tech’ in de vernieuwde merknaam benadrukt dat de deelnemende bedrijven heel veel technologie laten zien. “We willen ons onderscheiden als bedrijven die niet alleen mooie technische producten leveren, maar ook technische service, technische opleidingen en technische kennis. Dat is dus heel veel Tech.”

Het complete plaatje

Duidelijk is dat de zestiende editie van de Demoweek zich richt op meerdere thema’s die er momenteel toe doen in de maakindustrie. Denk aan digitaliseren, automatiseren, duurzaam produceren en precisie verspaning. Tijdens het kick-off event kwamen al snel de termen Smart Industry en Industrie 4.0 ter sprake om deze thema’s samen te vatten. “Door samen te werken kunnen we bezoekers het complete plaatje van Industrie 4.0 laten zien. We hebben het over verschillende machineleveranciers, automatiseringsoplossingen, gereedschappen, meettechnologie en een specialist in besturingen. Alles is aanwezig voor maakbedrijven die de volgende stap willen zetten richting een slimme en autonome productie.” Volgens de organisatoren is er vanuit de markt ook duidelijk vraag naar het zien van meerdere oplossingen. “Je komt niet meer voor een product naar een beurs. Je komt voor een oplossing. Dat aspect is al jaren sterk aanwezig op Demoweek.”

Hightech sector

Naast thema’s als automatisering en digitalisering, richt Tech Demoweek zich ook op de groeiende hightech sector. Mede door onder andere de semicon-, medische en luchtvaartindustrie, groeit de vraag naar complexe producten die aan steeds strengere eisen moeten voldoen. Volgens de organisatoren behoort de Nederlandse maakindustrie tot de wereldtop en is ze capabel genoeg om te kunnen voldoen aan de uitdagende maattoleranties en oppervlakteruwheden. Echter gaan de ontwikkelingen snel en komen er op het gebied van machines, gereedschappen en meetapparatuur continu nieuwe oplossingen op de markt om die hoge nauwkeurigheden efficiënter te behalen. Tijdens de Demoweek worden diverse hightech oplossingen gepresenteerd.

Bent u actief in de maakindustrie, dan mag u de DEMOWEEK zeker niet missen.

Dinsdag, woensdag, donderdag 10.00-18.00 uur. Vrijdag 10.00-17.00 uur.

Bemachtig nu uw GRATIS TICKETen stap binnen in de wereld van de toekomst!

Bendertechniek

Hoewel de zeven bedrijven tijdens Tech Demoweek een gezamenlijk doel hebben, presenteren ze natuurlijk wel hun eigen diensten, machines en oplossingen. Zo presenteert Bendertechniek maar liefst tien bewerkingsmachines die het hele bereik afdekken. Van de compacte Brother voor de bewerking van kleine werkstukken tot aan de Zayer voor grootverspaning. In het oog springend zijn onder andere een grote verticale Matsuura met een pallet van 700 mm x 700 mm en een Zayer met een tafel van 4 meter.

Cellro

Cellro zet haar automatiseringoplossingen in de spotlight. Niet alleen kunnen bezoekers tijdens twee verschillende demo’s van dichtbij ervaren wat er met automatisering allemaal mogelijk is, ze kunnen ook een blik werpen in de productie van Cellro. Daarnaast wil Cellro bezoekers aan de hand van een opgesteld stappenplan een blik richting de toekomst geven. Aan de hand van het stappenplan kunnen bedrijven laagdrempelig starten met automatiseren.

DMG Mori

Ook DMG Mori laat tien machines zien die het hele bereik van draaien tot frezen afdekken. Hoewel er een aantal primeurs tussen zitten, zal de focus niet direct liggen op machines, maar juist op procesintegratie. Met diverse voorbeelden laat de machinebouwer zien hoe maakbedrijven kunnen werken aan een autonoom productieproces.

Dormer Pramet

Dormer Pramet is tijdens de Demoweek te vinden bij Bendertechniek. Daar zal de gereedschapsleverancier de nieuwste gereedschappen live onder spaan presenteren. Belangrijker nog is kennisoverdracht. Daarom stelt Dormer Pramet gedurende het event meerdere verspaningsexperts ter beschikking om de vraagstukken van bezoekers ter plekke te behandelen.

Dymato

Dymato demonstreert diverse machines tijdens de Demoweek, die aantonen wat er allemaal komt kijken bij de precisiebewerking van hightech componenten. Tot de machines behoren onder andere een Hanwha langdraaier met dubbele Y-as, een hoognauwkeurig bewerkingscentrum van Röders en een interessante erodeermachine van Mitsubishi, waarmee Dymato ‘contamination free’ vonken wil presenteren.

Heidenhain

Bij Heidenhain staat niet alleen de gloednieuwe TNC7 besturing centraal, maar ook de transitie naar een gedigitaliseerde fabriek. Heidenhain experts laten tijdens de Demoweek zien hoe maakbedrijven stapsgewijs het automatiseringslevel kunnen opbouwen om uiteindelijk tot een volledig gedigitaliseerde werkvloer te komen, met als doel: Een transparant en efficiënt productieproces.

Mitutoyo

Het is geen geheim dat het gloednieuwe pand de absolute highlight is van Mitutoyo tijdens de Demoweek. De meetspecialist kiest er daarnaast voor om het hele assortiment met meetapparatuur te presenteren. Daarbij worden er geen specifieke producten uitgelicht. Of het nou gaat om een investeringsmachine, een schuifmaat, of juist een opleiding of een stukje service, elke vorm van meettechniek krijgt tijdens de Demoweek evenveel aandacht.

Over Tech Demoweek

Tech Demoweek is uitgegroeid tot een belangrijk event in de maakindustrie. Een groot voordeel voor de bezoekers is dat de zeven deelnemende bedrijven zich op een korte afstand van elkaar bevinden. Zo kunnen de bezoekers zich in één dag laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de verspanende industrie. Bovendien is het mogelijk om een kijkje in de keuken te nemen bij de organiserende partijen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Dymato toont oplossingen voor verspanings-uitdagingen

14-03 Zeven technologieleveranciers voor de maakindustrie presenteren zich deze week (14-17 maart) gezamenlijk onder de…

Verspanen

Tech Demoweek opent deuren

06-03 Het betreft de bedrijven Bendertechniek, Cellro | CNC Automation, DMG Mori, Dormer Pramet, Dymato,…

Verspanen

Kick off Tech Demoweek: Rondetafelgesprek op 16 februari

08-02 Bendertechniek, Cellro, DMG Mori, Dormer Pramet, Dymato, Heidenhain en Mitutoyo hebben medio maart een…

Verspanen

VerspaningsNieuws weer volop in productie

06-02 We zijn net een maand onderweg in het nieuwe jaar en de eerste editie…

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2023

20-12 Op donderdag 22 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2022. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Verspanen

Sandvik werkt aan ISO-standaarden voor gedigitaliseerde industrie

05-12 Het is een relevant moment om digitale standaarden te overwegen. Volgens MarketsAndMarkets werd de…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Verspanen vanuit een economisch perspectief

03-12 Tijdens het social media live event ‘Machining economics’ presenteerde Patrick De Vos van Seco…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen