Technische onderwijsdag Widenhorn en WIA Educational

0

Om techniek te promoten en de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken, organiseren Widenhorn en WIA Educational samen een onderwijsdag, waar ze al hun educatieve en industriële oplossingen tonen. Deze dag wordt gehouden op 9 juni bij Widenhorn in Rhoon.

WIA Educational levert en ontwikkelt software en hardware voor het onderwijs. Het leveringsprogramma bestaat voornamelijk uit werkplekken (software, hardware en lesmateriaal), technisch educatieve software en professionele software. Widenhorn is totaalleverancier voor plaatbewerking en specialist op het gebied van productie- en productoptimalisatie voor plaatbewerking met behulp van CADCAM, DNC, calculatie, automatisch nesten, laserlenzen, snijonderdelen, lasermachines en gereedschappen.

Programma
Naast docenten, kunnen ook bedrijven, leerlingen en andere geïnteresseerden deze onderwijsdag kosteloos bezoeken. De gehele dag worden demonstraties gegeven, en kan men software en apparaten in de praktijk zien op het gebied van lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren; fotomarkeren; 3D tekenen & CADCAM; robottechniek; graveren; 3D printen; techniek in het basisonderwijs; simulatiesoftware. Daarnaast kunnen medewerkers van Widenhorn adviseren op het gebied van gereedschappen voor kantbanken en ponsmachines en onderdelen voor snijmachines.

Workshops
Er zijn doorlopend interessante workshops. Deze worden gegeven in het trainingslokaal van Widenhorn, zodat de bezoekers zelf mee kunnen doen. Gezien het beperkt aantal plaatsen, kan men zich hiervoor het beste vooraf opgeven.

Widenhorn beschikt ook over een  museum over de bijna 100-jarige historie van het bedrijf en de technische vooruitgang. Ook dit kan worden bezocht.

Aanmelden
De onderwijsdag vindt plaats op 9 juni bij Widenhorn aan de Ambachtsweg 3 in Rhoon. De openingstijden zijn van 9.30 tot 16.00 uur. Aanmelden kan door een mail te sturen met de school-/bedrijfsnaam en de namen van de bezoekers naar info@widenhorn.nl. Dit voorkomt dat men moet wachten. Daarnaast kan eventueel ook een voorbeeld worden meegestuurd van een te snijden, graveren of markeren product.