TechniShow rekent op meer dan 400 exposanten

Positieve geluiden overheersen in de aanloop naar TechniShow. In ieder geval zal de Jaarbeurs in Utrecht van 15 tot en met 18 maart een volle TechniShow herbergen. Beursmanager Gert-Jan Braam en Sales Manager Industry Jeroen ter Steege van de Jaarbeurs rekenen op 420 exposanten.

En dat is een reële veronderstelling, omdat er eind november al 90 deelnemers meer waren genoteerd dan twee jaar geleden, toen de teller uiteindelijk uitkwam op 395 deelnemers.
Ter Steege proeft in zijn contacten met de exposanten een optimistische sfeer met betrekking tot de marktomstandigheden. “Ze hebben er allemaal vertrouwen in en verwachten een betere beurs dan de vorige keer, hoewel die ook al goed was en eigenlijk de verwachtingen overtrof. De markt is nog niet top, maar gaat steeds een stapje vooruit. Als er een sprintje komt, is iedereen er klaar voor. En waarom zou dat niet op TechniShow zijn?”

De 29e editie van TechniShow, die volgend jaar 65 jaar bestaat, zal weer de hedendaagse ontwikkelingen in de metaalproductietechniek tonen. Machines en gereedschappen zullen natuurlijk het beeld op de beursvloer bepalen. Maar de winst die in het productieproces kan worden behaald door nog snellere bewerkingen, is gering. Veel grotere stappen kunnen worden gemaakt door alle processen vlekkeloos te laten verlopen, omsteltijden te verkorten en zo nauwkeurig mogelijk te werken teneinde fouten te voorkomen. Dat kan met automatisering,  software en Smart Industry concepten, waarbij via internet alles met elkaar wordt verknoopt; niet alleen de processen in de productiebedrijven zelf, maar ook die in de keten. De leveranciers van producten en diensten voor de metaalbewerking steken daar steeds meer energie in; of het nu gaat om materialenopslag, onbemand werken, de belading van snijmachines of frees- en draaibanken, of een naadloze koppeling met ERP-systemen, op alle terreinen komen ze met oplossingen die de efficiency in de metaalbewerking op een hoger niveau brengen. Toenemende kwaliteitseisen (bijvoorbeeld ten aanzien van de reinheid van werkstukken) en nauwkeurigheidseisen en additive manufacturing zullen eveneens uitgebreid aan bod komen.

Beursmanager Gert-Jan Braam rekent op ongeveer 40.000 bezoekers, een zelfde niveau als twee jaar geleden. De bezoekers kunnen naast de presentatie van de exposanten ook weer rekenen op een interessant programma voor kennisoverdracht, met onder andere Guided Tours voor plaatbewerking en verspaning, waarbij de bezoekers onder leiding van deskundige gidsen langs interessante ontwikkelingen zullen worden geleid.
De opening van TechniShow (en ESEF)  is dit keer al op maandagmiddag. Hiervoor wordt een programma opgezet, dat sterk georiënteerd zal zijn op Smart Industry. “En we zijn nog bezig met een aantal andere elementen”, aldus Braam. “De komende maanden zullen we zeker nog met enkele verrassingen komen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV