TechniShow verplaatst naar 2022

De TechniShow, die was uitgesteld naar september, gaat niet door. De grootste vakbeurs voor productietechniek in de Benelux is verplaatst naar 2022. Ook de ESEF Maakindustrie is, die tegelijkertijd van 1 tot en met 4 september in Jaarbeurs Utrecht zou worden gehouden, is gecanceld.

In een mail aan alle TechniShow exposanten zegt Peter van der Veer, CCO Jaarbeurs: “Wij begrijpen heel goed dat de markt waarin u opereert momenteel erg onzeker is. De september 2020 editie van de TechniShow is daarmee ook onder druk komen te staan. Veel exposanten hebben aangegeven het laten doorgaan van de beurs in het licht van de huidige omstandigheden niet wenselijk te vinden.”
Van der Veer merkt daarbij op dat het met de kennis van nu nog niet duidelijk is of de richtlijnen van de overheid na 1 september ruimte geven om een groot event als de TechniShow te organiseren. “Omdat een dergelijk event ook aan uw kant een lange voorbereidingstijd nodig heeft, is dit besluit nu genomen.”

Maart 2022

De reeds eerder verplaatste editie is daarom opnieuw verplaatst en wel naar maart 2022. Dit is besloten in overleg met branchevereniging FPT-VIMAG, de eigenaar van de titel TechniShow. “Wij menen dat met een verplaatsing recht wordt gedaan aan de belangen van alle stakeholders en dat in 2022 onder betere omstandigheden een goede beurs kan worden georganiseerd”, aldus Van der Veer.

Reacties exposanten

De exposanten reageren zonder uitzondering instemmend op het besluit. Ze noemen het besluit vervelend maar begrijpelijk.

Michel van Heeswijk, directeur HEVAMI Oppervlaktetechniek: “Mijn gevoel is erg dubbel. De beurs moet een feest zijn en ik verwacht niet dat het dat zou zijn geworden omdat veel bezoekers weg waren gebleven. Enerzijds nog uit angst voor het coronavirus, anderzijds vanwege het feit dat veel mensen hunkeren naar vakantie en velen in die periode op vakantie zullen gaan omdat het nu nog nauwelijks mogelijk is. In dat opzicht ben ik blij dat het niet doorgaat. Daar staat echter tegenover dat ik vind dat wij met z’n allen er voor moeten zorgen dat wij de economie draaiende houden. Oftewel bedrijven (en particulieren) moeten investeren. Doordat wij nu geen beurs houden trappen wij dus mede op de rem en verleiden wij bedrijven minder om toch overstag te gaan om een machine aan te kopen. Hopelijk kunnen wij de bedrijven toch op een andere wijze bereiken om toch over te gaan tot het investeren in machines.”

Anco Euser, directeur Widenhorn: “Ik vind het begrijpelijk, maar wel erg jammer! Het had een mooi moment geweest voor bedrijven om na de grootste schrik te kijken wat voor verbeteringen er door te voeren zijn om sterker te staan in de toekomst, zoals automatisering en robotisering. Wij hebben afgelopen weken ook niet stilgezeten en alle ontwikkelingen gaan in rap tempo door. Jammer dat je deze niet kunt tonen aan het grote publiek, ook al is het dan op 1.5 m afstand. Laten we hopen dat deze crisis uiteindelijk werk terugbrengt uit de verre buitenlanden naar onze maakindustrie. We zijn er in 2022 zeker weer bij, want sinds 1951 hebben we nog geen editie gemist. En hopelijk gaat de METAVAK wel door dan kunnen we daar wat meer laten zien!”

Joost Verschure, directeur Dormac CNC Solutions: “Het is een meer dan logisch besluit in de huidige omstandigheden. De waarborging van een technisch kwalitatieve, goede en veilige TechniShow voor zowel bezoekers als exposanten is niet mogelijk.”

Marco Mans, directeur Tuwi: “TUWI staat volledig achter dit besluit, in deze voor iedereen lastige tijd is het de best denkbare oplossing waarbij de schade voor alle partijen beperkt blijft. Natuurlijk keken wij uit naar de 2020 editie maar gezondheid, vertrouwen en het welzijn van ons allemaal is prioriteit nummer één. Tot 2022 wij zijn erbij!”

Robin van Hoorn, directeur Van Hoorn Machining: “Wij, als Van Hoorn Machining, vinden het vervelend om te moeten horen dat de TechniShow 2020 is gecanceld/verzet. De beurs is voor ons elke editie een succes. Door de huidige coronacrisis vinden wij het verplaatsen wel zeer verstandig en begrijpelijk. De gezondheid van onze klanten en medewerkers gaat boven elk commercieel belang.  Wij hopen dat de editie in 2022 weer een daverend succes zal worden, zodat de problematiek die deze crisis met zich meebrengt weer snel vergeten zal zijn.”

Mathijs Wijn, sales manager LVD: “Dit zat er natuurlijk al wel aan te komen. Het is een begrijpelijke beslissing, dit kon niet anders. Er komen op september gewoon geen mensen. Wij hadden de beurs al geannuleerd omdat we tegen die tijd al heel druk zouden zijn met de voorbereiding van de Euroblech eind oktober in Hannover. We hopen dat die wel doorgaat, maar ik hou mijn hart vast. We gaan nu in ieder geval kijken of we de 4Innovatordays, die we samen met Q-Fin, Kumatech en Valk Welding in Bergeijk wilden houden, weer op kunnen pakken. Daar hadden we heel veel aanmeldingen voor.”

Anton Bax, directeur Q-Fin: “Het is goed dat de TechniShow is afgelast want zo’n grote beurs dat werkt nu gewoon niet. En als zo’n beurs een mislukking wordt, krijg je een heel negatief sentiment. Het lijkt me momenteel beter dat we wat kleinschalige initiatieven gaan houden, zoals onze 4Innovatordays. We hebben al afgesproken dat we die in september bij ons in Bergeijk gaan houden.”

Roel Dikken, Marketing & Communicatie Magistor: “Het verrast ons niet dat is besloten om de beurs ook in september niet te laten plaatsvinden. Het is ook goed dat daar nu duidelijkheid over is. Hoe jammer het ook is voor alle betrokkenen.”

Heel kort is de reactie van John Kooning, managing director DMG MORI Nederland: “De juiste beslissing.”

(later meer)

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Eveliene Langedijk voorzitter jury TechniShow Awards

10-05 Langedijk kent ook het klappen van de zweep als het gaat om bedrijfsvoering. Zo…

Bedrijf en Economie

Bezoekersregistratie TechniShow en ESEF Maakindustrie gestart

04-05 De maakindustrie komt van 30 augustus tot en met 2 september eindelijk weer samen…

Plaatbewerking

BLM Group voor het eerst zelfstandig op TechniShow

19-04 BLM Group is al ruim dertig jaar actief op de Nederlandse en Belgische markt…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Bedrijf en Economie

TechniShow en ESEF Maakindustrie samen in dezelfde Jaarbeurshallen

28-03 Voorheen werden beide beurzen fysiek gescheiden door een brede corridor. Dat wordt dit jaar…

Bedrijf en Economie

Inschrijving TechniShow Awards verlengd

09-03 Ook komen bedrijven die originele materialen inzetten of bijzondere technieken toepassen in aanmerking voor…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Gezonde Feestdagen en een Succesvol 2022

22-12 Op donderdag 23 december verschijnt onze laatste MetaalNieuwsBrief van 2021. De eerste MetaalNieuwsBrief van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X