TechniShow wil in 2024 weer vlammen

De aanloop naar TechniShow 2024 is begonnen. Tijdens een kick-off bijeenkomst voor exposanten deed organisator Jaarbeurs de plannen uit de doeken. Het doel is terug te keren naar de oude TechniShow van weleer, zoals die voor het laatst werd gehouden in 2018: op het bekende tijdstip aan het begin van het voorjaar (12-15 maart 2024), met een grote en sprankelende beursvloer met 400 exposanten en 40.000 bezoekers.

TechniShow zal terugkeren naar de vertrouwde plattegrond, met de verspanende CNC-machines in hal 12, al is de keuze van de exacte plaatsen volgens Jennie Elzinga, Head of Projects bij Jaarbeurs, aan de exposanten.

Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken om TechniShow weer terug te brengen op het oude niveau. Want beursorganisaties hebben volgens hem wind weer in de rug. Het geloof dat mensen de behoefte hebben om fysiek bij elkaar te komen neemt toe. “We zien het vertrouwen in onze evenementen toenemen en keren terug naar de niveaus van 2019. Daarom navigeren we met vertrouwen richting TechniShow 2024.”

Uitdagingen

Van Hooff en het team dat vanuit Jaarbeurs in opdracht van beurstitel-eigenaar FPT-Vimag de beurs gaat organiseren, weten dat TechniShow de nodige uitdagingen kent. Door corona moest het evenement de afgelopen jaren meerdere malen worden uitgesteld en dat ging gepaard met veel gedoe tussen de beursorganisatie en exposanten en ook scheve gezichten tussen exposanten onderling. Zeker omdat veel exposanten die aanvankelijk zouden deelnemen, toch afhaakten. Een aantal zelfs in een laat stadium. Wat uiteindelijk restte was een zomereditie eind augustus/begin september 2022. “TechniShow 2022 viel op een ongelukkig moment”, realiseert Van Hooff zich. De zomerse TechniShow was dan ook geen TechniShow zoals de maakindustrie in Nederland is gewend; met slechts 192 exposanten, een netto oppervlakte van ruim 9300 vierkante meter en 16.753 bezoekers. Dat zijn cijfers die schril afsteken bij de top-editie van 2018 (398 exposanten, ruim 27.500 vierkante meter netto oppervlakte en maar liefst 42.396 bezoekers). “We nemen de lessen van 2022 mee en willen de goede oude TechniShow van weleer terugbrengen op niveau”, aldus Van Hooff. “Waar bezoekers én exposanten profijt van hebben.”

Duurzaamheid en moderne technologie

Camille Janssen, concept-ontwerper binnen Jaarbeurs, zegt dat TechniShow beter dan ooit zal terugkomen. Zijn opdracht is een beurs neer te zetten, zoals die er over twee of drie edities uitziet. Met als speerpunten duurzaamheid en de inzet van moderne technologie. “Dat gaan we samen met de exposanten doen. We geloven echt in co-creatie.”

De ambitie is dat de Jaarbeurs tijdens TechniShow 2024 net als in 2018 weer het kloppende hart van de maakindustrie zal zijn met een compleet aanbod op de vloer en toepassing van slimme technologieën (onder andere voor matchmaking). De beurs zal in het teken staan van slimme oplossingen binnen de maakindustrie met draaiende machines, demonstraties, inhoudelijke sessies en netwerkmomenten om vraag en aanbod samen te brengen. De belangrijkste thematieken zijn: digitalisering, smart industrie, 3D (additive manufacturing), onderwijs & opleiden, innovatie & talent.

Bezoeker verleiden

Janssen belooft ook de nodige veranderingen. “We moeten rekening houden met ontwikkelingen in de markt”, zegt hij. “Een vakbezoeker is ook een consument. Je zult hem anders moeten benaderen om hem te bewegen tot een beursbezoek. Met een totaalaanbod, zodat hij alles kan vinden wat hij nodig heeft en weet dat hij zijn tijd efficiënt besteedt. Je moet de bezoeker echt gaan verleiden.”

TechniShow zal terugkeren naar de vertrouwde plattegrond, met de verspanende CNC-machines in hal 12, al is de keuze van de exacte plaatsen volgens Jennie Elzinga, Head of Projects bij Jaarbeurs, aan de exposanten. Zij gaat uit van een netto oppervlakte van 22.500 vierkante meter. “Dat is minder dan in 2018, omdat we er rekening mee houden dat exposanten hun stands anders inrichten.” Over de presentaties van de exposanten heen komt een extra laag met paviljoenen voor 3D-printing, start-ups, loopbaan & carrière en duurzaamheid, om het totaalaanbod voor de bezoeker te creëren.

Tegelijk met ESEF Maakindustrie

TechniShow 2024 zal opnieuw tegelijk worden gehouden met ESEF Maakindustrie. Beide evenementen worden echter weer uit elkaar getrokken. Afgelopen zomer vonden de twee beurzen plaats in dezelfde hallen. Dat gaf de nodige onrust, onder andere omdat de openingstijden niet dezelfde waren. Om de rust terug te brengen zijn voor volgend jaar de hallen 7-12 helemaal gereserveerd voor TechniShow. ESEF zal worden gehouden in de hallen 3 en 4.

Goed zichtbaar zijn

De exposantenwerving is inmiddels gestart door accountmanager Nicole van Leeuwen, die vanaf 1 februari gezelschap krijgt van haar nieuwe collega Bryan Verkade. De eerste locatie op de beursvloer is al ingetekend voor Hermle Nederland, dat op de dag van de kick-off  tekende voor deelname. De kick-off was tevens het startschot van een marketingcampagne, die in vijf fases wordt uitgevoerd. Het doel is om vroegtijdig en heel goed zichtbaar te zijn in de sector. De markt moet weten dat er in maart 2024 weer een TechniShow komt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV