Tendo Silver opent deur naar hydro-expansie-spantechniek

Schunk introduceert de nieuwe gereedschapshouder Tendo Silver. Deze biedt volgens Schunk de perfecte instap in gereedschapshouders met hydraulische expansietechnologie en scoort als een precisie all-rounder.

Tendo Silver completeert de Schunk-gereedschapshoudersfamilie als een precisie-allrounder. Deze gereedschapshouder is volgens Schunk de ideale introductie tot de hydro-expansie-spantechniek.

Gebruikers in de metaalbewerking zijn al lang overtuigd van de hydraulische expansietechnologie voor gereedschaphouders: gereedschappen worden vastgeklemd via een hydraulisch mechanisme waarbij het indraaien van een schroef het interne drukmedium samendrukt en de expansiehuls elastisch vervormt. Op deze manier wordt de gereedschapschacht stevig omsloten. De hoge spanning zorgt voor een absoluut veilige grip van het gereedschap en een exacte rondloopnauwkeurigheid van minder dan 0,003 mm.

De resultaten van deze technologie zijn de beste werkstukoppervlakken, het voorkomen van microverspaning, bescherming van de machinespindel en een langere levensduur van het gereedschap. De technologische truc van het binnenste oliekussen is zeer effectief in het dempen van de trillingen die optreden tijdens het bewerken. Als het op duurzaamheid aankomt, is de hydraulische expansietechnologie beter dan andere technologieën, omdat deze langdurig, energiebesparend en grondstoffenbesparend is in gebruik. Met de Tendo Silver uit het economische segment biedt Schunk de gebruiker een allrounder die niet alleen overtuigt door zijn technologische voordelen, maar ook door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelige instap

Als uitvinder en marktleider op het gebied van hydraulische expansietechniek heeft Schunk 40 jaar ervaring in deze techniek. Dankzij een toepassingsspecifieke gedifferentieerde gereedschapshouder segmentatie, ontvangen klanten geschikte hydraulische expansie gereedschapshouders afhankelijk van de toepassing en eisen. Het doel is een economische, efficiënte en grondstofbesparende bewerking van onderdelen, wat de gebruikers van de Tendo serie al decennia lang weten te waarderen. Deze gereedschapshouders zijn standaard fijn uitgebalanceerd en geschikt voor hoge snelheden.

De gereedschapsschacht kan direct in de gereedschapshouder worden gespannen – zo scoort de Tendo-serie in enkele seconden een micro precieze gereedschapswisseling. Gebruikers besparen insteltijd en hebben geen extra randapparatuur nodig. Ze profiteren van een hoge mate van flexibiliteit, omdat naast het direct opspannen ook het opspannen van verschillende diameters met open en gesloten reduceerbussen mogelijk is. De permanent nauwkeurige rondloop en de effectieve trillingsdemping zorgen voor een lange levensduur van de gereedschappen en dus voor kostenbesparingen.

De Tendo Silver completeert de gereedschaphouderfamilie in het economische segment als een precisie allrounder die compatibel is met alle spindels van bewerkingsmachines. De hydraulische expansiekop in DIN-contour is vuil- en roestwerend met zijn gepolijste oppervlak en is verkrijgbaar in acht verschillende interfaces.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Focus Schunk op duurzaamheid en connectiviteit

06-09 De sleutel voor een meer duurzame productie is minder verbruik van energie en grondstoffen. Schunk…

Automatisering

RoboJob organiseert opnieuw Automation Team Day Benelux

03-05 Zoals de naam al aangeeft, organiseert RoboJob dit event niet alleen. Vorig jaar werd…

Verspanen

Schunk CoLab officieel geopend in Den Bosch

13-02 Het idee achter het CoLab is tijdens de coronapandemie ontstaan. Na het succes van…

Verspanen

Schunk presenteert elektrische ontbramingsspil

11-01 De industriële oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de…

Automatisering

Schunk introduceert applicatiekit voor vision-based grijpen

09-01 Individuele, willekeurig gerangschikte en niet-gepositioneerde onderdelen van een transportband, bak of stellingtafel verwijderen, is…

Verspanen

Schunk zet alles betrouwbaar vast met nieuwe klemsystemen

30-11 Als het gaat om het proceszeker opspannen van werkstukken, hebben de Kontec KSC-klemspanners zich…

Verspanen

Open House Mazak rijk aan machines, automatisering en digitalisering

30-11 “Ondanks dat we een aantal nieuwe machinemodellen presenteren, zijn de grootste ontwikkelingen tegenwoordig te…

Verspanen

Slimme grijper met verhoogde grijpkracht

16-11 Deze grijper kan vrij in een netwerk worden opgenomen en met weinig moeite worden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?