Thuismatch voor Coby CNC van RoboJob

RoboJob neemt al weer voor de zesde keer deel aan Machineering (voorheen MTMS) in Brussels Expo. De bouwer van laagdrempelige en gebruiksvriendelijke oplossingen voor de automatisering van CNC-gestuurde draai- en freesmachines neemt weer enkele nieuwigheden mee naar Brussel.

Het is nu mogelijk om een Mill-Assist Essential uit te rusten met bijkomende hard- en software om stukken in HWR-klemmen te beladen.

Op Machineering staan innovatieve oplossingen centraal, dus pakt RoboJob graag uit met de laatste toevoegingen aan het productportfolio. Sinds zijn lancering afgelopen zomer was Coby CNC, het nieuwste systeem van RoboJob, nog niet mee kunnen gaan naar een beurs in thuisland België. Daar komt nu verandering in. RoboJob neemt haar nieuwste, meest laagdrempelige CNC-automatisering mee naar Machineering in Brussel. De lage landen konden afgelopen najaar al kennismaken met Coby tijdens METAVAK in Gorinchem, maar in Brussels Expo speelt RoboJob pas echt een thuismatch. “We gaan natuurlijk graag naar beurzen in het buitenland”, vertelt Sales Manager Benelux Nick Raes. “Maar een beurs als Machineering op Belgische bodem is toch wel iets om extra naar uit te kijken.”

Wie is Coby?

Coby combineert een stackertafel zoals die van de Mill- en Turn-Assist systemen met een cobot, en natuurlijk met de brains van RoboJob. Deze nieuwste ontwikkeling maakt CNC-automatisering toegankelijker dan ooit dankzij de Coby-software. Die leidt de gebruiker stap voor stap door het instellen van werkstukken en jobs. Ook op vlak van hardware is het systeem ontwikkeld om snel en eenvoudig geplaatst, geïnstalleerd en opgestart te worden. Zelfs iemand met beperkte technische kennis kan op die manier helemaal zelf aan de slag met automatisering, zonder dat er technische experts moeten langskomen voor de installatie. Dat alles maakt van Coby CNC een echte DIY-cobot.

Coby combineert een stackertafel zoals die van de Mill- en Turn-Assist systemen met een cobot, en natuurlijk met de brains van RoboJob.

Coby combineert een stackertafel zoals die van de Mill- en Turn-Assist systemen met een cobot, en natuurlijk met de brains van RoboJob.

Samenwerking met HWR

Coby is niet het enige wat RoboJob in 2022 naar buiten heeft gebracht. Afgelopen najaar kwam ook een mooie samenwerking met spanklemmenspecialist HWR tot stand. Het is nu mogelijk om een Mill-Assist Essential uit te rusten met bijkomende hard- en software om stukken in HWR-klemmen te beladen. De uitbreiding bestaat uit speciaal ontwikkelde latten voor op de stackertafel en een andere grijper. Daarnaast komen er extra functionaliteiten in de software. De moeite dus om te komen kijken voor iedereen die werkt met zulke klemmen en op zoek is naar manieren om te automatiseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Live demo’s Sandvik Coromant bij Okuma op Machineering

20-03 Okuma zal op Machineering zijn Multus U3000 multitasking-machine presenteren. Als onderdeel van de showcase…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert automatisch tapcentrum CMA

14-03 De CMA CNC FTC automatische tapcentra worden gekenmerkt door een 3-assige (X, Y, Z)…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen / Machineering 2023

20-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Verspanen

Machineering: soelaas voor elke maakuitdaging

13-02 Of het nu om de nieuwste productietechnologie, de meest performante productiemachines en designsoftware, datagedreven…

Automatisering

RoboJob profiteert van golf van reshoring

18-01 Het is al een hele tijd duidelijk dat er een golf van reshoring op…

Verspanen

Open House Mazak rijk aan machines, automatisering en digitalisering

30-11 “Ondanks dat we een aantal nieuwe machinemodellen presenteren, zijn de grootste ontwikkelingen tegenwoordig te…

Automatisering

Samenwerking RoboJob en Kumatech bij Mazak

23-11 Wie door Mazak als exposant wordt uitgenodigd, zet alles op alles om het beste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen