Timesavers toont greep uit brede assortiment

Timesavers International toont op de TechniShow een greep uit haar brede assortiment. Blikvanger is de 42 RB series, de grootste ontbraammachine van de fabrikant uit Goes en een uitstekende alles-in-één oplossing, die verkrijgbaar is in 1350 mm en 1600 mm.

Blikvanger op de stand van Timesavers International is de 42 RB series, de grootste ontbraammachine van de fabrikant uit Goes.

De 42 RB series is uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een finishband, die zorgen voor een mooi afgewerkt resultaat. De transportband houdt grote en kleine onderdelen van 0,8 tot 100 mm op hun plaats dankzij een sterke vacuüm. Om de optimale werking van de machine te garanderen zit er ook een automatische reinigingscyclus in.

Oplossing voor elk type bedrijf

Met meer dan 80 jaar ervaring is Timesavers een wereldwijde specialist op het gebied van breedbandschuurmachines. Van kleine instapmodellen tot grootschalige machinelijnen; er is een oplossing voor elk type bedrijf. Timesavers heeft machines voor de volgende bewerkingen: ontbramen, kantafronden, finishen, laseroxide verwijderen, slak verwijderen en precisie slijpen. Deze machines maken het mogelijk sneller te ontbramen, gelijkmatig kanten af te ronden en een mooie finish aan te brengen. In een tijd met een tekort aan vakmensen is een ontbraammachine de ideale oplossing. Timesavers helpt de TechniShow-bezoekers in de zoektocht naar de machine die niet alleen doet wat nodig is, maar daar ook nog eens in uitblinkt.

Slak verwijderen van staal

De roterende borsteltechniek is ook verkrijgbaar in een breedte van 1100 mm. Dat is de 32 RB series met vier grote borstels. Daarnaast is de machine die op de beurs staat uitgerust met een hammerhead aggregaat. Dit zorgt voor efficiënte en snelle slakverwijdering op plasma gesneden delen. Met de afzuiger van Absaugwerk wordt het overmatige stof uit de machine verwijderd.

Natuurlijk zal de 10 series manual grinder niet ontbreken. Gemakkelijk en snel, voor jong en oud. Van ontbramen, kantafronden en finishen tot applicaties zoals het verwijderen van slak of laseroxide.

Natuurlijk zal de 10 series manual grinder niet ontbreken. Gemakkelijk en snel, voor jong en oud. Van ontbramen, kantafronden en finishen tot applicaties zoals het verwijderen van slak of laseroxide.

Compact en efficiënt

De compacte 22 RB series heeft een werkbreedte van 600 mm. Om het gebruikersgemak te vergroten heeft deze machine een groot touchscreen en pictogrammenbesturing. De machine is in combinatie met een cobot en terugvoertafel te vinden op de stand. Een cobot kan gemakkelijk onderdelen van verschillende formaten oppakken. Deze worden dan op de transportband gelegd en bewerkt door de ontbraammachine. Met de terugvoertafel worden de delen weer naar de voorkant van de machine gebracht. En dat allemaal automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is het instellen van ontbraammachine.

Afronding kleine delen

De nieuwste machine wordt ook gepresenteerd: de 12 RB series. Dit is de kleinste machine met de RB-techniek van Timesavers. Met een schuurband, één grote borstel en een finishband bewerkt de machine kleine onderdelen tot een maximale breedte van 300 mm. Het kan een perfecte aanvulling zijn op een grotere ontbraammachine of als instapmodel gebruikt kan worden.
En natuurlijk zal de 10 series manual grinder niet ontbreken. Gemakkelijk en snel, voor jong en oud. Van ontbramen, kantafronden en finishen tot applicaties zoals het verwijderen van slak of laseroxide. De verscheidenheid en schuurmateriaal maakt het tot een oplossing voor diverse wensen. Ideaal voor kleine bedrijven of kleine serieproductie.

Timesavers
Hal 8, stand C102

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV