Toeleveranciers weer naar Hannover Messe

0

Op de Hannover Messe, die van 24 tot en met 28 april 2017 plaatsvindt, laten Nederlandse toeleveranciers zien dat ze innovatieve, technisch hoogstaande en pragmatische oplossingen te bieden hebben. De deelnemende bedrijven zullen onder andere succesvolle showcases van innovatieve samenwerkingsprojecten van start-ups en hightech bedrijven tonen.

Net als voorgaande jaren komt er een Dutch Industrial Supply Paviljoen in hal 4 van de Hannover Messe. De organisatie is in handen van Brainport Industries, Holland Innovative, Koninklijke Metaalunie, Mikrocentrum en NEVAT. Zij werken samen met Hannover Consultancy en de ministeries van Economische en Buitenlandse zaken. Op het paviljoen staan start-ups, gespecialiseerde toeleveranciers, system suppliers en hard- en softwareleveranciers. Zij laten interessante innovaties zien, vaak in samenwerking met (Duitse) partners.

De Hannover Messe is de grootste technologiebeurs ter wereld. De beurs trekt ieder jaar ruim 220.000 bezoekers uit meer dan 90 landen. In 2016 bood de Hannover Messe ruimte aan 5200 exposanten uit 75 landen. Het centrale thema van de komende beurs is Industrie 4.0 met als motto ‘Integrated Industry – Creating Value’, waarmee deze beurs de hotspot belooft te worden van de laatste technologische trends en ontwikkelingen. Komend jaar is Polen het partnerland.

Internationale profilering
Met een gerichte mediacampagne en een interessant lezingenprogramma willen de samenwerkende organisaties meer internationale bezoekers trekken om de Nederlandse maakindustrie nog beter op de kaart zetten. Het lezingenprogramma wordt afgestemd op het thema van de Hannover Messe met aandacht voor de digitale transformatie in Nederland met voorbeelden uit de praktijk. Het afgelopen jaar is ook al zwaarder ingezet op een interessant lezingenprogramma en het genereren van persaandacht, dat bleek aan te slaan. Daarnaast worden diverse (internationale) delegaties ontvangen om met elkaar te netwerken.

Voorbereiding
Vanwege de omvang van de beurs, bereiden bezoekers zich goed voor en oriënteren zij zich ruim van te voren om efficiënt en gericht bedrijven te bezoeken. Daarom wordt tijdig gestart met de werving van geïnteresseerde bedrijven zodat zij zich optimaal kunnen profileren; zowel via de kanalen van de Deutsche Messe als via de mediacampagne die het Nederlandse collectief in voorbereiding heeft.

Inschrijven
Inschrijven voor de het Dutch Industrial Supply Paviljoen kan tot 9 januari via de website www.dutchindustrialsupply.nl. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met Ivonne Dentjens van Koninklijke Metaalunie, email: hannovermesse@metaalunie.nl.