Topkwaliteit schuur- en slijpmaterialen met service en goed advies

Hermes Schuurmaterialen is voor de eerste keer exposant op METAVAK. Verkoopleider Koert Boer en zijn collega’s hebben met deze beursdeelname een duidelijk doel voor ogen. Ze willen zich vooral bij de toeleveranciers bekend maken met de kwaliteit van hun producten en de service die ze daarbij leveren.

Het Duitse bedrijf Hermes Schleifmittel is al zo’n kleine 50 jaar op de Nederlandse markt actief. Eerst via een importeur, maar al sinds begin jaren negentig met een eigen verkoopkantoor, dat tegenwoordig is gevestigd in Wezep (vlakbij Zwolle). Hier bevindt zich tevens een magazijn met een speciale voorraad schuurmiddelen voor de Nederlandse markt. Vanuit het centrale magazijn van het moederbedrijf in Hamburg worden alle standaard producten snel geleverd.

Tijdwinst bezorgen
Hermes richt zich sterk op de industrie; op diverse segmenten van de markt met producten van hoge kwaliteit, waarmee de klanten iedere gewenste oppervlakteruwheid/finish op hun producten kunnen realiseren. De verkoop gaat via de technische groothandel, maar ook rechtstreeks aan grote industriële bedrijven. De verkoop richt zich met name op plaatbewerkingsbedrijven (zowel plaatmateriaal als buis), constructiebedrijven, de RVS industrie, tankbouwers, producenten van metalen profielen en toeleveranciers van de automotive en de aerospace. “De grotere bedrijven kennen ons wel”, zegt Koert Boer. “Maar onze naamsbekendheid bij de wat kleinere toeleveranciers kan beter. Want ook juist die bedrijven kunnen we met onze schuurmaterialen en slijpstenen en bijbehorende service veel tijdwinst bezorgen.”

Breed en diep programma
Met een breed en diep programma voor zowel handgereedschappen als stationaire machines, biedt Hermes een one stop solution. Het assortiment omvat schuurbanden, slijpschijven en slijpstenen om alle materialen, van staal en RVS tot exotische materialen als titanium, van de gewenste finish te voorzien. “Ik zeg altijd: we leveren schuurmaterialen van 2 mm tot 3,5 meter breed en alles wat daar tussen zit”, aldus accountmanager Michiel de Loyer.

Goed advies
De meerwaarde van Hermes zit met name in het geven van een goed advies en ondersteuning. Hiervoor kan een beroep worden gedaan op het Hermes Abrasives Institute (HAI), dat zorgt voor advies, trainingen/opleidingen en handboeken met duidelijke informatie, die uiteraard ook online makkelijk te raadplegen zijn. Het HAI beschikt ook over een uitgebreide testruimte op het hoofdkantoor in Hamburg. Koert Boer: “Klanten komen met iets en wij denken dan mee in het proces om daarvoor de beste oplossing te vinden.” Zo werkt Hermes bijvoorbeeld nauw samen met de Zeeuwse slijpmachinefabrikant Timesavers en met diverse producenten van slijpmachines in andere landen. Ook met RVS-producenten zoals Outokumpu en Aperam bestaat een innige samenwerking. “Maar we kunnen iedere klant van een advies voorzien. Dat kan betrekking hebben op een heel proces, maar het kan ook een simpele tip zijn. Schuurbanden leveren het beste resultaat op als ze een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad hebben. Zet ze daarom niet op de grond maar in ieder geval op een pallet”, geeft binnendienstmedewerker Maarten te Wierike als voorbeeld. Hermes kan klanten ook ondersteunen met rapporten en certificaten die de kwaliteitskenmerken garanderen.

Schuurbanden met 3D korrel
Zo zet Hermes alle middelen in die de klanten nodig hebben om zo efficiënt mogelijk een hoogwaardige en repeteerbare finish te realiseren; iedere finish die men maar wenst. Een actuele trend daarbij is schuurmateriaal met een 3D korrel, dat momenteel volop wordt ingezet. De 3D korrels zoals de Hermesit en Mercurit zorgen voor een gelijkmatiger finish en langere standtijden, waardoor de schuurbanden minder vaak gewisseld hoeven te worden. Koert Boer: “We hebben voorbeelden van toepassingen waarbij klanten van eens per 150 meter naar eens per 1000 meter wisselen zijn gegaan, met bovendien een betere en van begin tot einde constante ruwheidswaarde. Dat is met name voor bijvoorbeeld RVS heel belangrijk. Andere speerpunten van Hermes zijn de keramische materialen en het volledige programma slijpstenen voor precisie slijpen. “Dat gaan we op METAVAK allemaal presenteren. We kijken uit naar het persoonlijke contact met de bezoekers. Van onze klanten weten we dat dat altijd wordt gewaardeerd.”

Hermes Schuurmaterialen, stand K118

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Oppervlaktetechniek

Grootste Timesavers slijpmachine van Europa

21-05 De Timesavers 81 series kan ook niet-magnetische materialen vlakslijpen, omdat de machine is uitgerust…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Oppervlaktetechniek

Timesavers borstelt gelijkmatig en geautomatiseerd radius 2

13-01 Verschillende ontwikkelingen in de plaatwerkindustrie, maar ook invloeden van buitenaf, maken de nabewerking van…

Oppervlaktetechniek

Hermes-brochure met oplossingen voor sneller, beter en slimmer schuren en slijpen

30-09 Hoe kun je sneller, beter en slimmer schuren en slijpen? In een nieuwe technische…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X