Toyoda showt horizontale bewerkingscentra

0

Toyoda Machinery Europe, in Nederland en België vertegenwoordigd door Landré, organiseert op 25 en 26 februari een Open huis in haar democentrum in Krefeld, vlak over de grens bij Venlo. Bezoekers kunnen hier demonstraties en presentaties van diverse horizontale bewerkingscentra bijwonen.

De demonstraties zullen worden gegeven op een Toyoda FH-630SX-i machine met Cellro magazijn en op een Toyoda FH-500J machine. Tevens zullen de GE4i slijpmachine en een FV1165 verticale machine te zien zijn.

De FH630SX-i is een krachtig, high-speed horizontaal bewerkingscentrum met een 6000 omw/min spindel, met de opties van een 8000 omw/min hoog koppel of 15.000 omw/min spindel, en een snelle ijlgang van 60 m/min. Deze machine heeft een dubbele kogelomloopspindel aandrijving op de Y-en Z-as en een Meehanite gietijzeren frame voor verbeterde stijfheid.

De FH500J is een compact, high-speed horizontaal bewerkingscentrum met een 15.000 omw/min spindel, gereedschap-gereedschap cyclustijd van 0,9 seconden en een snelle ijlgang van 60 m/min.

Toyoda machines onderscheiden zich op verschillende punten. De kolom van Toyoda is een ontwerp met een laag zwaartepunt. Deze verhoogt de stabiliteit bij stijve en nauwkeurige bewerkingen. De gepatenteerde vervangbare spilconus verhoogt de uptime. In plaats van het vervangen van de hele spindel, volstaat het uitwisselen van de conus, waarna de productie kan worden hervat. Toyoda’s gepatenteerde thermische verplaatsings sensoren compenseren de warmte-uitzetting van de kogelomloopspillen tijdens de bewerking. Door deze technologie blijven de hoge toleranties voor elke bewerking behouden.

Inschrijven voor het open huis kan hier