Trumpf Active Speed control: altijd snijden met de beste snelheid

Het systeem Active Speed Control dat Trumpf deze week presenteert op de Euroblech, kijkt direct door de nozzle in de lasersnede, controleert deze in real-time en regelt dan zelfstandig de voedingssnelheid van de lasersnijmachine. Deze functie verhoogt de procesbetrouwbaarheid en reduceert het afval en de nabewerking.

Active Speed Control reageert onmiddellijk op veranderingen in het te bewerken materiaal. Met dit systeem kan volgens Trumpf de productiviteit van de installatie duidelijk worden opgevoerd, waarmee de kosten voor de productie van plaatuitslagen aanzienlijk dalen. Active Speed Control controleert talrijke procesparameters, zoals de positie van de laserstraal ten opzichte van de kern van de nozzle gedurende het gehele snijproces. Afwijkingen deelt het systeem mee aan de bediener, waardoor afval kan worden vermeden.

Smeltmateriaal
De snijspleet verraadt veel over de kwaliteit van de delen en de processtabiliteit. Hoe makkelijker het gesmolten materiaal uit de spleet stroomt, hoe beter de machine snijdt. Bij staal en RVS platen vanaf 4 mm dik neemt Active Speed Control deze stroom van smeltmateriaal onder de loep. Een sensor kijkt daarvoor door de nozzle en bekijkt de straal die bij het smelten van het materiaal ontstaat. Aan de hand van dit zogeheten processignaal bepaalt ze of het smeltmateriaal uitreedt zoals gepland, identificeert de snelst mogelijke voeding en stelt deze naar behoefte bij en dat vele honderden keren per seconde. Zo regelt Active Speed Control de optimale voeding ook als de materiaaldikte binnen een plaat varieert of de bovenzijde door roest of coating is verontreinigd. Zulke materiaalverschillen zorgen er vaak voor dat zich slak vormt of dat de snee scheurt. Nu moet de operator deze bijstellingen nog doen. Hij moet de centrale snijparameter voeding op het materiaal afstemmen en instellen en wordt daarbij geholpen door proefsneden. Dankzij Trumpf Active Speed Control vervallen deze tests. Dat maakt de productie makkelijker, zeker die van enkelstuks.

Warmteontwikkeling
Om verschillen in het materiaal op te heffen, reduceren gebruikers vaak de voeding van de machine. Hierdoor neemt de procesbetrouwbaarheid toe, maar het effect op het snijproces en de snijkwaliteit is vaak negatief. Een gereduceerde voeding leidt er bijvoorbeeld toe dat zich warmte in het materiaal ontwikkelt. Deze opbouw van warmte laat het materiaal ongecontroleerd smelten: de procesbetrouwbaarheid bij de bewerking neemt af. De automatische regeling van de voeding voorkomt deze versterkte warmteontwikkeling. Nog een voordeel van de toepassing: de operator kan live de beelden van de blik door de nozzle en de belangrijkste procesparameters ieder moment bekijken op de machine-interface of op een tablet. Zo heeft hij zijn installatie altijd in het zicht.

Autonome machine
Trumpf ziet Active Speed Control als een nieuwe bouwsteen voor de autonome machine. “Ons doel is dat dat de machine zichzelf helemaal instelt om optimaal te snijden, ongeacht wat voor materiaal we er ook opleggen. Nu past hij zelf de voeding aan, in de toekomst zal hij dat ook doen met zaken als de gasdruk en de focusdiameter.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

Euroblech ligt op koers voor langverwachte comeback

04-05 Sinds de laatste versoepeling van de Covid-beperkingen is volgens beursorganisator Mack-Brooks Exhibitions de vraag…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Plaatbewerking

Bystronic wapent zijn machinesystemen tegen cyberaanvallen

12-04 De twee bedrijven zullen hun eerste gezamenlijke oplossing voor het beschermen van de snij-,…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X