Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000. Tegelijkertijd wordt ook de nieuw ponslasermachine TruMatic 3000 fiber geïntroduceerd. Hiervoor is de TruPunch 3000 uitgebreid met een TruDisk 3001 laserbron met 3 kW vermogen.

Van de buitenzijde lijkt de nieuwe machine precies op de kleinere TruPunch 1000. Dat komt omdat de nieuwe 3000 serie nu ook is voorzien van de DeltaDrive aandrijving. Deze zorgt voor meer productiviteit en een compacte bouwstijl. Daarnaast heeft Trumpf diverse functies aan de machine toegevoegd, die zorgen voor een hogere kwaliteit van de geponste delen en extra productiviteit.

Deltadrive aandrijving

De TruPunch/TruMatic 3000 is een hoogproductieve machine die volgens Trumpf al bij een gemiddeld gebruik rendabel is. Hij is beschikbaar met een werkbereik van 2500×1250 mm (middenformaat) en 3000×1500 mm (grootformaat) en bewerkt plaatdikten tot 6,4 mm. Door het innovatieve DeltaDrive concept bereikt de nieuwe machine 9 procent meer productiviteit als het vorige model. Daarbij is hij met een footprint van 30 vierkante meter ongeveer 25 procent compacter als vergelijkbare installaties.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De gepatenteerde DeltaDrive aandrijving maakt de beweging van de plaat en de oplegtafel in de Y-as overbodig. In plaats daarvan neemt de ponskop dit over, doordat deze over de plaat ‘vliegt’. Het aandrijfsysteem voor de DeltaDrive wordt gevoed door drie servomotoren. De clou achter DeltaDrive: het systeem koppelt de ponsaandrijving aan de beweging van de y-as. Plaat en oplegtafel bewegen zich niet. Dat zorgt voor meer proceszekerheid en meer productiviteit bij het ponsen.

Optimale materiaalstroom

De efficiency van de machine wordt verder verhoogd door optimalisatie van de materiaalstroom. Kleine delen vallen automatisch via een grote glijbaan in maximaal vier sorteerkisten. Bovendien beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 over een uitsluisklep, die grotere onderdelen tot 400×600 mm in twee containers doet belanden. Opdat ook het be- en ontlaadproces niet hapert kan de machine worden uitgerust met de Sheetmaster Compact en de Sortmaster Compact. Dit zorgt voor het geautomatiseerd beladen van platen en ontladen van uitslagen, microjoint-platen en restgeraamten.

Via de onderdelenglijbaan worden goede delen geautomatiseerd, onbeschadigd en proceszeker uitgesluisd en gesorteerd. Voor een uitstekende deelkwaliteit zorgt bovendien een neerlaatbare matrijs. Deze gaat na de ponsslag naar beneden. Dat verhindert contact tussen plaattafel en matrijs bij het verplaatsen  van de plaat en voorkomt krassen bij pons- en vervormbewerking.

Verder beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 als eerste ponslasercombinatie van Trumpf over een bedieningspaneel met Touchpoint oppervlak. Dat verhoogt het bediencomfort en vereenvoudigt het gereedschapsmanagement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf start nieuwe boekjaar met dik gevulde orderboeken

22-07 “We zijn het nieuwe boekjaar begonnen met een stabiele omzet en een zeer goede…

Plaatbewerking

Trumpf installeert geautomatiseerd lasersnijsysteem bij Eikhout Metaalwerken

05-05 “We hebben zelfs nog even gesproken over een erker”, zegt directeur/eigenaar Mark Eikhout gekscherend…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Bedrijf en Economie

Trumpf investeert in recycling van batterijen

17-04 Anders dan de gebruikelijke methoden, die de batterij eerst in aparte chemische bestanddelen splitsen,…

Plaatbewerking

Eerste event digitale Euroblech focust op omvormtechniek

14-04 Door Covid-19 is de Euroblech in Hannover, de belangrijkste internationale vakbeurs voor plaatbewerking ter…

Plaatbewerking

247 Lasersnijden groeit razendsnel

05-04 Het bedrijf van Michiel de Hoog en Oscar van Buijtene groeit dus razendsnel. “Veel…

3D

Nieuwe 3D-printer Trumpf vereenvoudigt instap in serieproductie

29-03 De TruPrint 3000 is op belangrijke onderdelen doorontwikkeld en daardoor nog beter aangepast aan…

Automatisering

Trumpf neemt het Spaanse softwarehuis Lantek over

22-03 “Hiermee opent Trumpf de productie-ecosystemen van de klanten”, zegt Thomas Schneider, directeur ontwikkeling werktuigmachines…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X