Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000. Tegelijkertijd wordt ook de nieuw ponslasermachine TruMatic 3000 fiber geïntroduceerd. Hiervoor is de TruPunch 3000 uitgebreid met een TruDisk 3001 laserbron met 3 kW vermogen.

Van de buitenzijde lijkt de nieuwe machine precies op de kleinere TruPunch 1000. Dat komt omdat de nieuwe 3000 serie nu ook is voorzien van de DeltaDrive aandrijving. Deze zorgt voor meer productiviteit en een compacte bouwstijl. Daarnaast heeft Trumpf diverse functies aan de machine toegevoegd, die zorgen voor een hogere kwaliteit van de geponste delen en extra productiviteit.

Deltadrive aandrijving

De TruPunch/TruMatic 3000 is een hoogproductieve machine die volgens Trumpf al bij een gemiddeld gebruik rendabel is. Hij is beschikbaar met een werkbereik van 2500×1250 mm (middenformaat) en 3000×1500 mm (grootformaat) en bewerkt plaatdikten tot 6,4 mm. Door het innovatieve DeltaDrive concept bereikt de nieuwe machine 9 procent meer productiviteit als het vorige model. Daarbij is hij met een footprint van 30 vierkante meter ongeveer 25 procent compacter als vergelijkbare installaties.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De gepatenteerde DeltaDrive aandrijving maakt de beweging van de plaat en de oplegtafel in de Y-as overbodig. In plaats daarvan neemt de ponskop dit over, doordat deze over de plaat ‘vliegt’. Het aandrijfsysteem voor de DeltaDrive wordt gevoed door drie servomotoren. De clou achter DeltaDrive: het systeem koppelt de ponsaandrijving aan de beweging van de y-as. Plaat en oplegtafel bewegen zich niet. Dat zorgt voor meer proceszekerheid en meer productiviteit bij het ponsen.

Optimale materiaalstroom

De efficiency van de machine wordt verder verhoogd door optimalisatie van de materiaalstroom. Kleine delen vallen automatisch via een grote glijbaan in maximaal vier sorteerkisten. Bovendien beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 over een uitsluisklep, die grotere onderdelen tot 400×600 mm in twee containers doet belanden. Opdat ook het be- en ontlaadproces niet hapert kan de machine worden uitgerust met de Sheetmaster Compact en de Sortmaster Compact. Dit zorgt voor het geautomatiseerd beladen van platen en ontladen van uitslagen, microjoint-platen en restgeraamten.

Via de onderdelenglijbaan worden goede delen geautomatiseerd, onbeschadigd en proceszeker uitgesluisd en gesorteerd. Voor een uitstekende deelkwaliteit zorgt bovendien een neerlaatbare matrijs. Deze gaat na de ponsslag naar beneden. Dat verhindert contact tussen plaattafel en matrijs bij het verplaatsen  van de plaat en voorkomt krassen bij pons- en vervormbewerking.

Verder beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 als eerste ponslasercombinatie van Trumpf over een bedieningspaneel met Touchpoint oppervlak. Dat verhoogt het bediencomfort en vereenvoudigt het gereedschapsmanagement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf verhoogt 3D-snijsnelheid

14-01 “Met BrightLine Speed ​​kunnen we de snijsnelheid tot 60 procent verhogen voor platen tot…

Bedrijf en Economie

Duitse bedrijven veranderen merkslogan voor #zusammengegencorona

09-12 Het idee achter de campagne is afkomstig van een Duits reclamebureau die manieren zocht…

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X