Trumpf lanceert nieuwe ponsmachine TruPunch 3000

Trumpf lanceert in het kader van de virtuele Euroblech zijn nieuwe ponsmachine TruPunch 3000. Tegelijkertijd wordt ook de nieuw ponslasermachine TruMatic 3000 fiber geïntroduceerd. Hiervoor is de TruPunch 3000 uitgebreid met een TruDisk 3001 laserbron met 3 kW vermogen.

Van de buitenzijde lijkt de nieuwe machine precies op de kleinere TruPunch 1000. Dat komt omdat de nieuwe 3000 serie nu ook is voorzien van de DeltaDrive aandrijving. Deze zorgt voor meer productiviteit en een compacte bouwstijl. Daarnaast heeft Trumpf diverse functies aan de machine toegevoegd, die zorgen voor een hogere kwaliteit van de geponste delen en extra productiviteit.

Deltadrive aandrijving

De TruPunch/TruMatic 3000 is een hoogproductieve machine die volgens Trumpf al bij een gemiddeld gebruik rendabel is. Hij is beschikbaar met een werkbereik van 2500×1250 mm (middenformaat) en 3000×1500 mm (grootformaat) en bewerkt plaatdikten tot 6,4 mm. Door het innovatieve DeltaDrive concept bereikt de nieuwe machine 9 procent meer productiviteit als het vorige model. Daarbij is hij met een footprint van 30 vierkante meter ongeveer 25 procent compacter als vergelijkbare installaties.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De TruPunch 3000, compleet met Sheetmaster Compact en Sortmaster Compact. Door de machine uit te rusten met een 3 kW laserbron ontstaat een ponslasercombinatie.

De gepatenteerde DeltaDrive aandrijving maakt de beweging van de plaat en de oplegtafel in de Y-as overbodig. In plaats daarvan neemt de ponskop dit over, doordat deze over de plaat ‘vliegt’. Het aandrijfsysteem voor de DeltaDrive wordt gevoed door drie servomotoren. De clou achter DeltaDrive: het systeem koppelt de ponsaandrijving aan de beweging van de y-as. Plaat en oplegtafel bewegen zich niet. Dat zorgt voor meer proceszekerheid en meer productiviteit bij het ponsen.

Optimale materiaalstroom

De efficiency van de machine wordt verder verhoogd door optimalisatie van de materiaalstroom. Kleine delen vallen automatisch via een grote glijbaan in maximaal vier sorteerkisten. Bovendien beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 over een uitsluisklep, die grotere onderdelen tot 400×600 mm in twee containers doet belanden. Opdat ook het be- en ontlaadproces niet hapert kan de machine worden uitgerust met de Sheetmaster Compact en de Sortmaster Compact. Dit zorgt voor het geautomatiseerd beladen van platen en ontladen van uitslagen, microjoint-platen en restgeraamten.

Via de onderdelenglijbaan worden goede delen geautomatiseerd, onbeschadigd en proceszeker uitgesluisd en gesorteerd. Voor een uitstekende deelkwaliteit zorgt bovendien een neerlaatbare matrijs. Deze gaat na de ponsslag naar beneden. Dat verhindert contact tussen plaattafel en matrijs bij het verplaatsen  van de plaat en voorkomt krassen bij pons- en vervormbewerking.

Verder beschikt de TruPunch/TruMatic 3000 als eerste ponslasercombinatie van Trumpf over een bedieningspaneel met Touchpoint oppervlak. Dat verhoogt het bediencomfort en vereenvoudigt het gereedschapsmanagement.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert nieuw fiberlaser-werkpaard

27-06 “De TruFiber 2000 P is geschikt voor toepassingen variërend van lasersnijden en laserlassen tot…

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

Euroblech ligt op koers voor langverwachte comeback

04-05 Sinds de laatste versoepeling van de Covid-beperkingen is volgens beursorganisator Mack-Brooks Exhibitions de vraag…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X