Tuwi bestaat 40 jaar en pakt uit

0

Tuwi pakt dit jaar op de TechniShow uit met een stand van maar liefst 540 vierkante meter. Het was voor de leverancier van metaalbewerkingsmachines uit Winterswijk dit keer niet moeilijk om een thema te kiezen. Want Tuwi viert het 40-jarig bestaan.

Directeur Marco Mans spreekt van een mijlpaal: “Opgericht in 1978 door de broers Van Turnhout, is Tuwi in de loop der tijd gegroeid van een groothandel in machines en gereedschappen tot het bedrijf dat we nu zijn: een partner in advisering en de aanschaf van productiemiddelen. Sinds 2010 ben ik samen met Jeroen Tadema eigenaar van dit mooie bedrijf en daar zijn wij trots op.”

Buislasersnijmachine
Bezoekers van de TechniShow zullen merken dat Tuwi wat te vieren heeft. Want wie jarig is trakteert. Maar vooral zal Tuwi in de Jaarbeurs in Utrecht een select aantal machines tonen, waarmee metaalbewerkers hun marktpositie kunnen versterken en/of hun productiemogelijkheden vergroten. Met als noviteit de introductie van de Durma buislasersnijmachine. De Durma buislasersnijmachine, geschikt voor het snijden van onder andere ronde, vierkante en rechthoekige buizen en verschillende profielen, is speciaal ontworpen voor bedrijven die een hoge kwaliteit eisen van hun producten; dit gecombineerd met korte doorlooptijden en een hoge snijkwaliteit. Op de TechniShow toont Tuwi het meest complete model. De Durma HD-TC 60170 buislasersnijmachine is uitgevoerd met een IPG fi berlaserbron met een vermogen van 2 kW, is voorzien van een automatisch bundelmagazijn met een lengte van 6.500 mm en een ontlaadunit met conveyor banden. Ook vraagt Tuwi aandacht voor de servo kantbank van Durma.

Euromac buigcel
Verder zijn onder meer te zien een universele dubbelwerkende Costa borstelontbraammachine voor het afbramen, slijpen en polijsten van ferro en non-ferro materialen, een gecombineerde waterstraal/plasmasnijmachine van TCI, de PowerBend Industrial zwenkbuigmachine van Schröder, de elektrische profielwalsmachine Tauring Delta 60CNC-iE, MG hydraulisch aangedreven platenwalsen en het CMA 3RD CNC-gestuurde boorcentrum. Uiteraard is ook de Italiaanse machinefabrikant Euromac vertegenwoordigd. Niet alleen met de bekende flexibele ponsnibbelmachines, maar ook met de FX buigcel. Deze is voorzien van een elektrisch aangedreven kantbank, de Euromac FX Bend 850, en een Kuka robot met een werkbereik van 1100 mm. Deze buigcel is verkrijgbaar in verschillende werkbreedtes, tonnages en robotisering geheel naar wens aanpasbaar. De buigcel kan 24/7 volautomatisch produceren maar is ook handmatig te gebruiken voor kleine series.

Tuwi, hal 7, stand C010