Tuwi presenteert Euromac ponsnibbelmachines

Tuwi zet op METAVAK de Euromac ponsnibbelmachines in de schijnwerpers. De machineleverancier uit Winterswijk kocht via een tender een aantal van deze machines uit fabrieksvoorraad voor extra scherpe inkoopprijzen en biedt deze nu aan.

De Euromac ponsnibbelmachines zijn ontwikkeld voor elke seriegrootte, van enkelstuks tot geautomatiseerde productie. Voor elke behoefte produceert Euromac een geschikt model, zoals de BX, ZX of MTX, al dan niet met automatisch be- en ontladingssysteem. Sinds de introductie in 1986 heeft Tuwi meer dan 250 machines geïnstalleerd. In overleg met de gebruikers zijn in de loop der jaren diverse vernieuwingen doorgevoerd.
Euromac bouwt alle modellen in Italië met DIN genormeerde componenten in gestandaardiseerde modulaire delen. Hierdoor ontstaat een flexibele productie terwijl de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft.
Euromac’s technische kenmerken: het Meehanite frame zorgt voor een betere demping en lagere uitvering; dus ook plaatdiktes vanaf 0,7 mm kunnen worden bewerkt. Het gepatenteerde Direct Drive System (gereedschap indexering, auto-index) voorkomt slijtage en onnauwkeurigheid. Gebruikers kunnen dus met zeer kleine snijspelingen zoals 0,1 mm op een machine werken.
Het Flex systeem, aangestuurd door een snelle en nauwkeurige servomotor, reduceert het stroomverbruik en geeft een absolute controle over de ponsslag. Ideaal voor vervormen en ponsen onafhankelijk van de materiaal treksterkte. Het stroomverbruik is tijdens het ponsen slechts 4,5 kW, in standby modus nog lager. Daarnaast een vrije bepaling van de slaglengte, 10 tot 2000 slagen per minuut, acceleratiecontrole (positienauwkeurigheid 0,05 mm) en pauzetijd van RAM op gekozen hoogtepositie. Hierdoor zijn vervormen, graveren, markeren, draad tappen en bewerkingen met rollerbal mogelijk. Tevens zijn er de Euromac gereedschappen, al dan niet met Auto-Index, keuze of enkelstations gereedschappen in de opnames A-B-C- of D of een 4-, 6- of 10-voudige multitool.

Tuwi Nederland
Standnummer 133

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

BrakeForm voor kantpers

05-11 Op de steeds terugkerende vraag naar secundaire bewerkingen in combinatie met het kanten van…

Geen categorie

Bosch Supplies toont krachtige magneettafel

04-11 Bosch Supplies presenteert de nieuwste, krachtige NP-magneettafel voor zware freesbewerkingen van Soph. Naast de…

Geen categorie

Alles voor lassers

04-11 Huisman Gassen en Lastechniek in Tiel biedt het totale leveringspakket voor de lasser uit…

Geen categorie

Hagoort Air Cutting Oils voor nevelsmering

04-11 Hagoort Air Cutting Tools zijn hoogwaardige metaalbewerkingsvloeistoffen van Jokisch voor toepassing in onder andere…

Geen categorie

Geran legt accent op poortautomatisering

04-11 Geran presenteert een belangrijk deel van haar uitgebreide assortiment. Het zwaartepunt op  METAVAK ligt…

Geen categorie

Matrho Premium Dealer Optimum CNC machines

04-11 Matrho Tools in Helmond mag zich de eerste Premium Dealer voor Nederland noemen van…

Geen categorie

Digitaal defect?

04-11 Stoxon Machines heeft altijd een oplossing voor een ‘defecte’ digitale aflezing. Door het verwerven…

Geen categorie

Landré showt frees-, erodeer- en ontbraammachines

04-11 Landré, technologieleverancier voor de maakindustrie, presenteert een aantal machines voor de verspaning en plaatbewerking…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV