Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

Na een succesvolle eerste editie lanceren de vier organiserende bedrijven (Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding) een nieuwe datum voor de 4Innovatorsdays van 2021. Van 17 t/m 19 november zullen de vier partners hun machines en innovaties presenteren. Daarnaast geven diverse bedrijven, waaronder MCB, Elfsquad, Togetr, Spartners en Lemtech, hun visie op nieuwe ontwikkelingen, trends en technologieën in de maakindustrie. 4Innovatorsdays wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie bij het in Alblasserdam gevestigde Valk Welding.

Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding geven de tweede editie van de 4Innovatorsdays nog meer inhoud.

Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de vier organisatoren dit jaar een aantal bedrijven gevraagd aan te haken en hun visie te geven op innovaties voor de maakindustrie. Deze deelnemende gast-partners zijn: MCB, Elfsquad, Togetr, Spartners en Lemtech.

Met deze groep deelnemers willen de 4Innovators de totale procesketen van bedrijven in de maakindustrie in kaart brengen. Voor ieder bedrijf liggen de knelpunten in de procesketen ergens anders. Tijdens de 4Innovatorsdays laten de partners oplossingen zien die deze verschillende knelpunten op kunnen lossen.

Veel innovaties

Voor Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding is de 4Innovatorsdays een perfecte aangelegenheid om bezoekers te informeren over de nieuwste innovaties. Valk Welding bijvoorbeeld, zal ook dit jaar een nieuwe innovatie presenteren. Dit betreft een softwarepakket genaamd ARP. ARP staat voor ‘Automatic Robot Programming’ en is een softwareprogramma waarin het robotprogramma automatisch wordt gegenereerd aan de hand van de 3D-file van het product.

Valk Welding heeft dit principe uitgewerkt in een installatie voor de staalbouwmarkt. Deze installatie heet de ‘Beam-Welder’ en is tijdens de 4Innovatorsdays werkend te zien. Daarnaast presenteert Valk een nieuwe lijn Mig-toortsen en zullen ook de Techman Cobots te zien zijn.

Interne logistiek

Bedrijven die oplossingen zoeken voor interne logistieke vraagstukken, kunnen tijdens de 4Innovatorsdays terecht bij Kumatech. Kumatech ontwikkelt, produceert en verkoopt namelijk interne logistieke totaaloplossingen voor het MKB en grotere maakbedrijven, van opslag tot transport. Tijdens het event presenteert het bedrijf de op vloerstructuur navigerende Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s).

Deze voertuigen kunnen heel flexibel omgaan met veranderingen in de layout van de productiehal. Dit is een groot voordeel, omdat productieprocessen doorlopend worden geoptimaliseerd, met als gevolg dat de layout van de fabriek continu verandert.

Blechexpo primeur

Op de Blechexpo in Stuttgart introduceert LVD de nieuwste Cadman Suite versie 8.8. Deze versie zal LVD bij de 4innovatorsDay als Nederlandse primeur gaan demonstreren. Bijzonder is de hoge rekensnelheid van de nieuwste Cadman Suite.

Dubbelzijdig ontbramen en afronden

Q-Fin laat tijdens het driedaagse evenement zien dat het de laatste tijd niet stil heeft gezeten. Het bedrijf presenteert onder andere het hoogproductief dubbelzijdig ontbramen en afronden van plaatwerk met behulp van de Q2S ontbraamstraat. Dit is een systeem bestaande uit twee ontbraam- en finishmachines met daartussen een platenkeerstation. Daarnaast hebben ze een nieuwe machine ontwikkeld, de DS600/DS1200, voor het verwijderen van plasma of autogeenslak. Tot slot wordt de F1200 XL gepresenteerd. Dit is een 1.200 mm brede, volledig programmeerbare machine met vier bewerkingsstations.

Vijf gast-partners

Om de tweede editie van 4Innovatorsdays nog meer inhoud te geven, hebben de organiserende partijen vijf bedrijven uitgenodigd om hun expertise te presenteren. Metaalgroothandel MCB bijvoorbeeld, vertelt over innovaties op het gebied van digitalisering, logistiek en duurzaamheid, waardoor maakbedrijven succesvoller kunnen samenwerken in de keten.

Daarnaast presenteert Elfsquad oplossingen voor project- en systeemconfiguraties. Hoewel productconfiguratie inmiddels redelijk bekend is, volstaat dit voor veel machinebouwers niet meer. Machines moeten immers steeds vaker geïntegreerd worden in productielijnen met meerdere machines. Om dit moeiteloos te kunnen verkopen, ontwikkelen én produceren, kunnen de project- en systeemconfiguraties van Elfsquad helpen om de meest complexe productielijnen samen te stellen en direct visueel in 3D te tonen. Op de 4Innovatorsdays zal Elfsquad hier mooie voorbeelden van laten zien.

Ook lucht- en milieutechniek ontbreekt niet tijdens de 4Innovatorsdays. Lemtech presenteert namelijk drie innovaties die hinderlijk en/of gezondheidsgevaarlijke stoffen, dampen en geuren af kan voeren. Op het gebied van ERP presenteert Togetr een modulair cloud-native ERP-systeem voor maakbedrijven. Deze oplossing biedt voor Assemble-to-Order en Engineer-to-Order bedrijven een product configurator, een slimme planningsoplossing gecombineerd met CRM, warehousing, service en onderhoud en productie-uitvoering.
Tot slot is SpartnerS aanwezig om ondernemers in de maakindustrie te helpen met het verbeteren van primaire processen.

De 4Innovatorsdays is geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Aanmelden voor het evenement kan door een e-mail te sturen .

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Plaatbewerking

LVD presenteert innovaties op elk vlak op Blechexpo

25-10 Phoenix FL is het flexibele, allround lasersnijsysteem van LVD. De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt…

Plaatbewerking

Q-Fin neemt alleskunner mee naar METAVAK

03-10 De SER1200 biedt ruimte aan verschillende units die in een lijn worden geplaatst. In…

Plaatbewerking

Tuwi en Q-Fin gaan samenwerken

19-09 “We kunnen elkaar enorm versterken”, zegt commercieel directeur Marco Mans van Tuwi over het…

Plaatbewerking

LVD maakt robotkanten voor iedereen bereikbaar

19-09 De robotisering van het kantproces neemt momenteel een hoge vlucht. Veel plaatwerkbedrijven kiezen voor…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Materialen

Distributeurs pakken rol in omschakeling naar groen staal

10-07 Zo brengt Kloeckner Metals Netherlands tegenwoordig de CO2-uitstoot in kaart voor de door de…

Plaatbewerking

Robotkanten in een stroomversnelling

03-07 Het robotkanten is in ons land in een stroomversnelling gekomen. “Van de tien gesprekken…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?