Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

Na een succesvolle eerste editie lanceren de vier organiserende bedrijven (Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding) een nieuwe datum voor de 4Innovatorsdays van 2021. Van 17 t/m 19 november zullen de vier partners hun machines en innovaties presenteren. Daarnaast geven diverse bedrijven, waaronder MCB, Elfsquad, Togetr, Spartners en Lemtech, hun visie op nieuwe ontwikkelingen, trends en technologieën in de maakindustrie. 4Innovatorsdays wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie bij het in Alblasserdam gevestigde Valk Welding.

Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding geven de tweede editie van de 4Innovatorsdays nog meer inhoud.

Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de vier organisatoren dit jaar een aantal bedrijven gevraagd aan te haken en hun visie te geven op innovaties voor de maakindustrie. Deze deelnemende gast-partners zijn: MCB, Elfsquad, Togetr, Spartners en Lemtech.

Met deze groep deelnemers willen de 4Innovators de totale procesketen van bedrijven in de maakindustrie in kaart brengen. Voor ieder bedrijf liggen de knelpunten in de procesketen ergens anders. Tijdens de 4Innovatorsdays laten de partners oplossingen zien die deze verschillende knelpunten op kunnen lossen.

Veel innovaties

Voor Q-Fin, LVD, Kumatech en Valk Welding is de 4Innovatorsdays een perfecte aangelegenheid om bezoekers te informeren over de nieuwste innovaties. Valk Welding bijvoorbeeld, zal ook dit jaar een nieuwe innovatie presenteren. Dit betreft een softwarepakket genaamd ARP. ARP staat voor ‘Automatic Robot Programming’ en is een softwareprogramma waarin het robotprogramma automatisch wordt gegenereerd aan de hand van de 3D-file van het product.

Valk Welding heeft dit principe uitgewerkt in een installatie voor de staalbouwmarkt. Deze installatie heet de ‘Beam-Welder’ en is tijdens de 4Innovatorsdays werkend te zien. Daarnaast presenteert Valk een nieuwe lijn Mig-toortsen en zullen ook de Techman Cobots te zien zijn.

Interne logistiek

Bedrijven die oplossingen zoeken voor interne logistieke vraagstukken, kunnen tijdens de 4Innovatorsdays terecht bij Kumatech. Kumatech ontwikkelt, produceert en verkoopt namelijk interne logistieke totaaloplossingen voor het MKB en grotere maakbedrijven, van opslag tot transport. Tijdens het event presenteert het bedrijf de op vloerstructuur navigerende Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s).

Deze voertuigen kunnen heel flexibel omgaan met veranderingen in de layout van de productiehal. Dit is een groot voordeel, omdat productieprocessen doorlopend worden geoptimaliseerd, met als gevolg dat de layout van de fabriek continu verandert.

Blechexpo primeur

Op de Blechexpo in Stuttgart introduceert LVD de nieuwste Cadman Suite versie 8.8. Deze versie zal LVD bij de 4innovatorsDay als Nederlandse primeur gaan demonstreren. Bijzonder is de hoge rekensnelheid van de nieuwste Cadman Suite.

Dubbelzijdig ontbramen en afronden

Q-Fin laat tijdens het driedaagse evenement zien dat het de laatste tijd niet stil heeft gezeten. Het bedrijf presenteert onder andere het hoogproductief dubbelzijdig ontbramen en afronden van plaatwerk met behulp van de Q2S ontbraamstraat. Dit is een systeem bestaande uit twee ontbraam- en finishmachines met daartussen een platenkeerstation. Daarnaast hebben ze een nieuwe machine ontwikkeld, de DS600/DS1200, voor het verwijderen van plasma of autogeenslak. Tot slot wordt de F1200 XL gepresenteerd. Dit is een 1.200 mm brede, volledig programmeerbare machine met vier bewerkingsstations.

Vijf gast-partners

Om de tweede editie van 4Innovatorsdays nog meer inhoud te geven, hebben de organiserende partijen vijf bedrijven uitgenodigd om hun expertise te presenteren. Metaalgroothandel MCB bijvoorbeeld, vertelt over innovaties op het gebied van digitalisering, logistiek en duurzaamheid, waardoor maakbedrijven succesvoller kunnen samenwerken in de keten.

Daarnaast presenteert Elfsquad oplossingen voor project- en systeemconfiguraties. Hoewel productconfiguratie inmiddels redelijk bekend is, volstaat dit voor veel machinebouwers niet meer. Machines moeten immers steeds vaker geïntegreerd worden in productielijnen met meerdere machines. Om dit moeiteloos te kunnen verkopen, ontwikkelen én produceren, kunnen de project- en systeemconfiguraties van Elfsquad helpen om de meest complexe productielijnen samen te stellen en direct visueel in 3D te tonen. Op de 4Innovatorsdays zal Elfsquad hier mooie voorbeelden van laten zien.

Ook lucht- en milieutechniek ontbreekt niet tijdens de 4Innovatorsdays. Lemtech presenteert namelijk drie innovaties die hinderlijk en/of gezondheidsgevaarlijke stoffen, dampen en geuren af kan voeren. Op het gebied van ERP presenteert Togetr een modulair cloud-native ERP-systeem voor maakbedrijven. Deze oplossing biedt voor Assemble-to-Order en Engineer-to-Order bedrijven een product configurator, een slimme planningsoplossing gecombineerd met CRM, warehousing, service en onderhoud en productie-uitvoering.
Tot slot is SpartnerS aanwezig om ondernemers in de maakindustrie te helpen met het verbeteren van primaire processen.

De 4Innovatorsdays is geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Aanmelden voor het evenement kan door een e-mail te sturen .

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD lanceert nieuw serviceportaal

08-06 OSTS biedt klanten 24/7 toegang om tickets aan te maken voor servicegerelateerde onderwerpen: een…

Bedrijf en Economie

Vijf op een rij voor LVD

18-05 Het label wordt door Deloitte Private, Econopolis en de KU Leuven toegekend aan Belgische…

Plaatbewerking

Q-Fin machines zijn kansenmakers

09-05 Accountmanager Benelux Patrick van Scherpenseel legt uit: “Waar bedrijven momenteel drukdoende zijn personeel aan…

Plaatbewerking

En weer gaat een laser door het dak bij ERBA Veenendaal

20-04 De komende weken zullen de engineers van Amada de nieuwe machine installeren en aansluiten…

Plaatbewerking

LVD richt LVD Robotic Solutions op na overname Solutions Unit van Kuka Benelux

06-04 De nieuwe firma zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van…

Personeel en Opleiding

Tekort aan lassers oplossen: met cobot of robot?

31-03 Of cobots de oplossing zijn om ook kleinere MKB-bedrijven aan lasautomatisering te helpen was…

Toeleveren

MCB installeert nieuwe decoiler

21-03 Op het terrein aan De Vest in Valkenswaard staan al tientallen jaren de magazijnen…

Automatisering

Nieuwe release AutoPOL: volledige koppeling met PROfirst

16-03 Sinds de vorige versie van AutoPOL kunnen samenstellingen met de Batch module automatisch verwerkt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X