Uitbreiding hyperMILL met nieuwe functies en geoptimaliseerde strategieën

OPEN MIND heeft de hyperMILL CAM-software voorzien van meer functies en geoptimaliseerde strategieën. Deze omvatten optimalisaties voor hyperMILL Virtual Machining, verbeteringen voor vijfassige bewerkingsstrategieën om betere resultaten op het gebied van oppervlaktekwaliteit te verkrijgen en nieuwe opties voor 2D-functionaliteiten.

OPEN MIND heeft de hyperMILL CAM-software voorzien van meer functies en geoptimaliseerde strategieën. De nieuwe strategie voor vijfassige radiale bewerkingen zorgt voor een hogere oppervlaktekwaliteit.

hyperMILL Virtual Machining draait om het betrouwbaar genereren, optimaliseren en simuleren van de NC-code. Door een verzameling van gerichte oplossingen kan Virtual Machining worden gebruikt om alle CNC-processtappen in kaart te brengen voor een perfecte procesbeheersing. De modulaire technologie ondersteunt nu ook additieve bewerkingsprogramma’s. De Optimizer-module, die krachtige optimalisatie-algoritmen levert voor efficiënte meerassige bewerkingen, beschikt ook over de functie ‘Optimized Table-Table Logic’ voor eenvoudige programmering en minder ruimte tussen snedes.

De gebruiker selecteert een afstandswaarde en de Optimizer berekent automatisch de veiligheidsafstanden met behulp van het onbewerkte onderdeel, componenten en de opspanningen die zijn geselecteerd in de takenlijst. De gedefinieerde afstand tot alle componenten wordt gehandhaafd en de bewegingssequenties worden automatisch geoptimaliseerd.

Het genereren van ideale koppelbewegingen wordt daardoor nog gemakkelijker. Bovendien zorgt de nieuwe functie van directe gegevensoverdracht in de Connected Machining-module voor extra veiligheid bij het invoeren van gereedschap. In plaats van de traditionele handmatige invoer worden de parameters rechtstreeks van hyperMILL naar de besturing overgedragen.

Virtuele en echte wereld komen samen

De drie hyperMILL Virtual Machining-modules voor het naadloos samenvoegen van de virtuele en reële wereld vormen de kern van de veilige simulatieoplossing. De Center-module brengt virtuele bewerkingssituaties voor de machine en besturing virtueel in kaart en simuleert deze op basis van de NC-code. De Optimizer-module biedt krachtige optimalisatie-algoritmen die zorgen voor een efficiënte meerassige bewerking. De Connected Machining-module maakt een diepgaande connectie en synchronisatie met de machine mogelijk.

Intelligente uitlijning van componenten

Een ander hulpmiddel voor grotere efficiëntie en kosteneffectiviteit bij het bewerken is hyperMILL Best Fit. Deze oplossing maakt in realtime een intelligente werkstukuitlijning in CAM mogelijk. De positie van het niet-uitgelijnde werkstuk wordt op de machine bepaald met behulp van 3D-tasters en de meetpunten worden teruggestuurd naar het CAM-systeem in de vorm van een meetlogboek. hyperMILL Best Fit past de NC-code vervolgens nauwkeurig aan op de actuele werkstukpositie. De aangepaste NC-code wordt vervolgens in de virtuele machine op de daadwerkelijke opspanconfiguratie gesimuleerd en automatisch geoptimaliseerd.

Vijfassige radiale bewerking

Bewerkingsstrategieën voor 2,5D-, 3D-, HSC-, frees-draai- en vijfassige toepassingen bieden de ideale oplossing voor elke bewerkingssituatie. Op het gebied van vijfassige radiale bewerking leggen de nieuwe verbeteringen in de CAM-software de lat hoger bij het bewerken van blaasvormen (blow moulding). De nieuwe ‘Flow Equidistant’ strategie genereert gereedschapsbanen met een constante voeding voor verticale en uitdagende oppervlakken. Dit betekent dat deze oppervlakken in de totale bewerkingsvolgorde kunnen worden geïntegreerd en in één stap kunnen worden bewerkt. Een zeer hoge oppervlaktekwaliteit is daarbij gegarandeerd.

 

Draaiprocessen programmeren

Twee nieuwe functies maken het programmeren van draaiprocessen veel eenvoudiger en sneller. Oppervlakken voor draaien of induiken worden betrouwbaar herkend, gestructureerd en weergegeven. Tijdens dit proces verdeelt hyperMILL automatisch de herkende kenmerken in verschillende gebieden die kunnen worden gedraaid, gevlakt, gegroefd of machinaal bewerkt met een combinatie van deze technologieën. Dit bespaart gebruikers veel tijd bij het selecteren en programmeren van contouren, terwijl ze volledige toegang hebben tot alle herkende contouren. Met macrotechnologie kunnen componenten dus automatisch worden geprogrammeerd met slechts een paar muisklikken.

hyperMILL biedt nu ook eenvoudige programmering voor tweezijdige bewerking op machines met een hoofd- en tegenspil. De bewerkingstaken worden eenvoudig geprogrammeerd onder de containers ‘hoofdspil’ en ‘tegenspil’, die ze aan de betreffende bewerkingszijde toewijzen. Het onderdeel of het stafmateriaal wordt overgebracht met de nieuwe transferjob.

NC-uitvoer van de hoofdzijde, tegenoverliggende zijde en de overdracht van componenten worden gerealiseerd in één end-to-end NC-programma met een machinemodel en een postprocessor. DMG Mori CTX-machines met Siemens-besturing worden vanaf release 2022.1 ondersteund. Meer fabrikanten en machinetypes zullen volgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

DMG Mori kwaliteitszegel voor hyper MILL

27-03 Daar kunnen klanten ook gereedschappen, spaninrichtingen en andere door DMG Mori aanbevolen producten tegen…

Automatisering

hyperMILL 2023 is sneller, krachtiger en nog completer

11-01 Open Mind heeft hyperMILL 2023 uitgerust met een bewerkingsstrategie voor omgekeerde verzinkingen. De besturing…

Verspanen

Energie besparen door aanpassen koelsmeermiddeldruk

19-12 In het project is een methode ontwikkeld waarmee afhankelijk van de optredende gereedschapsslijtage de…

Automatisering

Nieuwe functie 5-assige radiale bewerking in hyper MILL CAD/CAM

21-11 Deze CAD/CAM software wordt gewaardeerd als een consistente totaaloplossing in de gereedschaps- en matrijzenbouw,…

Automatisering

Licentie om te besparen

10-11 Aesculap heeft een hoogwaardige afdeling voor prototypebouw, waar vrijwel alle nieuwe productontwikkelingen vorm krijgen.…

Verspanen

Open Mind op D2M met hyperMILL CAM-innovaties

19-09 Hier zal het de innovatieve technologieën in de huidige versie 2022 van haar hyperMILL…

Automatisering

Open Mind terug op Farnborough Airshow

11-07 Van 18 tot 22 juli komt de hele luchtvaartindustrie naar de Farnborough International Airshow…

Automatisering

Optimale gereedschapsbanen voor medische componenten

22-06 Deze geautomatiseerde CAM-programma’s zijn vooral interessant voor fabrikanten van implantaten en botplaten, met al…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen