Valk Welding showt hoe je ronde producten exact last

0
11

Lasrobotintegrator Valk Welding toont tijdens NIL Verbindingsweek hoe je dunwandige materialen kunt lassen met MIG en hoe je ronde producten exact last met een lasnaadvolgsysteem. Ook de TM cobots worden gedemonstreerd.

Dunwandige materialen worden veelal handmatig met TIG gelast om nabewerking zoveel mogelijk te beperken. De markt zoekt oplossingen om deze dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming geautomatiseerd te kunnen lassen. Valk Welding toont daarom op haar stand een lasrobotcel die volgens het Active Wire concept van Panasonic last. Active Wire is een MIG lasproces voor lasrobots, waarbij de lasdraad met een hoge frequentie wordt gepulseerd, waardoor dunwandige materialen sneller en zonder spatvorming kunnen worden gelast. Nabewerking is daarmee tot een minimum gereduceerd.

Lasnaadvolgsysteem
Valk Welding zal eveneens een X-Y lasopstelling presenteren waarbij het Arc-Eye lasnaadvolgsysteem is geïntegreerd voor toepassing op onder meer rondlasautomaten, portaallassystemen en laskolommen. Dit systeem dat ook als retrofit op een bestaand systeem kan worden geïntegreerd, is specifiek ontwikkeld voor het lassen van ronde producten, zoals industriële vloeistoftanks, containers, drukvaten, wandsegmenten voor tankwagens en gelijkvormige producten en uiteraard ook voor langsnaden. Het systeem heeft onder meer een kantelbare lasersensor voor het snel omstellen.

Cobots met geïntegreerde vision
Sinds Valk Welding met haar divisie VWCO op de TechniShow de cobots van TM Robot introduceerde, is de belangstelling en de vraag naar cobots sterk toegenomen. Op de stand wordt een nieuwe model met grotere armlengte gepresenteerd. VWCO verkoopt de cobots via een uitgebreid dealernetwerk in de Benelux en Denemarken.

Valk Welding, stand 434