Van Dorp breidt uit met overname HG Industrial

Van Dorp neemt het bedrijfsonderdeel HG Industrial van systeemautomatiseerder Hotraco over. HG Industrial is als System Integrator een toeleverancier voor productiebedrijven, machinebouwers, E-installateurs en groothandels.

De activiteiten van HG Industrial worden per 1 december geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Van Dorp.

Deze bedrijfsactiviteiten vormen een welkome aanvulling op het specialisme ‘Industriële Automatisering’ bij Van Dorp. Bij HG Industrial werken momenteel 18 medewerkers. Het bedrijf heeft een landelijke dekking en realiseert een omzet van circa 4 miljoen euro.

Nieuwe locatie

De activiteiten van HG Industrial worden per 1 december geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Van Dorp. De medewerkers verhuizen in latere instantie, samen met de medewerkers van Van Dorp Venlo, naar een nieuw pand in Venlo. Vanuit deze nieuwe locatie, zetten zij hun activiteiten voort onder de naam ‘Van Dorp – HGI’. De dagelijkse leiding blijft in handen van Rob Reesink en Jean-Paul Damen.

Ard Zweep, CEO van Hortraco: “HG Industrial behoort niet meer tot de kernactiviteiten van Hotraco en we hebben daarom besloten om het bedrijfsonderdeel HG Industrial te verkopen. In onze gesprekken met Van Dorp vonden wij veel herkenning in hun visie en strategie voor de komende jaren. Van Dorp is een gezond en toekomstbestendig familiebedrijf, waaraan wij onze activiteiten met veel vertrouwen overdragen.”

Chris van der Veen, Algemeen Directeur van Van Dorp: “Van Dorp heeft de wens om ons specialisme ‘Industriële Automatisering’ te versterken. Wij zijn dan ook verheugd dat wij de activiteiten van HG Industrial nu toevoegen aan ons familiebedrijf. We vertrouwen op de voortzetting van de goede samenwerking en heten de collega’s, leveranciers en opdrachtgevers van HG Industrial een warm welkom.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X