Van Wijk kan exportambitie naar China realiseren

Machinefabriek en scheepsreparatiebedrijf Van Wijk in Werkendam is een van de tien winnaars van het Oranje Handelsmissiefonds 2020. Het bedrijf kan nu rekenen op een jaar lang ondersteuning bij het exporteren van zijn LNG bunkergiek naar China.

Van Wijk is een van de tien winnaars en ontvangt nu een prijzenpakket, onder andere bestaande uit een-op-een-hulp van ambassades en (digitale) gesprekken met ambassadeurs.

Van Wijk heeft deze giek, die reeds in Rotterdam, Antwerpen en Singapore wordt gebruikt, samen met Kanon ontwikkeld. De giek, die feitelijk een onderdeel is van een varend tankstation, wordt gebruikt om in grote zeehavens flexibel zeeschepen te bunkeren met LNG. De grootste voordelen van deze giek zijn bedieningsgemak, veiligheid en de mogelijkheid gelijktijdig te bunkeren gedurende het reguliere verladen van het zeeschip. Juist dat laatste telt, want bij zeeschepen is altijd de regel: tijd is geld.

Grote havens in China

Van Wijk ziet grote exportkansen voor de giek en richt de blik daarbij vooral op de grote havens in China. Daarom heeft het bedrijf zich vorig jaar ingeschreven voor deelname aan het Oranje Handelsmissiefonds. Dit fonds is een initiatief van evofenedex, EY, ING, MKB-Nederland en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze partners helpen nu al weer voor het zevende jaar op rij tien MKB-bedrijven met het uitbreiden van hun buitenlandse netwerk door hun ervaring en kennis op het gebied van internationaal zakendoen. Het fonds heeft al meer dan 70 ondernemers ondersteund met een persoonlijk programma om voet aan de grond te krijgen in een gekozen exportland.

Mooie stappen zetten

Vorig jaar waren er ruim 200 inschrijvingen. Hieruit zijn tien winnaars geselecteerd op criteria zoals duurzaamheid, innovatie en de motivatie om te starten of uit te breiden in het buitenland. Van Wijk is een van de tien winnaars en ontvangt nu een prijzenpakket, onder andere bestaande uit een-op-een-hulp van ambassades en (digitale) gesprekken met ambassadeurs, deelname aan een fysieke of digitale handelsmissie en een zakenpartnerscan. “Daar zijn we uiteraard enorm trots op. Met de hulp en aandacht die deze erkenning oplevert gaan we ervan uit dat we daarmee mooie stappen op exportgebied kunnen gaan zetten met onze LNG Bunkerkraan”, aldus algemeen directeur Ruud Gommers van Van Wijk.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X